Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam
Chciałbym przestawić Wam kolejnego Fw-190 w moim wykonaniu :lol:. Tym razem po wersji A-4 przyszedł czas na wersję szturmową mojej ukochanej foczki czyli F-8. Wybrałem najciekawsze według mnie malowanie z edkowego zestawu, które można spotkać w wielu modelach F-8 innych firm, a maszyna w tym malowaniu stacjonowała wbrew pozorom nie w Afryce a we Włoszech. Model został malowany farbami AK RC, Mr. Hobby H oraz C a także Tamiya. W modelu została wykorzystana także dodatkowa blacha Eduarda do foczki zawierająca min. fototrawione osłony goleni podwozia. 
Zapraszam do galerii :)

IMG_20220213_183504_Easy-Resize.com (1).jpg

IMG_20220213_183435_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20220213_183348_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20220213_183324_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20220213_183213_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20220213_183029_Easy-Resize.com.jpg

IMG_20220213_183159_Easy-Resize.com.jpg

Edytowane przez piotr2498
  • Like 7
Napisano (edytowane)

Zostały zamalowane przez obsługę naziemną, lecz nie całkowicie. Jak by się przyjrzeć temu zdjęciu to coś tam ta swastyka prześwituje, więc spróbowałem to odwzorować na modelu :lol:
Focke Wulf Fw 190F8 1.SG4 White 1 unknown pilot Italy 1944 02

Napisano
37 minut temu, Adamo722 napisał:

Co stało się że swastykami na kadłubie:nie_powiem:

Swastyki na kadłubie?  Gdzie?

Foczka fajna.

Pytanie: F miała zwijacz linki antenowej?

• Like 1
Napisano
7 minut temu, marek d napisał:

Swastyki na kadłubie?  Gdzie?

Foczka fajna.

Pytanie: F miała zwijacz linki antenowej?

Fakt swastyki na stateczniku krzyże na kadłubie:wojo:

Napisano
5 minut temu, barszczo napisał:

Wszystko świetnie tylko zdjęć nie widać. Na trzech różnych przeglądarkach.

Spróbowałem na nowo załadować zdjęcia. Może teraz będzie lepiej :neutral:

Napisano (edytowane)

18 minut temu, mig napisał:

Ładnie prezentuje się w tym malowaniu :super:

Dziękuję :lol:

15 minut temu, barszczo napisał:

Jest bardzo dobrze. rzadko spotykane kamo robi robotę :super:.

Dziękuję 😁 Uwielbiam samoloty luftwaffe w tych pustynnych malowaniach więc wybór kamo z tego edkowego zestawu był łatwy :lol: Jedynie jakie mam obiekcje, to do tych zdjęć, gdyż na żywo kolor tego RLM 79 jest trochę ciemniejszy, wpadający w pomarańcz (korzystałem z farby AK RC RLM 79 (1942)), a na zdjęciach wyszedł tak jakby jakiś żółty filtr był włączony w aparacie (a nie jest, bo sprawdzałem kilka razy ustawienia aparatu), tak samo te brudzenie na dole wpada w taką brzydką jak dla mnie żółć, a na żywo ma ładny kolor stonowanego brązu.

Napisano

Piękna robota. Też ubóstwiam fokę. A golenie podwozia osą trochę krzywo czy mi się zdaje? 

• Like 1
Napisano (edytowane)

Dzięki wielkie :) Z goleniami jest wszystko ok, tylko nierówno położyłem białą kartkę pod zdjęcia i samolot stoi na niej krzywo, tak samo jest różnica w wysokości między kubeczkiem a słoiczkiem po farbie, i to też pogłębia ten efekt :lol: