Grzegorz Grabowski Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Widzę Mirku, że pozbyłeś się jednego paska z przedmuchiwacza. Jako, że jakąś tam fotkę poglądową tego pojazdu masz, apeluję do Twojego rozsądku : Żadnych zdrapek błagam. Zamontuj mu gąsienice i wystarczy. Model wygląda już super i zdzieranie farby, może tylko popsuć efekt. Edytowane 20 Lutego 2022 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Teraz to zaglądnąłem- świetny Abrams powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 Dzięki koledzy za odzew padrykd nie bardzo wiem o co ci chodzi z tym kadłubem ? dlatego wrzucam parę fotek samego kadłuba . Co do peryskopów to gotowiec od AFV , są dobre polecam . Myślę iż ktoś kto ogląda moje prace wie że na początku wyciągam detal na maksa aby potem to przydusić lekko w następnych etapach lub jeszcze mocniej podkreślić . Grzegorzu drapać go nie będę chociaż parę akcentów chcę dodać dla jeszcze większego kontrastu ale stonowanego , plan mam ale jak wyjdzie to jak zawsze niespodzianka dla mnie samego . Januszu jeszcze raz dzięki jest chwila to i pewnie Merkave ogarnę . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Mirek, jest świetnie, już nic nie dodawaj. Zakładaj gąski i do galerii. Tu naprawdę nie ma już nic do roboty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Podoba się! Z ciekawością podglądam malunki, pod kątem swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Bez wieży to dopiero widać ile się tu dzieje. Wg mnie zadrapania nie są potrzebne - już jest bardzo atrakcyjnie i bez nich będzie też bardziej realnie, jednak ostateczna decyzja jest Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Lutego 2022 Autor Share Napisano 20 Lutego 2022 Grzegorzu jak pisałem drapać nie będę tylko muszę jaśniejszym kolorem wyostrzyć detal co do gąsek to kurde ich złożenie to nie lada wyzwanie które na mnie czeka . Januszu Nagmachona mam rozpakowanego i stwierdziłem iż muszę mu dorobić przedział bojowy bo chcę pootwierać tylne drzwi ? włazy ? a tam pusto aż boli . madrivecs działaj fajny temat chociaż widziałem fajną fotkę kamo NATO z piaskowymi elementami . TAW tak jak pisałem dla Grzegorza jak zdziałam to pokażę o co mi chodzi , większość robię olejami tonie mam problemu z usunięciem jak coś nie tak . Dzięki koledzy za uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 (edytowane) Mirku, jak chcesz proste, szybkie w składaniu gąsienice i w dodatku nie za drogie to polecam Ci gąski Def Model (patrz fotka). Wypróbowane! Na tym Abramsie używałem właśnie tych gąsienic. Jedno ogniwo kleisz z dwóch połówek, potem łączy się je zębem prowadzącym i tymi łącznikami po bokach. Szybka i przyjemna budowa. Edytowane 20 Lutego 2022 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x_bandit Napisano 20 Lutego 2022 Share Napisano 20 Lutego 2022 Bardzo podoba mi się efekt po olejach. Super Ci wyszło zróżnicowanie kolorystyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi