martinello Posted March 7 Share Posted March 7 Cześć Czy ktoś widział zdjęcie (i może się nim podzielić ) T-72B3 zdobytego przez siły Ukraińskie ? Najlepiej w wersji prezentowanej przez model https://www.mojehobby.pl/products/Russian-Tank-T-72-B3.html Chodzi o czołg w miarę kompletny, a nie taki z urwaną wieżą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted March 7 Share Posted March 7 Taki oryginalny: Ten prawie kompletny: Ten nieco mniej: i prawie cały: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted March 7 Share Posted March 7 Z dodatkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted March 7 Author Share Posted March 7 Aktywuję szybki projekt przejętego czołgu z ukraińską flagą za wieżą (gdzieś w TV mignęła mi taka scenka). Te zdjęcia powyżej to nie moja wersja - więc chyba u mnie będzie SF, bo nie mam czasu na przeróbki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x_bandit Posted March 7 Share Posted March 7 wersja T-72B mod.1989. Nie ma celownika działonowego Sosna-U T-72B3 mod.2016 - slat armor plus duże pudła ERA (Kaktus) na wieży, plus inne fartuchy boczne. i jedyne zdjęcia T-72B3 w wersji podstawowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted March 7 Share Posted March 7 Wejdź tu https://www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-europe-documenting-equipment.html znajdź T-72B3 i kliknij w odnośniki - abandoned lub captured Część zdjęć tych Tetów to screeny z filmów. Filmów z nimi szukaj tu https://twitter.com/Militarylandnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted March 7 Share Posted March 7 Znalazłem Ci na YT filmik w którym ten rzeczony tank występuje w bardzo dobrej kondycji w porównaniu do tych spalonych destruktów w przepięknym sino-żołtym malowaniu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
x_bandit Posted March 7 Share Posted March 7 10 minut temu, Adams M1A1 napisał: Znalazłem Ci na YT filmik w którym ten rzeczony tank występuje w bardzo dobrej kondycji w porównaniu do tych spalonych destruktów w przepięknym sino-żołtym malowaniu: to jest T-80BVM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted March 10 Share Posted March 10 T-72B3M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnar11 Posted March 10 Share Posted March 10 To jest t 80 bwm. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted March 10 Share Posted March 10 3 minuty temu, agnar11 napisał: To jest t 80 bwm. Podpis do zdjęcia widocznie błędny - sorki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted March 10 Author Share Posted March 10 Dzięki, typ czołgu nie ten - ale klimat dobry. Brakuje jakiegoś patriotycznego napisu na boku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted March 10 Share Posted March 10 Coś w tym stylu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted March 15 Author Share Posted March 15 Czy mogę prosić o przeniesienie tematu do działu WARSZTAT ? Model się klei, koncepcja jest. Przejęty przez Ukraińców ruski tank z flagą na wieży, biało - niebieskim rzucikiem z przodu i napisami na burtch w stylu "kacapy idźcie stąd "bardzo prędko" " oraz "putin "nie jest miłym człowiekiem" " Chętnie dorobiłbym te plecaki wypełnione wytłoczkami od jajek i przeterminowane racje żywnościowe - ale chyba nie dam rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BHmodels Posted May 3 Share Posted May 3 W dniu 15.03.2022 o 08:45, martinello napisał: Chętnie dorobiłbym te plecaki wypełnione wytłoczkami od jajek i przeterminowane racje żywnościowe - ale chyba nie dam rady Śmieszne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tap-chan Posted May 3 Share Posted May 3 Hehe, to ktoś tu serio czerpie informacje z wp.pl? przecież te rzekome wytłoczki to separatory płytek reaktywnych, które na oryginale słynnego zdjęcia były rozsypane koło gąsienic, ale pudelki dla Januszy wojskowości przycięły tak, żeby były same "wytłoczki". Bursztynowy szpadel dla BH. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted May 3 Share Posted May 3 (edited) 4 godziny temu, Tap-chan napisał: Hehe, to ktoś tu serio czerpie informacje z wp.pl? przecież te rzekome wytłoczki to separatory płytek reaktywnych, które na oryginale słynnego zdjęcia były rozsypane koło gąsienic, ale pudelki dla Januszy wojskowości przycięły tak, żeby były same "wytłoczki". Bursztynowy szpadel dla BH. Parokrotnie juz o tym wspomniales lecz moglbys pokazac takie fotki , nie pisze tego zlosliwie lecz mam pare zdjec tego pojazdu ktore nie sa przyciete przy gasienicach a wrecz przeciwnie, widze gasienice ale tych kostek brak. Czy tym szpadlem mozna sie okopac? Edited May 3 by bulik58 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin_70 Posted May 5 Share Posted May 5 W dniu 3.05.2022 o 07:45, Tap-chan napisał: Hehe, to ktoś tu serio czerpie informacje z wp.pl? przecież te rzekome wytłoczki to separatory płytek reaktywnych, które na oryginale słynnego zdjęcia były rozsypane koło gąsienic, ale pudelki dla Januszy wojskowości przycięły tak, żeby były same "wytłoczki". Bursztynowy szpadel dla BH. Separatory płytek reaktywnych to miały być tam z założenia . Jak wszystko w projektach ze Wschodu . I jak zawsze o klasę lepsze niż gdzie indziej i nie mające analoga na świecie. Co było naprawdę tego nie wie nikt . Bo ktoś coś mógł ukraść , alb włożył tam trofiejne łupy. W 2014 brakujące kostki pancerza reaktywnego też były zastępowane cegłami ( i pisali o tym w bardziej fachowych opracowaniach niż na wp.pl ) i też niektórzy się dziwili dlaczego ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinello Posted May 5 Author Share Posted May 5 Ja wszystko rozumiem , ale pośmiać się chyba można. Ale tak czy inaczej wytłoczki wyglądają kozacko ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts