produdi Napisano 12 Stycznia 2022 Share Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Hej Rozgrzebanych projektów nigdy dosyć więc na warsztat trafia kolejna Pantera. Pojazd z walk w Normandii No.234 "Gerda". Edytowane 4 Lutego 2022 przez produdi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Robiłem ten model jakiś czas temu - taki Dragon w klasycznym wydaniu przed czasami Smart Kitów. Bardzo nieprzyjemne były gęsi w nim i denerwował brak blaszek podstawowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2022 2 godziny temu, Stojkovic napisał: Robiłem ten model jakiś czas temu - taki Dragon w klasycznym wydaniu przed czasami Smart Kitów. Bardzo nieprzyjemne były gęsi w nim i denerwował brak blaszek podstawowych. To jest 6358 tylko wybebeszony z bajerów. Stary 6168 miał wannę z odlanymi wahaczami. Gęsi nawet nie dotykam mam Friule, a blachy przyjdą Abera albo Voyagera. W środku mam woreczek z MT i ramki z ogniwami, ale z pełnym zębem... Brak siatek na grile, osłony nie wiadomo z czego. Ogólnie lipa ale chodziło mi tylko o bazowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Pamiętam, że waliłem ten model bez zimmeritu - zakładam, że ty użyjeszc albo attak'a albo własnoręcznie dorobisz? Będę zaglądał tu nieco z sentymentu a nieco z ciekawości by obaczyć jak tobie pójdzie zabawa z tym modelem - mój warsztat gdzies jest jeszcze w czeluściach forum tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 Też z chęcią popatrzę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2022 4 godziny temu, bulik58 napisał: Mam podobny zestaw lecz wczesna A (6160 ) Mnie te zestawy 6160 i 6168 kojarzą się z pierwszymi Dragonami czyli brak blaszek, uproszczona wanna z odlanymi wahaczami, brak MT za to gęsi w ramkach z pełnym zębem. Jak widzę to pudełko to bez zaglądania do środka nawet nie myślę o zakupie. DML doszedł do wniosku, że skoro konkurencja nie śpi to pomiesza ramki, wszystko co wartościowe zabierze i bazując na renomie będzie wciskać modelarzą zestawy po normalnej cenie. Sorry ale nawet karton jest ze zwykłej najtańszej tektury. Kiedyś takie zestawy wypuszczał jako Value Pack. Nowo projektowane zestawy trzymają poziom jak i cene, ale to co robią ze starymi Smart Kitami to jakaś masakra, lepiej sięgnąć po konkurencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 9 godzin temu, produdi napisał: To jest 6358 tylko wybebeszony z bajerów. ZUPEŁNA NIEPRAWDA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 13 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2022 8 minut temu, enten napisał: ZUPEŁNA NIEPRAWDA! Zapewne, ale mityczny 6358 nigdy nie wpadł mi do rąk i raczej nigdy już nie wpadnie jak większość dobrych Smart Kitów. Ale 6168 to już nie ten sam zestaw który można było kupić w 2010 roku. Do 6160 nie zaglądałem. Dla mnie się liczy, że z tym modelem, kilkoma dodatkami i inwencją twórczą zbuduję poprawną wersje A. A z Dragonem jak z autami w latach 90, bierze się to co jest, póki jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Stycznia 2022 Share Napisano 13 Stycznia 2022 6160/6168 to praktycznie ten sam model. 6358 nie ma nic wspólnego z ww modelami - to już nowsze smartkitowe opracowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 11 godzin temu, produdi napisał: Zapewne, ale mityczny 6358 nigdy nie wpadł mi do rąk i raczej nigdy już nie wpadnie jak większość dobrych Smart Kitów. Akurat mam go w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2022 55 minut temu, Stojkovic napisał: Akurat mam go w piwnicy Załóż dobrą kłódkę Ja taki skarb trzymałbym pod materacem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 14 Stycznia 2022 Share Napisano 14 Stycznia 2022 4 godziny temu, produdi napisał: Załóż dobrą kłódkę Ja taki skarb trzymałbym pod materacem Nie wiem czy to taki skarb, jako baza owszem ale wymaga dużo dodatków. Obecnie są na rynku pantery takoma/ das werk czy nawet menga i już z pudła z niewielkim nakładem własnym da się zbudować dobrą replikę prosto z pudła. Nie mniej kibicuję. Ps. Pamiętaj o zimmericie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2022 Powoli do przodu. W sumie było kupić Takoma, jedyny plus że DML dobrze spasowany. O ile łączania połówek w G nie znoszę tak tutaj poszło to bardzo sprawnie. Gdzie mogę to pożyczam części od nowszych Dragonów. Zimmerit na bokach przyjdzie jak będę miał blachy, przednia płyta na sucho, pozostałości po błotnikach wyprowadzę jak wpasuje przednią płytę na stałe. I to na tyle, czekam na blachy i składam Friule. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Tylko pamiętaj że nie wszystko da się przenieść z G do A, były inne zaczepy go zapasowych gąsienic, inne stelaże na narzędzia i klocek drewniany. Poza tym wygląda ok, pracuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 Dalszy ciąg zmagań, została najgorsza biżuteria. I tyle z zimmeritu na wannie, ekrany boczne wszystko zakrywają Większość niewidocznych detali sobie odpuszczam. Ekrany boczne też uprosciłem gdyż nie mam tyle cierpliwości co pare lat temu. I tak lutowałem je ze 6 godzin. Prawa strona lepiej zrobiona niż lewa bo dopiero przy prawej dopracowałem technike lutowania tego badziewia. Także gorsze spasowanie lewej tłumacze faktem że w tych pojazdach ekranów albo już nie było albo były strasznie pogięte 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Lutego 2022 Share Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) Jak 6 godzin to chyba normalny czas zabawy tego typu, dużo czasu lutowanie zabiera , wiadomo coś za coś , są plusy takie jak wytrzymałość i minusy czyli pracochłonność, grunt że ogólnie do przodu, zresztą lata doświadczenia masz , to już sam wiesz co warto lutować , a co można dać na klej itp Edytowane 4 Lutego 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 Przysiadłem na noc i skończyłem jedną strone 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Elegancka robota 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Pięknie to wygląda! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Gud dżab. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 (edytowane) Dawno nic nie robiłem tak więc usiadłem i skończyłem Pantere. Pozostało dodać stelaż na MG kopułki dowódcy, ale to mam chęć wypróbować gotowca z druku 3d. Jest pare baboli, ale ogólnie jestem zadowolony z efektu końcowego. Jeśli ktoś coś wypatrzy nie tak to walić śmiało Edytowane 21 Lipca 2022 przez produdi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 2 minuty temu, bulik58 napisał: Wypatrzylem zaloganta +piechociarzy , wszystkie figurki sa z PA? Obsługa MG Rado Reszta Alpine 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 15 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2023 Coś tam powoli do przodu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 Bardzo fajnie to wygląda. Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2023 Położyłem kalki, podmalowałem cześć detali. Kalkomania tragedia z 4 godziny nad nimi siedziałem, a i tak się świecą. Chyba będę musiał zalać je lakierem matowym z puchy. Przed kalkami poszedł połysk od AK później połysk i następnie satyna i dalej mam mieszane uczucia. Krzyże od dragona były tak cienkie, że aż się rwały po zmiękczeniu. Ale finalnie siadły. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi