_OldMan_ Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Kolorki flagi ukraińskiej odwrotnie namalowałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) 20 minutes ago, _OldMan_ said: Kolorki flagi ukraińskiej odwrotnie namalowałeś. Omg nieeee.... co za wtopa Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez orzechu500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Wracając do Mod Podge: testy udane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 1 minute ago, bulik58 said: zamiast tej kukurydzy wrzuc jakas galez , wiadro itp To są łuski i one są już tam na amen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Te łuski to jakieś gigantyczne się wydają... A na znaku, jeśli można, co namazane? Bo ja nieczytaty. A cała reszta się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 29 minutes ago, BCI Batou said: Te łuski to jakieś gigantyczne się wydają... A na znaku, jeśli można, co namazane? Bo ja nieczytaty. A cała reszta się podoba. Łuski są dokladnie od działka 30mm czyli takiego jak jest na aucie, mam z dwóch źródeł, są takie same. Na znaku nabazgrane "Kacapy won!" Ale jak widać czeka mnie powtórne malowanie tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 do takich napisów zaopatrz się w cienkopisy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 W dniu 5.04.2022 o 21:44, orzechu500 napisał: Wracając do Mod Podge: testy udane ! Nie mogło być inaczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Jako, że żywica która miałem w zasobach się przeterminowała (gdzieś mi chyba uciekł jeden rok) to zanabylem drogą kupna nową, w najmniejszych opakowaniach jak możliwe- 0,14 kg za 20 ziko. Ciekawe ile zużyję na lekkie zalanie rowu... wszędzie piszą, że żywice trzeba na spokojnie, mieszać powoli, metoda dwóch kubków no to uspokajam się szklanicą GJ pracę rozpocznę od poziomowania, na ten moment nie planuje robienia szalunkow gdyż w rowie ma być zastaną płytka woda. Mam nadzieję, że nic się nie schrzani po wylaniu #adrenalinka. Łamię się również odnośnie kompozycji, chciałem dodać betonową zaporę ale to może być za dużo to po pierwsze primo, a po drugie primo będę musiał ją dopasować wymiarowo bo wystaje za obrys ( ta na zdjęciu pożyczona z innej podstawki) na dzień dzisiejszy podoba mi się bardziej bez tej zapory. Od biedy mam jeszcze takiego figuranta - mialem go zachować na poczet przyszłych projektów bo embargo itd, ale chyba nie prędko zrobię stricte ruską scenkę wiec może nadszedł i jego czas Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek12 Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Nie no moim zdaniem zostaw tak jak jest bez zapory i bez tego drugiego figuranta niech czeka na lepsze czasy dla niego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Zbyt mętna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Ten odcień lepszy i taki chce . To lecimy, stąd już nie ma odwrotu Postscriptum: ta żywica jest ekstremalnie gęsta, bardziej niż epidian 652, oszukałem trochę proporcje bo miało być 100:40 ale obawiam się temperatury wiec dałem troszkę mniej utwardzacza Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 15 minutes ago, bulik58 said: Bo zes mial dodac 10 kropelek GJ , nie czytales instrukcji??? A nie wszystko spijac Wszystko pomieszałeś, GJ to 1:1 z lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Pierwsze wnioski z dzisiejszej operacji: a) zablokowałem za dużo powietrza na dnie mod podgem, trzeba dno gruntować cieniutko b) żywica 940 jest lepsza niż 652, produkuje dużo mniej ciepła, na ten moment na wszystkich próbkach zero bąbli c) typowy akryl wywołuje dziwna reakcje, burzliwa, celuloza zachowuje jest bardziej stabilna D) przeważnie po takim czasie od wylania mialem akcje rozgrzewania pecherzy, na razie jest spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Dubel Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez orzechu500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Poprawiłem, lepiej nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Gazior poskładany do kupy. Żywica schnie i będę musiał ją dopiescic, nie mniej jednak to już definitywny koniec przygody. Dziękuję wszystkim za pomoc, uwagi, porady i chęć dzielenia się wiedzą. To dużo dla mnie znaczy. Do zobaczenia w galerii! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 P.S muszę pomalować drugiego gnoja 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 No ładnie to wygląda. Czekamy na galerię. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 super wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 Jest dobrze. Powierzchnie żywicy jak chcesz troszkę "zburzyć" też możesz użyć mod podge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 2 hours ago, jonathan said: Jest dobrze. Powierzchnie żywicy jak chcesz troszkę "zburzyć" też możesz użyć mod podge Tak, teraz czekanie aż zywica zwiąże. potem posmyram ją MP z zielenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2022 2 hours ago, bulik58 said: Mialy byc juz oklaski i .... To chyba taka wewnętrzna chęć nieskończonej pracy z tym projektem . Na prawdę mam z niego dużo frajdy, głownie dzięki Wam - wszystkim udzielającym się w tym wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 3 minuty temu, orzechu500 napisał: głownie dzięki Wam I co byś Ty bez nas zrobił? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 8 Kwietnia 2022 Share Napisano 8 Kwietnia 2022 polecamy się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi