MayonesEXG7 Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Model czysto rekreacyjno-malowniczy do nauki aero. Robiony pilnikiem linie podziału-takim do paznokci. Standard ostatnimi czasy-Fengda dysza 0,2mm. Pierwsze malunki aerem i chrzest poszedł.Sky blue za bardzo rozcienczona.Okaże sie jak dalej będzie szło.Oszklenie od nowa zrobię jednak. Edytowane 25 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Kibicuje. Trzymam kciuki. Tam na dziobie przyszpachluj. Kółka od szablonu będą czy z łapy? Edytowane 25 Stycznia 2022 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 Szpara-zrobi się tą luke małą. Na luźno robię model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 Nie, nie mesera już robić nie będę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Dawaj będzie zabawnie.Hans się obrazi Edytowane 25 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 46 minut temu, tlb napisał: Kibicuje. Trzymam kciuki. Tam na dziobie przyszpachluj. Kółka od szablonu będą czy z łapy? Myślę z patafixu-kalmary surowe-nie smażone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 5 minut temu, MayonesEXG7 napisał: kalmary surowe-nie smażone Kurde, na to nie wpadłem. Ale to chyba zarodki kalmarów, jak w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Coś wymyślę.Próbowałem prówbnie ciasto zrolować z patafki-przy tej skali ciężko- elastyczne kształtne krążki..-lub do lodówki-balkon aby się krążki utwardziły.Opcja zawsze jakiegoś szablonu-wyjdzie w praniu. Edytowane 25 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Stycznia 2022 Share Napisano 25 Stycznia 2022 A jakby końcówkę przeciętego okrągłego długopisu zamoczyć w płynie maskującym j takim czymś robić kółka? W sensie najpierw malujesz kolorem kółek, potem robisz je maskolem, a na koniec aero kolor kamuflażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 26 Stycznia 2022 Share Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) Chyba w tej skali było by ciężko, wydaje mi się, że lepiej te kółka długopisem robić. Czyli moczyć ścięty długopis w farbie w kolorze kółek i wtedy na model. Albo słomkę do napojów, ma mniejsza średnicę. A kształt, żeby był niekształtny zretuszowac cieńkim pędzlem. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2022 (edytowane) A coZ mini fleta grającego też się nada hehe. Wybaczcie-ale warsztat na luźno. Po testujemy na szrocie starym kola i ocenie sam. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Dzisiaj dobrze rozcieńczyłem-prawa dobrze siadła,troche za nisko z maskowałem, lewą za bardzo thinnera levellingu wamoda-ale poprawi się potem.Kółka z plastiku- od tego lizaka.Pasuje średnica hmmmniej wiecej? Edytowane 27 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Stycznia 2022 Share Napisano 27 Stycznia 2022 na tym pierwszym obrazku na samej górze maja wielkość małego kółka tylnego, to porównaj z tym wielkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Na oko mniejsze od podwoziowych kół średnicą tak 2-3mm i wiekszę 2-3 x od ogonowego kółka-poćwiczę te koła na złomie-za nim na ściane graffiti walne. Chodzi o czerwonego lizaka-zółty puzon-ma większą średnicę to widać. Edytowane 27 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 8 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Dzisiaj dobrze rozcieńczyłem-prawa dobrze siadła,troche za nisko z maskowałem, lewą za bardzo thinnera levellingu wamoda-ale poprawi się potem.Kółka z plastiku- od tego lizaka.Pasuje średnica hmmmniej wiecej? A może te plamki to zrób tak: nabierz troszkę farby do tej rurki, następnie dmuchnij przez rurkę na model? Powtórz kilka razy do osiągnięcia zadowalającego rezultatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 10 godzin temu, socjo1 napisał: A może te plamki to zrób tak: nabierz troszkę farby do tej rurki, następnie dmuchnij przez rurkę na model? Powtórz kilka razy do osiągnięcia zadowalającego rezultatu. Może być ciężko-nie widze tego pomysłu?Koła w farbie-na lizaku na wiązaniu sie powolnym już farby-opcykam na szrocie-nie chce zaciapać kadłuba tak na pomalowanej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 Nie wyjdzie...nawet rurka, za grubo farby. Będzie wyglądało jak ponton. To trzeba psiknąć delikatnym kolorem przez szablon lub maskę/maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Hmmm-też się zastanawiam-jak to ogarnqć,bo z kalamarów patafixu ciężko.Zrobię próbnie model colorem z lizaka i ocenimy razem. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Maluje skrzydlatego dalej(za mocna taśma maskująca w użytku-zmienie ją)koła dla mnie to nowość.Gdyby koła były by na sky blue bezpośrednio w tym samym kolorze, to by poszło jakoś-a tu green hehe.Próbnie jak psikałem z aero.Hokus pokus,czary mary-używałem 1bary. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Czym to pochlastałeś? Spróbuj żyletką - tnie bardzo cieniutko i można te kółeczka mieć naprawdę delikatne. Wtedy bym je przykleił na maskol. A właśnie!? Kółeczka zrobione maskolem zaostrzoną wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, myszaty napisał: Czym to pochlastałeś? Spróbuj żyletką - tnie bardzo cieniutko i można te kółeczka mieć naprawdę delikatne. Wtedy bym je przykleił na maskol. A właśnie!? Kółeczka zrobione maskolem zaostrzoną wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków? W tym problem, że do modelingu już przeważnie, większość rzeczy mam, ale nie wstyd mi przyznać, że "maskola" jeszcze nie posiadam. Jak tak, to widzę jakiś jogurt maskola z neta, firmy Humbrol. Waliłem na szrocie i przytwierdzone- na patafix oczywiście od strony kadłuba Kółeczka- nożykiem modelarskim hehe. Nie wiem, jak przy takich maskolach, zachowa się krąg w środku koła, by nie zalać go pigmentem, ale wiesz jak laik, to co ja mogę się znać A, na powierzchni z zewnątrz i lekko środek koła aaaaa czaję już. Oto chodzi ?? Taka warstwa ochronna-gumowa....patrze na buteleczki z sieci i kojarzy mi się, żelatyną-galaretką.. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Robie próbę z ciekawości...te naciapałem rurką zamoczoną w maskolu... teraz psikne, a potem ciapne mniejsze w środku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Głosowaliśmy na Donka, pozostała nam, na chwilę obecną powyższa Biedronka. Czekam na efekty. A dopatrzyłem się, takiego malowania- które bardziej mi siada, bo nie zlewa się, jasno zielony- z ciemniejszą zielenią na skrzydłach.... http://www.historicalwings.com/?page_id=1847 - widzę greu i dark grey na skrzydłach- ciekawa opcja hmm Edytowane 29 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Maskol to dobry kierunek, ale trzeba dopracować... Moim skromnym zdaniem. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) Podobnie- oj Urlich, nicht trinken bo Ci ręka drży, wyszło to tak polowo, fajnie .Na malowaniu, krążki nie są idealne i jest w tym właśnie urok . Czyli jak to robisz kropkę co pokazałeś maskolem- czyli środek koła- przytuliłeś do tego rurkę i psikłeś . Zarys powstał jedynie po zewnetrznych krawędziach koła, bo środek został zabezpieczony maskolem ?? Dzięki myszaty, za poradę. Trzeba maskol kupić, bo widzę, z Humbrola filmiku, camo na tankach wygladą spoko. też spoko, chociaż taśma jest precyzyjna przy prostych liniach- jak u mnie narazie,ale wyjdzie z czasem poćwiczyć. Jakiej firmy maskola kupić?? i dedykowany thinner, też widzę do nich.. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi