MIRO Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 W dniu 10.08.2022 o 08:35, marek d napisał: Malowanie na naklejonej kalkomanii to proszenie się o kłopoty, nawet na zalakierowanej To nie maskuj kalki. Wytnij szablon o wielkości kalka+obwódka i na to połóż kalki. A w planie maximum maluj całe znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2022 Mirek, nie kumaty jestem 1 godzinę temu, MIRO napisał: To nie maskuj kalki Kalkomania jest już na modelu 1 godzinę temu, MIRO napisał: szablon o wielkości kalka+obwódka i na to połóż kalki Szablon i tak musi szczelnie przylegać, więc kleju nie uniknie 1 godzinę temu, MIRO napisał: w planie maximum maluj całe znaki. Malować od masek umiem, ale to jest opcja ostateczna. W razie porażki z podmalówkami ; usunięcie wszystkiego, odtwarzanie I malowanie znaków. Kupa roboty. Trwa walka wewnętrzna: Leń mówi zostaw Drugi mówi popraw Tak czy siak piłka po mojej stronie. Mecz czy ręcznik oto jest pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 12 Sierpnia 2022 Share Napisano 12 Sierpnia 2022 41 minut temu, marek d napisał: Tak czy siak piłka po mojej stronie. Mecz czy ręcznik oto jest pytanie. Koledzy, można przyjmować zakłady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2022 (edytowane) .... ma być widać ale nie walić po oczach. W dniu 12.08.2022 o 10:10, marek d napisał: Tak czy siak piłka po mojej stronie. gem : set: mecz: ... mogło być lepiej, mogło być gorzej. Strat nie zanotowano. Jak na podmalówki może być. Nawet jestem zadowolony z tej roboty. Edytowane 15 Sierpnia 2022 przez marek d 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Sierpnia 2022 Share Napisano 15 Sierpnia 2022 No i rachu ciachu, i po strachu. Super wyszło, generalnie całość wygląda bardzo fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 5 Września 2022 Autor Share Napisano 5 Września 2022 Lulu na własnych nogach: .. oczyścić z fafołów podpicować i zrobić kiedyś galerię. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Września 2022 Autor Share Napisano 26 Września 2022 Lulu ciągle czeka na sesję foto do galerii ale pusto na warsztacie być nie może. Jak wszyscy to i ja zrobię sobie warsztat relaksacyjny . Bez dodatków / tylko pasy wykopane w przydasiach/ , bez przekopywania kwitów. Będzie tym łatwiej że temat dla mnie mało znany. Pełen luzik. Na początek małe SF z silnikiem i w kabinie: ..bez napięcia bo wszystko i tak mało co będzie widać: W dniu 12.08.2022 o 10:52, zaruk napisał: Koledzy, można przyjmować zakłady... ... a gdzie moje tajne udziały? Nie pytać o malowanie bo jeszcze nie wybrałem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 (edytowane) A to już ten trzeci co się rozpycha. Motorek całkiem, całkiem . Edytowane 26 Września 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Września 2022 Autor Share Napisano 26 Września 2022 11 minut temu, barszczo napisał: A to już ten trzeci. co się rozpycha. No faktycznie, już poprawiłem. Dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 To nie jest robota relaksacyjna. To jest porządna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 1 godzinę temu, zaruk napisał: To nie jest robota relaksacyjna. To jest porządna robota. Jedno drugiego, nie wyklucza Marku, z niecierpliwością czekam na decyzję o kolorze "szatek Dzbanuszka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 26 Września 2022 Autor Share Napisano 26 Września 2022 Sławku masz rację. Nawet jeżeli idzie metr papieru 600 i 1kg szpachli, zawsze i nadal sprawia mi frajdę i staram się na ile pozwalają mi umiejętności. Dzbanek mówisz, no ale to jest taki dzbanek inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 23 minuty temu, marek d napisał: Sławku masz rację. Nawet jeżeli idzie metr papieru 600 i 1kg szpachli, zawsze i nadal sprawia mi frajdę i staram się na ile pozwalają mi umiejętności. Dzbanek mówisz, no ale to jest taki dzbanek inaczej. Co do pierwszego - Tego się trzymajmy; najważniejsza jest zabawa, a jak jeszcze co z tego fajnego powstanie to jest zabawa do kwadratu Co do drugiego - To mię ćwieka zabiłeś ; ja się ni znam, ale mie to ewidyntnie wyglądowywa na Peee Sztyrdziści Siem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 26 Września 2022 Share Napisano 26 Września 2022 Zgroza i zgrzytanie zębów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Września 2022 Autor Share Napisano 27 Września 2022 (edytowane) Sławku; no niech będzie dzbanek............... ale taki na sake. Z malowaniem to tak bardzo wyboru niema. 7 godzin temu, greatgonzo napisał: Zgroza i zgrzytanie zębów! Ale co takiego? Warsztat relaksacyjny się nie podoba, szpachluję nity na skrzydle Spitfire to nie widzi. Ja już nie wiem. Edytowane 27 Września 2022 przez marek d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 (edytowane) Tak sobie myślę że ten Shiden zasługuje na osobny wątek. Edytowane 27 Września 2022 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 27 Września 2022 Share Napisano 27 Września 2022 Cytat Peee Sztyrdziści Siem Tu zawiało zgrozą i zgrzytaniem. Jakbyś zaszpachlował i było widać, to dopiero byłby problem ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 23 godziny temu, Xmen napisał: Tak sobie myślę że ten Shiden zasługuje na osobny wątek. Zbyt rozgrzebany, niech zostanie tu. 21 godzin temu, greatgonzo napisał: Jakbyś zaszpachlował i było widać No było widać, to wszyscy o czarnych krawężnikach. Lulu doczekała się galerii: https://modelwork.pl/topic/48809-p-40-n-warhawk-1-48-hobby-2000/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 28 Września 2022 Share Napisano 28 Września 2022 8 minut temu, marek d napisał: Zbyt rozgrzebany, niech zostanie tu. Trudno ale to Ty decydujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Września 2022 Autor Share Napisano 28 Września 2022 3 godziny temu, Xmen napisał: Trudno ale to Ty decydujesz. Niech zostanie tu, w tym zbiorniku męczennika. W dziale nowości dyskusja nad powierzchniami sterowymi modelu Army. Hasegawa od zawsze w swoich modelach robi powierzchnie sterowe jak żebra krowy z Etiopii. Jakoś nikt nie marudzi tylko jak nie pasuje to szpachluje. Podoba się; zostają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 12 Października 2022 Autor Share Napisano 12 Października 2022 Za nim skleję kadłub ze skrzydłami mając to osobno lubię sobie porobić coś gdy lepiej się manewruje osobno tymi częściami. Wstępnie spasowane lufy działek i zrobione szkiełka: .. wystrugałem też maszt metalowy, jeszcze do dopieszczenia: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Października 2022 Share Napisano 12 Października 2022 Harmaty jak w Garbusku IIc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Listopada 2022 Autor Share Napisano 1 Listopada 2022 Dzbanek na sake polepiony. Szpachla w minimalnej ilości raczej przez niezgrabność sklejacza. W innym miejscu forum ktoś napisał; Cytat Niektóre firmy np hasegawa regularnie odświeżają stare kotlety i w parze z ceną nie idzie wtedy ich jakość. No ten tu kotlet ma ponad 20 lat, mało; kiedyś formy przerobiono z wypukłych linii na wklęsłe. To ja poproszę takich kotletów parę kilo, bo skleja się lekko i przyjemnie. Obrazki: Podkład nie powinien ujawnić większych dramatów, ale jak zawsze coś tm do poprawki będzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 2 Listopada 2022 Share Napisano 2 Listopada 2022 Kotlet, mimo upływu 22 lat jak najbardziej się broni modelarsko. Szczególnie w Twoim wydaniu. Podziwiam Cię za cierpliwość przy nitowaniu, Shiden zapowiada się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Listopada 2022 Autor Share Napisano 2 Listopada 2022 Oby na dobrym zapowiadaniu się nie skończyło. Najgorsze czeka na mnie, nitowanie to nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi