Skocz do zawartości

BT-7 UM + PART + ABER 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Wreszcie finał! I to niemal w rocznicę wybuchu "Wielkiej Ojczyźnianej"

Wątek warsztatowy można pooglądać tutaj:

viewtopic.php?t=7782

A tak prezentuje się gotowy model:

a4672d7cef811ab7.jpg

1b51d21aa8b098c6.jpg

a6c19c64f408c256.jpg

a1b45cd3488c6d8d.jpg

704b5b94a8b65f96.jpg

20706097fe14bbe4.jpg

027c36168bf833f4.jpg

c6a8390b5df48f17.jpg

81e8a7bf0c858b9c.jpg

883c562583ecb6e7.jpg

2291882b1862d071.jpg

2bbd41f09852d855.jpg

e4192f6c763ea428.jpg

3bffc4bb2b6c0a59.jpg

215182f566764d19.jpg

Zgodnie z zasadą: albo rybki albo akwarium , "podbijając" fotki fotoszopą słabo wyszedł efekt brudzenia oznakowania i można odnieść wrażenie zbytniej jego czystości (wyje choć w orginale sprawiawia wrażenie steranego)- zapewniam że to tylko pozór - zastosowałem do brudzenia suche pastele - wysiłki można gdzie niegdzie dostrzec . Orginalne kalki były spękane i rozpadły się w kontakcie z Micro Setem i Micro Solem. Ale nie ma tego itd... Kalki rozmiarowo były i tak nieco za duże tak więc chcąc nie chcąc musiałem użyć funkcji "manual" tj. malnąć z ręki oznakowanie.

Pojazd w oznakowaniu 24 Pułku Czołgów 12 Dywizji ancernej 8 Korpusu Zmechanizowanego, Ukraina, lipiec 1941.

Pozdrawiam!

Napisano

Dla mnie też. Jeszcze pakować w w małą skalę tyle blachy to już jest dla mnie mistrzostwo świata. Bardzo ładne ślady starzenia modelu.

Pozdrawiam I.Z.

Napisano

Świetny model! Brawo za skalę i kupę dodatków, za własnoręcznie malowane oznaczenia no i bardzo realistyczne brudzenie!

Napisano

No to teraz wziąłbym się za skrytykę modelu, ale jest tak dobry, że nie mam się do czego przyczepić.

Pozdrawiam.

Napisano

Model bardzo ładny , choć jak dla mnie zbyt jednolita bryła , jednak by się przydały jakies obicia , pare szmat by jednak podkreślić ten model .

Ale tak prezentuje się OK'ej ^^

Pzd|2

Napisano

Witam!

A jak tam sklejalność?

Po za wieżą gdzie trzeba się mocno naszpachlować - wszystko O.K.

Jedyne czego brak to kontekstu czyli równie ładnej podstawki

Niestety zero czasu ! Tak to więc moje modele pozostają niestety bezkontekstowe (lub kontekst jest czysto wirytualny ) nad czym wielce ubolewam .

Pozdrawiam!