Radzio65 Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 Messerschmitt Bf 109 G-14/U4 "Erich Hartmann". Według zapowiedzi na stronie producenta, model w przedsprzedaży od 15 stycznia do 13 marca 2022. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 nie wiem czy było, nie moja skala i - wstyd się przyznać - zasadniczo nie zaglądam do działu nowości w 32, ale... był taki czas że Wingnut Wings zapowiedział Lancastera i pokazał pierwsze efekty prac projektowych, Robiło to ogromne wrażenie - zwłaszcza powierdzchnia kadłuba ze spracowanym pofalowanym poszyciem (a ja byłem świeżo po wizycie w Hendon i wnioskach spod Lanc'a - tak naprawde wygląda samolot, a nie gładki kadłub z liniami nitami itd), Słowem, po samolotach pierwszowojennych, zapowiadał się kolejny krok milowy w opracowywaniu modeli redukcyjnych... aż przyszedł Covid a WnW padł... Dziś trafiłem na YouTube filmik - prezentacje nowego modelu Lancastera w 32 prod Border Models: i co widze ? spracowane pofalowane powierzchnie kadłuba, skrzydeł, ilość detalu przekraczająca wyobrażenie.... czyżby WnW nie wszystek umarł? pozdr! ww p.s. jeśli temat już był na tym forum, bądż to wcale nie taka nowość, bądź też jest nie/potwierdzony związek WnW z Border, dajcie znać, chętnie się dowiem czegoś więcej o tym imponującym zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 25 Lutego 2022 Share Napisano 25 Lutego 2022 Związek jest potwierdzony przez prawników Jacksona, którzy protestują przeciw bezprawnemu ich zdaniem wykorzystaniu projektu i form przygotowanych na jego bazie dla WnW przez chińską fabrykę (za które WnW nie zapłacił) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Marca 2022 Share Napisano 9 Marca 2022 (edytowane) Trumpeter F-35C Lightning nr katalogowy 03230 skala 1:32 Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 10 Marca 2022 Autor Share Napisano 10 Marca 2022 (edytowane) Copper State Models opracowuje nowy temat, ciekawe kiedy wydadzą. Póki co, to tylko zajawka ... Edytowane 10 Marca 2022 przez Radzio65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 10 Marca 2022 Autor Share Napisano 10 Marca 2022 (edytowane) Learjet 35 C-21A / U-36A - 1:32 Doczytałem się na Large Scale Planes, że Jetmads ma ruszyć ze sprzedażą tego modelu pod koniec kwietnia 2022 . Żywica i sądząc ze zdjęć, elementy fototrawione (dokładnego opisu na stronie producenta na dzień dzisiejszy nie ma). Cena 230 USD plus koszty przesyłki Edytowane 10 Marca 2022 przez Radzio65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 21 Marca 2022 Autor Share Napisano 21 Marca 2022 Wygląda na to, że od przyszłego tygodnia Lukgraph rusza ze sprzedażą BE2c... (wiadomość z LSP) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 Messerschmitt Bf109G-2/4 W kwietniu ma trafić do sklepów, w Necie niektóre sklepy na zachód od Odry mają już w przedsprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Kilka drobnych przeróbek plus śmigło od Airesa i mamy wersję F . Ja mam jeszcze G-4 Hasegawy w pudelku Revella sprzed lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 Mi to się marzy wersja B i C, osiągalna bez użycia dodatków do konwersji . I w takiej samej postaci (czyli wydanie pudełkowe) pierwsza wersja Spita, ta z prostą wersją oszklenia kabiny, bez płyty pancernej i dwu-łopatowym drewnianym śmigłem bez zmiennego skoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 O to, to. Trafiłeś w punkt. Wersja B Messera też oczywiście z drewnianym śmigłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 24 Marca 2022 Autor Share Napisano 24 Marca 2022 Dokładnie tak. To obiekt westchnień... I czemuż nikt tego nie zrobi ??? Moim zdaniem tematy szły by jak przysłowiowe świeże bułeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Marca 2022 Share Napisano 24 Marca 2022 Tak jeszcze zauważyłem, że dla tego malowania G-2, płyta pancerna za głową pilota jest niewłaściwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Nie wiem czy powinienem w tym miejscu, bo to jednak 1:35 a nie 1:32..., ale też ma skrzydła, a skala zbliżona. W każdym bądź razie Takom zapowiedział dostępność w kwietniu 2022. V1 i rampa startowa to dwa oddzielne modele tworzące zestaw. Trochę szkoda, że nie w "32" (OK, wiem, że inni producenci wydali w "trzydziestcedwójce", ale bez wnętrza i bez rampy... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Zoukei Mura 1/32 Kawasaki Ki-100-I Type 5 Coś się szykuje w temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 4 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2022 Messerschmitt Me.321/323 Gigant 1:32 HPH Oj będzie się działo, bo tenże model jest przygotowywany od kilku lat, a właściciel firmy poinformował, że dostępny będzie w okresie jesień/zima 2022. Cena raczej po za zasięgiem przeciętnego mieszkańca kraju nad Wisłą , bo podobno 1300 euro.... (info z Britmodeller) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio65 Napisano 2 Maja 2022 Autor Share Napisano 2 Maja 2022 F-35C Lightning (Trumpeter, 1:32) Już jest gdzieniegdzie w sklepach na świecie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsnt3k Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Hasegawa odcina kupony. nowe zero z nowym z zbiornikiem paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Czerwca 2022 Share Napisano 23 Czerwca 2022 No i jest. Jeszcze Macchi 202 z Italerki i tegoroczne nowości must have w tej skali mam z głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 (edytowane) Leci już do mnie ,kupiłem od Max Hobby za 219zl na aledrogo Edytowane 25 Czerwca 2022 przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 3 godziny temu, Jaro napisał: Leci już do mnie Wrzuć inbox jak doleci. Ja dopiero w przyszłym miesiącu zanabedę bo znienacka pokazała się Dora z Hasegawy i dostała priorytet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 Oki,myślę ze w poniedziałek-wtorek będę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP.Taurus Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 A zauważyliście że boxart tego Jaka-9T jest bez gwiazd na płatowcu? W realu chyba mało prawdopodobne? Choć 9T ICM mógł wypuścić też z szachownicami bez większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 Przyjrzyj się na kadłubie akurat jest - widać końcówkę ramienia z nad krawędzi płata. Na reszcie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 26 Czerwca 2022 Share Napisano 26 Czerwca 2022 W obecnej sytuacji to wcale im się nie dziwię,na sterze kierunku widać że jest zamalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi