Brachu1984 Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 Godzinę temu, Bikernytzu napisał: Te akurat są z Werner wings ze Stanów. Dzięki za odpowiedź ale tak sobie siedzę i myślę że zaryzykuję i podejmę się budowy Euorfightera w jedynym malowaniu czyli Baron Spirit . Czekam na nowy aerek i założę pierwszą w życiu relację z budowy w sekcji warsztat . Pewnie się trochę pośmiejecie ale to nic xd Kiedyś każdy zaczynał . Dzięki i pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2022 Mały update tematu Niestety ostatnio brakuje czasu na dokończenie projektów ale staram się by dobiegły do końca choćby tym powolnym tempem.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 25 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2022 Fotele trochę zmodyfikowane , pomalowane i już na swoim miejscu,pora na zamknięcie kadłuba i w końcu wszystkie elementy zewnętrzne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2022 Iag dalszy czyli :Trochę szpachli oraz kilka grubszych detali żeby mu nadać zarys w którym kierunku idzie ta budowa... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2022 (edytowane) Podczas gdy sama bryła modelu jest poprawna to niestety brakuje w niej juz poprawnych lini podzialu ,kompletnie onitowania brak oraz dużej ilości charakterystycznych dla tego śmigłowca detali . To wszystko niestety trzeba poprawić samemu co zajmuje dość sporo czasu i pracy lecz liczę, że nie pójdzie to na marne ... No i ta charakterystyczna mordka Edytowane 28 Grudnia 2022 przez Bikernytzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 29 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2022 Dziś trochę mojej ulubionej pracy pt. Drobiazgi drobiazgi drobiazgi.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 1 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Detailingu ciąg dalszy... Bardzo dużo tych duperelków a wciąż jeszcze nie koniec.... Nie mogłem się powstrzymać by zmontowac jednego browning m2 mix Brassin oraz Mastera Edytowane 1 Stycznia 2023 przez Bikernytzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Stycznia 2023 Share Napisano 1 Stycznia 2023 Nieźle to wygląda, ciekaw jestem efektu końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Pierwsze malunki czas zacząć Pierwszy raz używam tej marki i szczerze mówiąc.... SPRZEDANY!!! świetnie się kladzie , stopień Cieniowania w zależności od warstw-super sprawa. Ponadto gotową do aerografu i szybko daje się czyścić z niego.lekki połysk/satyna (w zależności od ilości nakladanej) co daje komfort kładzenia kalek bezpośrednio na farbę beż potrzeby używania lakieru nadającego połysk.Ciekaw jestem jak będzie reagować na wykończenie lakierem matowym... Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Bikernytzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 W dniu 1.01.2023 o 22:58, Mitrandir napisał: Nieźle to wygląda, ciekaw jestem efektu końcowego Ja też jestem tego ciekaw bo im bliżej końca tym większe mam wątpliwości co do tego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 Po malunkach wszystkie dodatki ładnie się wkomponowały, bardzo ciekawie zapowiada się finał. 2 godziny temu, Bikernytzu napisał: Pierwszy raz używam tej marki i szczerze mówiąc.... SPRZEDANY!!! świetnie się kladzie , stopień Cieniowania w zależności od warstw-super sprawa. Ponadto gotową do aerografu i szybko daje się czyścić z niego.lekki połysk/satyna (w zależności od ilości nakladanej) co daje komfort kładzenia kalek bezpośrednio na farbę beż potrzeby używania lakieru nadającego połysk. Potwierdzam i podpisuję się pod tym obiema rękami . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Stycznia 2023 Share Napisano 3 Stycznia 2023 O jakiej marce wspominasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) 14 minut temu, Mitrandir napisał: O jakiej marce wspominasz? Mr.paint (MRP) mam kilka tych farb pierwszy raz dziś nią malowałem i bardzo mi się podoba praca z mr.paint. Kolor był nieco zbyt jasny ale widzę że z czasem ładnie cimnieje do odcienia jaki chciałem by był. Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 3 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Pora się przedstawić... HH-60G Pave Hawk 89-26201 55th RQS Jak się uda dotrwać do końca to przedstawię jego historie na końcu tego wątku bądź w galerii Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Bikernytzu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 Ciekawie ten warsztat wygląda. Śledzę z zainteresowaniem. A ten papierowy kwiatek to rodzaj maskownicy? 14 godzin temu, Bikernytzu napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2023 5 minut temu, Endrju napisał: Ciekawie ten warsztat wygląda. Śledzę z zainteresowaniem. A ten papierowy kwiatek to rodzaj maskownicy? Tak , to super profesjonalne maski przy malowaniu wyrzutników flar 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 4 Stycznia 2023 Share Napisano 4 Stycznia 2023 14 godzin temu, Bikernytzu napisał: Mr.paint (MRP) mam kilka tych farb pierwszy raz dziś nią malowałem i bardzo mi się podoba praca z mr.paint. Potwierdzam! Przetestowane na Su-27 i Su-30. Malowanie nimi to czysta przyjemność 17 godzin temu, Bikernytzu napisał: lekki połysk/satyna (w zależności od ilości nakladanej) co daje komfort kładzenia kalek bezpośrednio na farbę beż potrzeby używania lakieru nadającego połysk. No właśnie zbliża się ten etap i zastanawiam się czy bezpośrednio na nią nakładać kalki. Powierzchnia wydaje się bardzo gładka. Bardzo fajnie wychodzi ten Hawk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 4 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2023 30 minut temu, burzatg napisał: Potwierdzam! Przetestowane na Su-27 i Su-30. Malowanie nimi to czysta przyjemność No właśnie zbliża się ten etap i zastanawiam się czy bezpośrednio na nią nakładać kalki. Powierzchnia wydaje się bardzo gładka. Bardzo fajnie wychodzi ten Hawk Nałożone bezpośrednio na farbę jedynie płyn pod kalki , zero srebrzenia, zero powietrza.czysta przyjemność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Stycznia 2023 Share Napisano 5 Stycznia 2023 Od dłuższego czasu kładę kalkomanie bez lakieru bezbarwnego, malując gunziakami C/H oraz MRP. Farby te dają tak gładką powierzchnię że nie ma sensu dawać bezbarwnego. Tylko w wypadku Gunziakow H, trzeba uważać z płynami. Za dużo Sola potrafi nadgryźć farbę. Więc jak ktoś leję go wiadrami na kalki, to warto zabezpieczyć bazę GXem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 6 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2023 "Snow ball" czyli kula sniegu bo tak nazwano ten konkretny śmigłowiec po 30 maja 2002 gdy stoczył się z góry Mount Hood w stanie Oregon podczas akcji ratowniczej. Został zreperowany i wrócił do służby z tym ironicznym przydomkiem. Maski , kalki ,malowanie malych detali i zaczynam brudzing.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 Wycinanki ,Maskowanie , malowanie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 7 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Śmigłowiec "snow ball" po powrocie do służby został przydzielony do 66 RQS , trafił do Afganistanu jako "Pedro 66" Tak właśnie nazywano smiglowce Pave Hawk - "Pedro" Tymczasem czas na usunięcie masek po pokryciu modelu clear matt revell'a. Tu szczegolne podziękowania forumowemu koledze WUWUMASTER . Tymczasem walczę dalej z drobiazgami ...w pierwszej kolejności będą .50-tki Edytowane 7 Stycznia 2023 przez Bikernytzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2023 M2 .50 zamontowane na swoich miejscach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 13 Stycznia 2023 Share Napisano 13 Stycznia 2023 ale urwał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Stycznia 2023 Share Napisano 14 Stycznia 2023 2 godziny temu, bart207skw napisał: ale urwał... Nie Krzychu, przykleil 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi