tlb Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 (edytowane) Witajcie, sytuacja spowodowała, że nie mam ochoty sklejać ruskich samolotów (mam zaczętego SU-34, który posłuży chyba jako testowy model), ale mam ochotę coś sklejać, więc zabrałem się za Eurofighter'a. Na 90% nie zrobię go w malowaniu z pudełka, raczej zrobię go w szarym malowaniu RAF'u (jakby ktoś miał kalki niepotrzebne to zapraszam na priv), z tego względu, że w instrukcji jest schemat uzbrojenia RAF'u. A póki co to pudełko: i postępy: PZDR Edytowane 7 Marca 2022 przez tlb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 No to życzę powodzenia w budowie. Zasiadam do warsztatu. Bardzo mnie interesuje jak wygląda składalność tego zestawu. Fajnie, że planujesz brytyjskie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 7 Marca 2022 Share Napisano 7 Marca 2022 (edytowane) Mam zrobionego, kupiony był w 2006r, więc nowinka była. Słabo wyglądają wloty powietrza, bo kanały krótkie, a dalej płasko. Długo robiłem, bo szybko straciłem wenę na niego. Niby nic złego nie pamiętam z montażu, ale jakoś nie szło. W moim pudle miałem 3 wersję angielskie, niemiecką, austriacką i hiszpańską. Zrobiłem angielską , spróbuję znaleźć pozostałe, może gdzieś się zachowały, to dam znać. Ps. Mój już zaliczył przeciągnięcie, z szafy, ale muszę przyznać, że mocna konstrukcja, nadawał się do remontu. Edytowane 7 Marca 2022 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Marca 2022 Autor Share Napisano 13 Marca 2022 (edytowane) Witam odwiedzających Niewiele, ale zawsze coś. Dziś wnęki podwozia. Szczerze pisząc to trochę szorowania jest, części pasują póki co, ale trzeba cierpliwym być. PZDR Przypominam się, że przygarnę kalki RAF-u do tego modelu. Edytowane 13 Marca 2022 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Chyba trochę za dużo farby w tym kokpicie. Efekt w zbliżeniu jest nieszczególny, zwłaszcza, że to 1:48. Proponowałbym pomalować jeszcze raz (zdawało mi się, że korzystasz z aero, prawda? czy tylko pędzel). Z moich doświadczeń niezłe efekty przy pędzlowaniu uzyskuje się, gdy popracujesz trochę techniką na suchy pedzel - brudzonko tą metodą powinno trochę zniwelować efekt grubej powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 13 Marca 2022 Autor Share Napisano 13 Marca 2022 @kozbornmasz rację, maluję aero, ale jak mam możliwość. "Małe" części jadę pędzlem. Kokpit na pewno jeszcze poprawię, gdzieś tam wash puszczę, suchy pędzel pewnie tez pójdzie w ruch, ale to jak będę sklejał kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 Malowanie, możesz wybrać coś z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 13 Marca 2022 Share Napisano 13 Marca 2022 3 godziny temu, tlb napisał: @kozbornmasz rację, maluję aero, ale jak mam możliwość. "Małe" części jadę pędzlem. Kokpit na pewno jeszcze poprawię, gdzieś tam wash puszczę, suchy pędzel pewnie tez pójdzie w ruch, ale to jak będę sklejał kadłub. Na Twoim miejscu pomalowałbym to jednak aero skoro jest taka możliwość. Będzie lepiej. Pasy faktycznie już pędzlem, ale całe siedzisko to jednak by można. Oczywiście Twoja decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Gniot nad gnioty i wszystko gniot. Nie chce mi się pisać dlatego zostanę przy zdjęciach: Zaklajstrowane Skrzydła... sprawdziłem w necie czy i ile są wygięte, ale to chyba przegięcie: Tak się zastanawiam czy w ogóle tracić czas na niego... I mam takie wrażenie, że od trzech modeli ciąży nade mną jakaś klątwa lipnych modeli (F-16 mistercraft, Su34 tamiya i ten). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 No przykro patrzeć na takie spasowanie Osobiście wyznaję zasadę, że nie warto kupować słabszych modeli. Szkoda nerwów i czasu przeznaczonego na taką lipę Będziesz dalej z tym walczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Juffre napisał: Będziesz dalej z tym walczył? Nie wiem, tracę ochotę. W zasadzie to go już schowałem do pudełka i przeglądam jakieś samoloty i czołgi w necie warte uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 To wszystko przez tego mistercrafta! Ja też jestem raczej przeciwny marnowaniu czasu, ale z drugiej strony po coś ten model zacząłeś? No ale nikt inny za Ciebie tej decyzji nie podejmie. Tak czy inaczej życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 7 minut temu, pmroczko napisał: ale z drugiej strony po coś ten model zacząłeś? Bo wyglądał ładnie na zdjęciach, bo kupiłem w "promocji", czytałem gdzieś w necie, że ten model jest dobry do sklejania i najważniejsze chyba to, że nie wiedziałem, że to "taki" model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Na zamieszczonym wyżej filmie dobrze widać skrzydła. Krawędź natarcia jest mocno wygięta, więc można zostawić, spływ jest prosty. Już wiem, co mnie zniechęciło, jak go robiłem- szlifowanie wlotów powietrza, słabe i kretyńsko rozwiazane. P. S. Jak szukasz czegoś łatwego i przyjemnego to polecam an 225, dobrze wspominam pracę nad nim. Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez giberes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Będę kończyć ten model, co wyjdzie to wyjdzie... trochę szpachli: I papier ścierny s ruch Oczywiście jeszcze drobne poprawki po szpachlowaniu będą. Chyba jakoś wyjdzie ten model. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 wygrywasz walkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, tlb napisał: Będę kończyć ten model Duże piwo dla tego Pana . Trwaj w bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Tu masz fotkę na skrzydło. Ugięcie faktycznie występuje. Co do wypustów Revella. Od czasu gdy popełniłem F-14D z ich stajni nie mam dobrej opinii. Sądziłem, że są znacznie lepsze. Szczególnie irytujące dla mnie są te mydlane linie podziałowe. Działaj, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Też mam ten zestaw ale jak widzę te zdjęcia to nie wiem czy bym dał radę... 10 godzin temu, tlb napisał: Będę kończyć ten model Brawo za decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 4 Maja 2022 Autor Share Napisano 4 Maja 2022 (edytowane) Myślę sobie (czerwcowego poranka, gdyby tu było przedszkole w przyszłości...sł.knż, tak mnie jakoś natchnęło ) : -gdy położę podkład szary, będzie widać niedociągnięcia, ale jak położę farbę to nie będzie widać łączenia połówek... Kur.., ale zonk... Edytowane 4 Maja 2022 przez tlb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 Jak nierówności wychodzą po podkładzie to tym bardziej ich farba nie przykryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 17 godzin temu, tlb napisał: -gdy położę podkład szary, będzie widać niedociągnięcia, ale jak położę farbę to nie będzie widać łączenia połówek... tlb- nie idź tą drogą, nie idź drogą BHmodels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 5 Maja 2022 Autor Share Napisano 5 Maja 2022 Chyba użyłem skrótów myślowych, które tylko ja rozumiem Cytując Kazika i wrzucając zdjęcie mojego modelu miałem na myśli zachowanie @BHmodels. Nie mogłem się powstrzymac, sorry. Ta szczelina jest już dawno zaszpachlowana i czekam na weekend, na dalsze prace. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 30 minut temu, tlb napisał: Chyba użyłem skrótów myślowych, które tylko ja rozumiem Cytując Kazika i wrzucając zdjęcie mojego modelu miałem na myśli zachowanie @BHmodels. Nie mogłem się powstrzymac, sorry. Ta szczelina jest już dawno zaszpachlowana i czekam na weekend, na dalsze prace. Dałem się złapać Szanuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BHmodels Napisano 5 Maja 2022 Share Napisano 5 Maja 2022 2 godziny temu, giberes napisał: tlb- nie idź tą drogą, nie idź drogą BHmodels W uj śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi