myszaty Napisano 29 Stycznia 2022 Share Napisano 29 Stycznia 2022 Zamoczyłem rurkie w maskolu i dotknąłem. Zrobiło placek. Czekaj, czekaj, bo to trza opanować kolejność..załóżmy: 1. Podkład 2. Plamki bazą by mieć środek kółka 3.maskol kółko mniejsze 4. Otoczka dookoła kółka kolorem kółkowym 5. Ściągamy maskol 6. Większe kółko maskolem ( by mieć ten rant) 7. Psikamy bazowym 8. zdejmujemy maskol Powtarzamy jak nie wyszło... Maskole mam 3: valejo, chematic i renesans. Najfajniej robi się valejo, potem chematic i renesans ( ten wali moczem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) 9 godzin temu, myszaty napisał: Zamoczyłem rurkie w maskolu i dotknąłem. Zrobiło placek. Czekaj, czekaj, bo to trza opanować kolejność..załóżmy: 1. Podkład 2. Plamki bazą by mieć środek kółka 3.maskol kółko mniejsze 4. Otoczka dookoła kółka kolorem kółkowym 5. Ściągamy maskol 6. Większe kółko maskolem ( by mieć ten rant) 7. Psikamy bazowym 8. zdejmujemy maskol Powtarzamy jak nie wyszło... Maskole mam 3: valejo, chematic i renesans. Najfajniej robi się valejo, potem chematic i renesans ( ten wali moczem). Hmmm 8 przykazań Maskola Ciężko z pamiętać Ja wezmę lepiej a4 humbrola jogurt rózowy i thinner najwyżej do tego Ale czekaj czekaj cenowo renesans, potem chematic i velejko,a na koniec humbrol...hmmm droga inwestycja znowu...ehe. Wole jeden lepszy produkt, niż fluidy za 5zł bo cena kojarzy mi się z jakością . Edytowane 30 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 O rety ale kombinacje. Ja mam inny plan malujesz na kolor pierścionków Wycinasz te pierścienie z taśmy cyrklem / wybijakami/ czym możesz, naklejasz malujesz jasnym kolorem zdejmujesz maski- gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Cyrkiel właśnie znalazłem bez rysika, coś w domu znajdę z ołówków i można przygotować dwie, trzy opcje. Nie, że kombinujecie- łatwo się mówi. Wybijaków też nie mam, jak wiele innych przyrządów. hehe Jesteśmy jak inżynierowe lambordżini, lepiej lakier położyć sprawnie niz na odwal hehe. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Wystarczy przekopać forum https://modelwork.pl/topic/29461-bf-109f-2-fine-molds-172/#comment-589824 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) Na tym się wzorowałem właśnie. Krążki z patafixu- ale nie do ogarnięcia dla mnie. Malowanie na skrzydłach walę na grey i dark grey, wkurza mnie na zieleń już hehe. http://www.historicalwings.com/wp-content/uploads/2015/12/IMG_2115.jpg Edytowane 30 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Patafix wydaje mi się najlepszą opcją. Nie mam już pomysłów. Model z linku widziałem na żywca, bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 8 minut temu, marek d napisał: Patafix wydaje mi się najlepszą opcją. Nie mam już pomysłów. Model z linku widziałem na żywca, bardzo fajny. Widać- model z modelworku- konkretny.Muszę się jeszcze w maskola uzbroić i hatkę C red i yellow. Bo braki powoli się robią też w thinnerach. Ale wszystko w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Po co cyrkiel? Przecież te kółka nie są idealne. Machnij kółko ręką, wytnij i reszta tak, jak pisał @marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Te kółka to patafixowe? O żesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 3 minuty temu, myszaty napisał: Te kółka to patafixowe? O żesz.... Te linku na modelu Marcina? Tak. Przecież pokazał jak robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 3 godziny temu, marek d napisał: Przecież pokazał jak robił. Admin pociął wątek tak że mało co zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 Powoli kończe odcinanie malunków na skrzydłach-na dziś fotka na szybko,przed nocną zmianą.Tylko spód- ala preszejding dla wykontrastowania pseudo messerschmitta.Trochę się pogubiłem w odcinaniu camo. Dziś poprawiłem lewe skrzydło,jutro prawe ogarne i ponownie hataka czarne przebarwienia zamaluje również na ogonie.Dupy nie urywa.Ostatni misterszajs jaki robię oficjalnie,tu na forum-dokończe i wracam do tanków -walić kumulacyjnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Potem olejami się pobawie z tymi pasami-malowane xf tamką dzisiaj i hataka niebieska seria C. Edytowane 5 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 Na chwilę obecną, dorobiłem pas na ogonie-można nawet kalki dalej dawać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Jedne z trudniejszych kamuflaży. Może jest sposób na te kółka żeby Model w lini prostej przelecieć Szeroką taśmą maskującą i w niej np ołówkiem zaznaczyć koła i potem nożykiem wyciąć i spowrotem na to miejsce przykleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, DamianosPL napisał: Jedne z trudniejszych kamuflaży. Może jest sposób na te kółka żeby Model w lini prostej przelecieć Szeroką taśmą maskującą i w niej np ołówkiem zaznaczyć koła i potem nożykiem wyciąć i spowrotem na to miejsce przykleić? Robilem ręcznie pyndzlem model color valejko i nie bede się cackał Damian.Poszedłem na totalne skróty dzisiaj.Od linijki od taśmy też racja-ale to już recznie tylko w poziomie leciec.Niech tak zostanie-Hans przed lotem ręcznie w warunkach polowych malował Edytowane 5 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) No ja bym to już bardziej te kółka maskolem malował. edit. Zobaczyłem kamuflaż wzorcowy i tm aż się prosi żeby te kółka aerografem z ręki malować. Edytowane 5 Lutego 2022 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Share Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Dziwny amok prac po nocnych zmianach-widze dobrze jedno a robie innaczej.Jak sie poprawnie zaklada kalki swastyki ogonu z tych kalek-w heinrichu bartelsie miałem problem, bo przy nakładaniu wtedy się rozleciały.O dziwo z tego zestawu kalkomania się dobrze kładzie Edytowane 5 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Środkiem, tam gdzie skos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 18 godzin temu, TAW napisał: żeby te kółka aerografem z ręki malować. W 1:48 lub 32 tu luz, ale to jest 72. Mega trudno by było to zrobić te kółka z łapy. Mogłyby być trochę jaśniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) 1/48 to bydle to jest-nie mowiac o 1/32.Matt ztłumi barwy jak olejne.Płetwa wymalowana.Jaśniej szło, jak valejka z woda była rozcieńczana-mało widoczne było. Edytowane 6 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) 15 godzin temu, myszaty napisał: Środkiem, tam gdzie skos. Rozkminie,ale kalka dla mnie dziwnie ciężka.Możesz rozrysować na kartce jak to idzie?Link z YT?Z góry dzięki. Edytowane 6 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Pŕąciem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Tylko nie prąciemWyciąłem sobie puzle,na te znaczki pocztowe. Edytowane 6 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi