Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Już kilka sztuk Tigra jezdzi w armii Ukrainy większość jest w tym kamuflażu.  Czekam na Kamaza Tajfuna tym bardziej że ostatnio widziałem film jak taki został przejęty 

Screenshot_20220314-133659_Facebook.jpg

Edytowane przez Bartosz Ciesielski
  • Like 1
Napisano (edytowane)

Tu pojazd po przejęciu wiadomo przez kogo:2057859180_WojnanaUkrainie2022_0333.thumb.jpg.0ebb6f55eb616b6ee606bc6eb60dce51.jpgobraz_2022-04-09_153301817.thumb.png.5ecee3e2cc302b15891d1f7f4d921406.pngobraz_2022-04-09_153323233.thumb.png.3ffce60b3e9d947d2792ec2698bb5978.pngobraz_2022-04-09_153333757.thumb.png.6493dd660567923b82f9bda43427f9ca.png

Edytowane przez ManiekB
  • Thanks 2
Napisano
Godzinę temu, bulik58 napisał:

A o ktorym Tajfunie mowa K czy U ? Ten Tigr dostal tylko flage z nowosci bo reszta wyglada jak za poprzedniego wlasciciela.

Tajfun K zakopał się w błocie więc został wyciągnięty ciężkim  ciągnikiem  rolniczym. 

A wracając do Tigra to widziałem wczoraj następnego wcielonego do wojsk UA w drzwiach kierowcy była szyba uszkodzona więc dospawano kawałek blachy i jest git 

• Like 1
Napisano
W dniu 8.04.2022 o 03:37, orzechu500 napisał:

16493818228853623682021879817147.jpg

Rozbija mnie drogowskaz... Z pasującego kierunku przyjechali... Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Paweł

Napisano

Większość zdjęć z początków walk. Ostatni, z "0" w miarę świeże. Typhoon-K , dostępne zdjęcia 3 zniszczonych, spalonych, tego "holowanego" nie przejęli przynajmniej tak wynika z "ćwierkacza", ostatni filmik, który robi "furorę" to BMD-2, którego przejęli "gruzini", przy okazji robiąc rozwałkę. Brakuje aktualnych zdjęć nowoczesnego sprzętu, albo są to fragmenty filmów na tyle niewyraźnych, że nie wiadomo co to tak faktycznie jest.

Napisano

@bulik58 akurat z vallejo to nie, ale kiedyś takie płytkie oczko robiłem z produktu ak still water, parę bąbelków wyszło, ale to pierwsze prace to nawet nie wnikałem w to , może dałoby się to poprzekłuwać, albo wylewać to na kilka razy , a zalałem to raz gdzieś na centymetr, skurczyło się i trzeba było dolać, do płycizn to chyba się nadaje, może podobnie działa ten vallejo

50026428876_8ab41937ac_o.jpg

• Thanks 1
Napisano
W dniu 8.04.2022 o 03:37, orzechu500 napisał:

P.S muszę pomalować drugiego gnoja 

16493818228853623682021879817147.jpg

@orzechu500 Przepraszam Cię, że dopiero teraz piszę o tym ale wcześniej na szybko obejrzałem i nie powiększyłem obrazka. Teraz powiększyłem i przeczytałem co jest napisane na tym drogowskazie. Podejrzewam, że nie wiesz co znaczy po rosyjsku "на хуй". Pisze bo może lepiej żebyś wiedział. To jest idiom i znaczy po prostu "wal się". W tym kontekście z lingwistycznego punktu widzenia jest bez sensu, aczkolwiek przyznaję, że tylko nieliczni którzy znają bardzo dobrze język rosyjski będą wiedzieć o co chodzi. Dla przeciętnego Polaka brzmi to śmiesznie. Biłem się z myślami czy Ci o tym pisać ale uznałem że powinieneś wiedzieć. Wcale nie znaczy że musisz to zmieniać ale jak Cię w przyszłości jakiś mądrala taki jak ja zaskoczy takim pytaniem to będziesz na to przygotowany.  🤪

Pozdrawiam.

Andrzej.

• Like 1
Napisano
Teraz, bulik58 napisał:

Dzieki Evildead , nigdy nie wyplywalem na te wody wiec temat jest mi obcy

Luzik , też wtedy to pierwszy raz wylewałem, zielony na maxa  :) , na pewno da się to zrobić staranniej, trzeba by próbki porobić pewnie itp.

• Like 1
Napisano
3 minutes ago, bulik58 said:

Dzieki Evildead , nigdy nie wyplywalem na te wody wiec temat jest mi obcy

Może te filmiki trochę Ci pomogą:

https://www.youtube.com/watch?v=SaWXW2VJDpg&list=PLDzTAIHHXSfHw52a0zsoc7l5qzPa9oZ6H&index=14

https://www.youtube.com/watch?v=mD16Z9l43mw&list=PLDzTAIHHXSfHw52a0zsoc7l5qzPa9oZ6H&index=15

https://www.youtube.com/watch?v=GHORH2tuqwM&list=PLDzTAIHHXSfF-4jAVfTpgNt01QGvAXcTI&index=15

Jest tam kilka porównań różnych siuwaksów

• Like 1
Napisano
11 minutes ago, Endrju said:

@orzechu500 Przepraszam Cię, że dopiero teraz piszę o tym ale wcześniej na szybko obejrzałem i nie powiększyłem obrazka. Teraz powiększyłem i przeczytałem co jest napisane na tym drogowskazie. Podejrzewam, że nie wiesz co znaczy po rosyjsku "на хуй". Pisze bo może lepiej żebyś wiedział. To jest idiom i znaczy po prostu "wal się". W tym kontekście z lingwistycznego punktu widzenia jest bez sensu, aczkolwiek przyznaję, że tylko nieliczni którzy znają bardzo dobrze język rosyjski będą wiedzieć o co chodzi. Dla przeciętnego Polaka brzmi to śmiesznie. Biłem się z myślami czy Ci o tym pisać ale uznałem że powinieneś wiedzieć. Wcale nie znaczy że musisz to zmieniać ale jak Cię w przyszłości jakiś mądrala taki jak ja zaskoczy takim pytaniem to będziesz na to przygotowany.  🤪

Pozdrawiam.

Andrzej.

Dzięki za wyjasnienie

Napisano
43 minuty temu, bulik58 napisał:

Czemu przejety ? Otriad Mobilnyj Osobogo Naznaczenija (OMOH) to oddzialy specjalne w ramach Ministerstwa Spraw Wewnetrznych Rosji, wiec mogli je rownierz otrzymac. Tym bardziej iz nie widac uzbrojenia na dachu pojazdu.

No widzisz człowiek ślepy i przeczytałem OMON - dzięki za sprostowanie.

• Like 1