myszaty Napisano 1 Lutego 2022 Autor Share Napisano 1 Lutego 2022 RWD 8 powoli do finiszu. Chyba na razie mój najszybszy warsztat...ale trzeba przyznać IBG że spasowania mają na tip-top i miło się to lepi, pomimo braku merytoryki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 59 minut temu, myszaty napisał: miło się to lepi, pomimo braku merytoryki Ale (wiem, że się ze mną w tej kwestii zgadzasz) dobrze jest coś zlepić dla własnego zadowolenia, a nie tylko dla merytoryki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 RWD 8 odpoczywa... Zaczęlo się RWD 6... Na początek tragedia, czyli silnik. Zestawowy nie wygląda wogóle, więc trzeba było coś wydłubać. Na razie tyle: Po godzinie rzeźbienia wyszło po japońsku...jako tako. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Po pierwsze, to fajna 8 Ci wychodzi i ogólnie to fajny to modelik tylko szkoda, że te skrzydła IBG tak skopało. Póki człowiek o tym nie wie, to trak nie razi, ale jak już wie no to już przeszkadza Po drugie, to 6 też się zapowiada, a pomysł na cylindry silnika taki prosty, a daje niezłe efekty, chociaż może lepiej by było użyć jeszcze cieńszy drucik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Fajny pomysł, trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 Dzięki za dobre słowo. Te 8 w malowaniu srebro- czerwonym są, jakby to określić...urocze , jak szeregowy pingwin Mam cylindry z cieńszego drucika, muszę przymierzyć, z kynaru 0,5 mm - to była próba do silnika rwd 5 gipsy major. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 Wszystkie będą w 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 Tak...wszystko 72. Właśnie przeglądałem warsztat @Marudek z RWD 6, to jest mistrzostwo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 @myszaty skoro już robisz silnik, to zrób kilka sztuk więcej. Ja wziąłbym ze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 @Grzes dobry żart , tynfa wart :-)...to się nie nadaje między ludzi...gdybym miał takie umiejętności jak @Marudek to co innego.... To tylko opiłowane części z zestawu i kawałek druta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 a co myslisz o silniku z blaszki fototrawionej? Zrobic jeden porzadny cylinder i odlac go 21 razy ( do silnika 22-zylindrowego ) Taki zestaw byl do Po-2. Ten z drutu jakis taki zbyt gruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 Widziałem tą blaszkę do Szwecowa, to jest zajefajny pomysł. Tylko że jeszcze nie odlewałem detali, a wprowadzanie zbyt wielu technik rodzi komplikacje lokalowo - personalne Próbowałem powycinać takie kółeczka z hipsu ale dziurkacz za bardzo je wygina. Muszę z braku techniki i umiejętności iśc na zgniłe kompromisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 23 godziny temu, myszaty napisał: RWD 8 powoli do finiszu. Nie żałuj zdjęć , to jest świetny temat . Chyba się nie wstydzisz , że robisz RWD-8 ? Skrzydła cieniowałeś ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) Jakbyś potrzebował, to jakiś czas temu znalazłem stronę ze spisem wszystkich RWD-5: http://rwd5.prv.pl/histroia.html P.S Kończę Harriera i Tempesta i na warsztat wlatuje RWD-6 SP-AHM i szybowiec Czajka. W planach jeszcze RWD-10 z Małego Modelarza, ale przeskalowane do 1/72 Edytowane 2 Lutego 2022 przez Kolekcjoner WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 @Kolekcjoner WP a jak idzie ogarnianie tematu o RWD? Czyli zebranie wszystkich galerii, warsztatów i rozmówek w jedno miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) 28 minut temu, Hello napisał: Skrzydła cieniowałeś ? Pozdrawiam Jutro pocykam. Położe mat i spróbuje trochę zaznaczyć linie bo po tym czerwonym to zlewa się w jedno - a mam wieczny problem z łoszem, zawsze coś pójdzie nie tak.... Oprócz naciągów na zastrzałach nic nie ruszałem. Jest jak go IBG stworzyło pozdrawiam P.s zestawienie jest w książce z BSP ,, Samoloty RWD" Dulęby i Glassa. Dziś przyszła Edytowane 2 Lutego 2022 przez myszaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 2 Lutego 2022 Share Napisano 2 Lutego 2022 12 minut temu, Grzes napisał: @Kolekcjoner WP a jak idzie ogarnianie tematu o RWD? Czyli zebranie wszystkich galerii, warsztatów i rozmówek w jedno miejsce. W piątek wieczorem postaram się przeszukać forum i wrzucić linki do wątku w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Lutego 2022 Autor Share Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) Kilka oboecanych fotek. Techmod zrobił bardzo delikatne kalki. Edytowane 3 Lutego 2022 przez myszaty 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 A co tam za czerwieni użyłeś do malowania? Bo wygląda, że świetnie się spasowała z kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Lutego 2022 Autor Share Napisano 3 Lutego 2022 To jest Tamya XF 5 flat red, ale na żywo to już nie jest aż tak fajnie :-), w zależności od światła mniej lub bardziej idzie w ceglasty- rdzawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 10 minut temu, myszaty napisał: na żywo to już nie jest aż tak fajnie To oglądaj model tylko w komputerze Dawaj! Żebyś z galerią max do jutra zdążył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Lutego 2022 Autor Share Napisano 3 Lutego 2022 1 szt. już w galerii... To teraz męczymy 6, chyba zamówie blachę parta, choć się z nimi ciężko dogaduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 W dniu 2.02.2022 o 19:38, myszaty napisał: Dzięki za dobre słowo. Te 8 w malowaniu srebro- czerwonym są, jakby to określić...urocze , jak szeregowy pingwin Mam cylindry z cieńszego drucika, muszę przymierzyć, z kynaru 0,5 mm - to była próba do silnika rwd 5 gipsy major. Jak ci tak ładnie wychodzi silnik to możesz zrobić ,,Czarnego Piotrusia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Lutego 2022 Autor Share Napisano 3 Lutego 2022 Odkryta gwiazda wbrew pozorom powinna być bardziej ,,zjadliwa" - nie ogranicza tak bardzo pierścień Townenda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Lutego 2022 Autor Share Napisano 4 Lutego 2022 Dłubie przy RWD 6. Zeszlifowałem skrzydła , skasowałem jamki skurczowe, przeryłem górne linie klap... Fotka z książką...mam zagwozdkę co dalej...odtwarzać tę krateczkę, a jeśli tak, to jak? Wyciągnięte ramki czy raczej ryć? Może podkładem natrysnąć??? Utknąłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi