Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajnie wyszło, a może już wystarczy brudzenia ?  Koła też w podobnym poziomie ?

• Like 1
Napisano
1 minute ago, chorąży said:

Fajnie wyszło, a może już wystarczy brudzenia ?  Koła też w podobnym poziomie ?

koła podobnie ale muszę nad nimi popracować. Co do brudzenia samego pojazdu to w planie mam trochę ciapek natrzepanych z pędzla w nadkola i bliżej kół, trochę tekstury muszę też włożyć w bieżnik. Pozatym  to będzie wszystko. Za długo się grzebię z tym wozem, podstawka nawet nie wycięta... chce to zamknąć w Marcu gdzyż mam już mega najarówę na kolejny projekt 😉

Napisano

Rozumiem i "znam ten ból" gdy finał się przedłuża, a w perspektywie kolejny projekt/pomysł . Wyszedł fajny model, sam nabrałem ochoty na kolejnego Tigra, na razie zbieram "kwity" w necie   :)  myślę dodatkowo dokupić wieżę Live Resin LRE-35306.

Napisano

Z tyłu pojazdu wyraźnie widać że czarne cammo źle jest odcięte i w niektórych miejscach na bokach popraw proszę to jak możesz bo rzuca się w oczy. A tak patrzę dalej. 

• Like 1
Napisano
4 minutes ago, chorąży said:

Rozumiem i "znam ten ból" gdy finał się przedłuża, a w perspektywie kolejny projekt/pomysł . Wyszedł fajny model, sam nabrałem ochoty na kolejnego Tigra, na razie zbieram "kwity" w necie   :)  myślę dodatkowo dokupić wieżę Live Resin LRE-35306.

Masz ją gdzieś w sklepie po naszej stronie żelaznej kurtyny?

Napisano
2 minutes ago, patrykd said:

Z tyłu pojazdu wyraźnie widać że czarne cammo źle jest odcięte i w niektórych miejscach na bokach popraw proszę to jak możesz bo rzuca się w oczy. A tak patrzę dalej. 

Masz na myśli, że nie ma równych odcięć? 

Napisano
1 minute ago, patrykd said:

Tak odcięcia są nierówne. 

Ok  rozumiem. Na tym etapie już nie tykam nic z kolorami, washe, filtry, kilka warstw lakieru, boję się, że pogorszę sprawa bo poprawka będzie się ewidentnie rzucać w oczy. Krotko po namalowaniu tego, przyglądałem się fotkom, i na wozach te czarne plamy mają gdzie niegdzie takie nie ostre odcięcia, nie są jednak tak duże jak moje malunki. 

Napisano

Dalszy ciąg błocenia. Zrobiłem sobie masę z gipsu, pigmentu, pigment fixera i emalii i to strzepywalem z pędzla. Dodam jeszcze gdzie niegdzie ciemniejszy kolor dla zróżnicowania i to będzie wszystko. Całość musze chyba zabezpieczyć jakimś matem bo jest dość kruche 

20220324_180300.jpg

20220324_180304.jpg

20220324_180307.jpg

20220324_180309.jpg

Napisano (edytowane)

W końcu mi się podoba co tu wychodzi. Kóła, jeszcze nie tkniete ale nie mogłem oprzeć się pokusie przymiarki...

20220324_183507.jpg

20220324_183442.jpg

20220324_183642.jpg

20220324_183727.jpg

Edytowane przez orzechu500
  • Like 3
Napisano
1 minute ago, makinen said:

Fajnie wyszło. Możesz część tego błota pociągnąć błyszczacym lakierem/Sidoluxem jako mokre błocko.

Dobra uwaga.Bliżej zakamarków potraktuje je tym:

16481436966504553028421633499487.jpg

• Like 1
Napisano

Majster masz na kołach jodelke nie w tą stronę. Pamiętaj o tym :) wygląda zacnie :)

• Thanks 1
Napisano
12 minutes ago, SnajperTBG said:

Majster masz na kołach jodelke nie w tą stronę. Pamiętaj o tym :) wygląda zacnie :)

Wieeem, i najgorsze, że nie da się jej już ogarnąć bo felga jest na amen sklejona z odlewem. Zwaliłem to po całości !

Napisano
10 minutes ago, mandrivecs said:

Ale z tego co widzę, to masz odwrócone ale stronami (lewa -przod i tył) jest jednakowo i prawa tak samo..?

Wszystkie 4 koła są sklejone na jedną stronę. Próbowałem je ruszyć ale nic z tego 

Napisano
2 godziny temu, orzechu500 napisał:

Wszystkie 4 koła są sklejone na jedną stronę. Próbowałem je ruszyć ale nic z tego 

No właśnie, czyli bieżnik na kołach z lewej strony wozu jest odwrotnie do bieżnika na kołach z prawej strony wozu. To stary numer w przypadku oddziałów wojskowych (najczęściej zwiadowczych), więc może zostać i się broni.

• Like 1
Napisano

Idealnie i usyfiony "ze smakiem" a więc podkreśla realizm, a nie ukrywa ewentualne niedoróbki i tak trzymać....

• Thanks 1