temir 2 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Witam! Wreszcie finał! I to niemal w rocznicę wybuchu "Wielkiej Ojczyźnianej" Wątek warsztatowy można pooglądać tutaj: viewtopic.php?t=7782 A tak prezentuje się gotowy model: Zgodnie z zasadą: albo rybki albo akwarium , "podbijając" fotki fotoszopą słabo wyszedł efekt brudzenia oznakowania i można odnieść wrażenie zbytniej jego czystości (wyje choć w orginale sprawiawia wrażenie steranego)- zapewniam że to tylko pozór - zastosowałem do brudzenia suche pastele - wysiłki można gdzie niegdzie dostrzec . Orginalne kalki były spękane i rozpadły się w kontakcie z Micro Setem i Micro Solem. Ale nie ma tego itd... Kalki rozmiarowo były i tak nieco za duże tak więc chcąc nie chcąc musiałem użyć funkcji "manual" tj. malnąć z ręki oznakowanie. Pojazd w oznakowaniu 24 Pułku Czołgów 12 Dywizji ancernej 8 Korpusu Zmechanizowanego, Ukraina, lipiec 1941. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Dla mnie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Dla mnie też. Jeszcze pakować w w małą skalę tyle blachy to już jest dla mnie mistrzostwo świata. Bardzo ładne ślady starzenia modelu. Pozdrawiam I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Świetny model! Brawo za skalę i kupę dodatków, za własnoręcznie malowane oznaczenia no i bardzo realistyczne brudzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 No kapitalnie Ci ten model wyszedł. A jak tam sklejalność? Bo w wątku warsztatowym chyba zbytnio nie narzekałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 No to teraz wziąłbym się za skrytykę modelu, ale jest tak dobry, że nie mam się do czego przyczepić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Wspaniale wygląda, pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Pięknie Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Model bardzo ładny , choć jak dla mnie zbyt jednolita bryła , jednak by się przydały jakies obicia , pare szmat by jednak podkreślić ten model . Ale tak prezentuje się OK'ej ^^ Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Świetny ten model. Detale, no i to smakowite błotko. Jedyne czego brak to kontekstu czyli równie ładnej podstawki. Gratulacje! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Bardzo ładny model. Świtne brudzenie. I bravo za oznaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Rewelka model... Bardzo elegancki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 11/10 imo ;) Też się kiedyś wezmę za tego malucha, jak znajdę czas ;) Bo wygląd kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Ideał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Piękny jak w trzydziestcepiątce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Witam! A jak tam sklejalność? Po za wieżą gdzie trzeba się mocno naszpachlować - wszystko O.K. Jedyne czego brak to kontekstu czyli równie ładnej podstawki Niestety zero czasu ! Tak to więc moje modele pozostają niestety bezkontekstowe (lub kontekst jest czysto wirytualny ) nad czym wielce ubolewam . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi