Mikolaj75 Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Lubię te samolot. Mniej kojarzy mi się z rasowym wojownikiem, a bardziej ze zwinnym osiedlowym zawadiaką, zdolnym pokonać tępszych osiłków. Jakoś długo omijał mój warsztat, ale teraz w związku z technologicznym przestojem w Dornierze, wziąłem go do szybkiej budowy. Są trzy zadania: 1. poprawa nieco mydlanej faktury kadłuba; 2. poradzenie sobie ze ścianą spływu płata; 3. poprawa niektórych detali Kadłub w związku z tym dostał poprawę linii, nitowanie i listwy z folii. Trochę uwagi poszło na owiewkę zagłówkową. Blaszki zestawowe: I kilka detali, np. wlot do gaźnika: Karabiny: CDN 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 13 Lutego 2022 Share Napisano 13 Lutego 2022 Ostatnio u Ciebie jak na taśmie produkcyjnej, model za modelem idzie. Cieszy to i czekam na dalszą relację. Podzielisz się informacją jakie malowanie wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Aż mi się humor poprawił . Jak Mikołaj robi 7-kę to będzie wszystko na cacy . Wzorcowy model . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Dzięki wszystkim. Hello - aż taki mega wzorcowy to nie będzie, ale wyprowadzimy go na ludzi. Rymulus - będzie rumuński kokardkowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Mikołaju z Twoim kunsztem, każda Twoja replika powinna stać w Sevres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Cytat wziąłem go do szybkiej budowy. Jak to mówią; zrobiłeś mi dzień. Twoje tzw. szybkie warsztaty są super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 8 godzin temu, Mikolaj75 napisał: będzie rumuński kokardkowy I to jest słuszna koncepcja, podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Lutego 2022 Autor Share Napisano 16 Lutego 2022 Dzięki wszystkim. Drobne detale na skrzydła: A poniżej realizacja zadania drugiego - tu ryzykuję, że się narażę purystom, ale w sprawie krawędzi spływu, która jest według mnie największą bolączką zestawu zastosowałem metodę na "Jajko Kolumba" - rachunek zysków i strat. Stratą jest utrata faktury dolnej powierzchni, zyskiem ostra krawędź. Uważam, że warto. Po sklejeniu skrzydeł dolną powierzchnię zeszlifowałem i odtworzyłem grzebienie. Dodam jeszcze trochę detali typu klapki wyważające i powoli idzie do malowania. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Lutego 2022 Autor Share Napisano 19 Lutego 2022 Malujemy... Na początek "brownbasing": Spód dostał kolor z zamalówkami oznaczeń poprzedniego właściciela... Pomalowany ster kierunku: Przed kolejnymi etapami wyciąłem kółeczka o średnicy minimalnie mniejszej niż kokardy - zależy mi na pozostawieniu jasnego tła pod kalkomanie, aby nie było zbyt dużej różnicy przy położeniu na granicy kolorów oraz między kalkomanią a oznaczeniami malowanymi: I następnie kolejne etapy: Ta siódemeczka ta naprawdę miły zestaw do szybkiej budowy (jeżeli oczywiście wybieramy opcję na szybko) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lutego 2022 Share Napisano 19 Lutego 2022 Świetnie to wygląda, żeby ktoś wreszcie zrobił trochę większą siódemkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Marca 2022 Autor Share Napisano 6 Marca 2022 Cześć wszystkim, wprawdzie nastroje nienajlepsze, ale ponoć higiena umysłu poprzez pracę, sport czy hobby wskazana.. Stąd popracowałem nad "siódemką" - przyszły kalki (serdeczne dzięki dla Sławka "skusza" za udostępnienie), błysk i wash - spróbowałem zrobić różnorodnie - ciemny na linie, jasny na nity, zobaczymy jak to pójdzie: Niedługo 7 powinna być gotowa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Marca 2022 Share Napisano 6 Marca 2022 Jak się to stało, że ten warsztat mi umknął? Ale nic to melduję się w ostatnim rzędzie na widowni (tylko tam zostały wolne miejsca ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi