MayonesEXG7 Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia (edytowane) Nie boje się lutować, ustawiałem sobie blaszki bo rzeźbie z ścinek. Przymiarki były, tak musiałem po kilka razy wizualnie przyłożyć, jak te zagięcia szły zbiornikowe. Obadałem, to trzeba się za to zabrać. Już chwilami, patrząc na tą koncepcję, to wieczorami oczopląsu dostawałem. Drapiąc się po głowie, a jak to idzie, jak to szło...hehe Edytowane 30 Stycznia przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego (edytowane) Powoli i mozolnie. Edytowane 17 Lutego przez MayonesEXG7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego Brakuje jeden stelaż i jeden montaż zbiornika. W sumie wszystko, tuż przed malunkami. Dorobiłem przewody oświetlenia,trąbki i spawy frontu z bokami kadłuba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Może jakieś wgnieconko na zbiorniku zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego 48 minut temu, Mariusz 72 napisał: Może jakieś wgnieconko na zbiorniku zrobisz? Trochę powyginałem przednie błotniki. Tak,z tymi zbiornikami sie też zastanawiałem, bardziej podgrzanym czymś i lekko wjechać a potem zatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego (edytowane) 7 minut temu, MayonesEXG7 napisał: Tak,z tymi zbiornikami sie też zastanawiałem, bardziej podgrzanym czymś i lekko wjechać a potem zatrzeć. Nożykiem i klejem extra thin przeleć , może mało skromnie zabrzmi ale wydaje się że efekt jest odpowiedni tutaj na 38t, podobnie na zbiorniku nada, według mnie, to plastik wsio.. Edytowane 24 Lutego przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 24 Lutego Autor Share Napisano 24 Lutego (edytowane) Extra thib w sobie paruje szybko i żre,przy większej mazi na plastiku-tak można fakturę samym pęndzlem wieżę robić. Myślę czymś nagrzanym lekko będzię lepiej i przydusić na chwilę. Cyjan co robi z plastikiem, a ja piaskować zbiornika nie chce gramturą.Kurdę dajesz zagwostkę hehe. Niech skończę budowę, potem pomyślę dalej. Edytowane 24 Lutego przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego (edytowane) Patrzaj Mayones jaki drewniak prawie jak Twój, swoja drogą kozak artysta! Edytowane 27 Lutego przez Evildead 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Te pierwsze brzydkie są, ale koleś, jak nic stolarz 100% z takim sprzętem..ale samo, bez doświadczenia "gear" nie zrobi. Myślałem, że to wydmuszka. A tu interrior grubo. Koszt drewna i takiego projektu..hmm 1/16 albo większa. Drewno, nie takie tanie, patrząc co on tam ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Jakby spawy dorobił i umalował to kto wie... Super, ale jednak trochę dziwnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca (edytowane) Uchwyty sryty tyty. Krzywo zbiornik wyjdzie, bo końcówka materiału blaszek-dorabianych. Jakieś wgnieconko,to trochę zbiornik się przekosił z obejm.Jakaś gęba z pacynki,malowana kiedyś w sumie zacieszna morda. Zastanawiam się, czy dalej robić węgra czy kalkomania pudełkowa. Więc sondaż: kto za czym Edytowane 29 Marca przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Maja Autor Share Napisano 6 Maja (edytowane) Brakuje, km'u. Włazów, robota z gąskami ba później. Zapomniał bym dodać skrzynie z prawej burty. Porobie później to wraz z pistol portem. Z górki już. Dalej myśl z chorwackim mindin haza z teciaka faza . Mocowanie liny-zestawowe. Mam eureki ale późna to chyba wersja. Wiec,niech sobie gdzieś leży. Edytowane 6 Maja przez MayonesEXG7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Maja Share Napisano 7 Maja Robi się coraz ciekawiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Maja Autor Share Napisano 7 Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja (edytowane) Nada się taka krotka lina do koncowego relingu lewej burty ? Nie za krótka,jedna jest dłuższa i już nie skracamHolownicza będzie,od tej strony co zdjecie.Jeśli chodzi o kurek pistol port to fota poniżej.Korci na podkład 1000 mrhobby.. Wyciery 1500 położę a na to raczej gradacją szara 1000ką. Edytowane 19 Maja przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Maja Share Napisano 24 Maja no ładnie, ładnie Ci idzie.... jak kupiłem BWP-1 z tej "firmy" ... co za gniot. Nigdy więcej tego dziadostwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Czerwca Autor Share Napisano 7 Czerwca (edytowane) Nada na pistol port?. Dwa mody zaczepów będą na liny. Muszę znaleźć łańcuszek cmk i gdzieś się zapodział Edytowane 7 Czerwca przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Nie nada Lepszy będzie łańcuszek PE z Abera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Mikrusy te płaskie edka i abera z 50ccal. zestawu tylko to. Coś się gdzies wala. Cmk poszukam ten kawałek jeszcze. Te wyglada jak kotwiczna cuma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 20 Czerwca Autor Share Napisano 20 Czerwca (edytowane) Dobra Panowie. Przemogłem się i pomalowałem, ale tutaj bez rozjaśnień. Te prishejdy to po bazie a nie przed. Macie rację, lepiej później modulować. 6h surfer i shejding i baza. Czuję się jak ten gość na dole... Kutwa, te chemikiem i koniecznie maska 3M-must be a break and deep breathe..po 6 studen malunken️. Edytowane 20 Czerwca przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Czerwca Share Napisano 20 Czerwca W dniu 8.06.2024 o 08:56, MayonesEXG7 napisał: Mojehobby 27.09zł https://www.mojehobby.pl/zdjecia/1/9/1/39271_1_tru06624_1.jpg https://www.mojehobby.pl/zdjecia/9/5/2/28044_2-auto_downl.jpg Trumpeter 06624 40cm universal fine chains set (two types) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca (edytowane) Szybciej taki https://plastmodel.pl/43841-trumpeter-08010-30cm-universal-fine-chain-s-size-06mmx10mm-lancuszek-modelarski?srsltid=AfmBOor_LPnvx_1X8WZoZ_BZDbtEaEQ8LFgwEzBbhyVdnidpTGX3wrm8H-0. mniejszego raczej nie ma. Edytowane 21 Czerwca przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 21 Czerwca Autor Share Napisano 21 Czerwca Panowie Galowie Łancuszek można z edka wziąść. Abera mam tylko, chyba z browinga 50cal to są łancuszki na sworznie do gnata, to raczej wymiarowo za małe. Od panthery 1.35 można wziąść. Po co wydawać 30zł na kawałek blachy z prasy...no heloł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Czerwca Share Napisano 21 Czerwca 1 godzinę temu, MayonesEXG7 napisał: Panowie Galowie Łancuszek można z edka wziąść. Abera mam tylko, chyba z browinga 50cal to są łancuszki na sworznie do gnata, to raczej wymiarowo za małe. Od panthery 1.35 można wziąść. Po co wydawać 30zł na kawałek blachy z prasy...no heloł Piotr Krakowski - Nie ma nic za darmo YouTube https://www.youtube.com › watch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 21 Czerwca Autor Share Napisano 21 Czerwca Widzę, że dalej nie dotarł post iż nie mam zamiaru, na dalsze zakupy do tego modelu. Może chcecie być trendy,bo widzę, że my polacy musimy pokazać na siłę,że nas stać i kupować wiele rzeczy, z uwzględnieniem na siłę. Tylko po co, jak gdzieś się u mnie wala to w pojemnikach-gdzie trzeba przeszperać okolice niczym Hugo- w poszukiwaniu Hugoliny. Nic, żaden hejt. Widzę, na forum, że więcej pokazywania na forum pudełek i dodatków niż robienia. Jak linkujemy, to cieszę się jak ten dres z butelkami,to ja na widok tego teciaka. Pozdrawiam. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi