piotr2498 Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 (edytowane) Witam Chciałbym przestawić Wam kolejnego Fw-190 w moim wykonaniu . Tym razem po wersji A-4 przyszedł czas na wersję szturmową mojej ukochanej foczki czyli F-8. Wybrałem najciekawsze według mnie malowanie z edkowego zestawu, które można spotkać w wielu modelach F-8 innych firm, a maszyna w tym malowaniu stacjonowała wbrew pozorom nie w Afryce a we Włoszech. Model został malowany farbami AK RC, Mr. Hobby H oraz C a także Tamiya. W modelu została wykorzystana także dodatkowa blacha Eduarda do foczki zawierająca min. fototrawione osłony goleni podwozia. Zapraszam do galerii Edytowane 13 Lutego 2022 przez piotr2498 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Co stało się że swastykami na kadłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 (edytowane) Zostały zamalowane przez obsługę naziemną, lecz nie całkowicie. Jak by się przyjrzeć temu zdjęciu to coś tam ta swastyka prześwituje, więc spróbowałem to odwzorować na modelu Edytowane 13 Lutego 2022 przez piotr2498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 37 minut temu, Adamo722 napisał: Co stało się że swastykami na kadłubie Swastyki na kadłubie? Gdzie? Foczka fajna. Pytanie: F miała zwijacz linki antenowej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Chciałbym coś zobaczyć ale nie za bardzo mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 Tutaj jest pokazane o co mi chodzi z tymi swastykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 7 minut temu, marek d napisał: Swastyki na kadłubie? Gdzie? Foczka fajna. Pytanie: F miała zwijacz linki antenowej? Fakt swastyki na stateczniku krzyże na kadłubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Wszystko świetnie tylko zdjęć nie widać. Na trzech różnych przeglądarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 5 minut temu, barszczo napisał: Wszystko świetnie tylko zdjęć nie widać. Na trzech różnych przeglądarkach. Spróbowałem na nowo załadować zdjęcia. Może teraz będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 fajna ta foka gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 39 minut temu, Bengal napisał: fajna ta foka gratulacje! Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Ładnie prezentuje się w tym malowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Jest bardzo dobrze. rzadko spotykane kamo robi robotę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) 18 minut temu, mig napisał: Ładnie prezentuje się w tym malowaniu Dziękuję 15 minut temu, barszczo napisał: Jest bardzo dobrze. rzadko spotykane kamo robi robotę . Dziękuję Uwielbiam samoloty luftwaffe w tych pustynnych malowaniach więc wybór kamo z tego edkowego zestawu był łatwy Jedynie jakie mam obiekcje, to do tych zdjęć, gdyż na żywo kolor tego RLM 79 jest trochę ciemniejszy, wpadający w pomarańcz (korzystałem z farby AK RC RLM 79 (1942)), a na zdjęciach wyszedł tak jakby jakiś żółty filtr był włączony w aparacie (a nie jest, bo sprawdzałem kilka razy ustawienia aparatu), tak samo te brudzenie na dole wpada w taką brzydką jak dla mnie żółć, a na żywo ma ładny kolor stonowanego brązu. Edytowane 14 Lutego 2022 przez piotr2498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 15 Lutego 2022 Share Napisano 15 Lutego 2022 Piękna robota. Też ubóstwiam fokę. A golenie podwozia osą trochę krzywo czy mi się zdaje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 15 Lutego 2022 Autor Share Napisano 15 Lutego 2022 (edytowane) Dzięki wielkie Z goleniami jest wszystko ok, tylko nierówno położyłem białą kartkę pod zdjęcia i samolot stoi na niej krzywo, tak samo jest różnica w wysokości między kubeczkiem a słoiczkiem po farbie, i to też pogłębia ten efekt Edytowane 15 Lutego 2022 przez piotr2498 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi