Bartosz Ciesielski Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 (edytowane) Ostatnio w trakcie przygotowywania modeli do fotografowania mój Humwe M998 od Acacdemi doznał uszkodzeń więc zapadła decyzja o remoncie i poprawkach. Zestawowe koła zostały zastąpione produktem żywicznym od panzer arta poprawiłem wnętrze usuwając nieszczęsny klocek pod półką na radiostację, radiostację z zestawu zastąpiła żywiczna którą podarował mi Zderzak dorobiłem do radia słuchawkę . Wleciały przednie fotele z modelu Tamya , z pasami z blaszki Eduarda, maska silnika dostała wzmocnienie którego nie ma fabrycznie w silniku dorobiłem brakujące węże i przewody. Pojawiła sie też osłona pod filtrem powietrza . Między słupkami A i B dorobiłem brezentowy dach na którym znalazł się kosz na dodatkowy ekwipunek . Na tylnej klapie pojawił się kosz na kanistry z paliwem też zrobiony od podstaw. Płyty pancerne osłaniające przedział transportowe mają dorobione dodatkowe mocowania zestawowy Browning 2 HB został zamieniony na żywiczny z firmy legend . To chyba wszystko generalnie miłego oglądania Ps. Model jest z walk o Najaf w trakcie operacji iraqi freedom w roku 2003 Edytowane 19 Marca 2022 przez Bartosz Ciesielski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Fajny, podoba mi się.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Jak wyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Wreszcie humvee na forum. Podoba się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Marca 2022 Share Napisano 19 Marca 2022 Mi też się podoba. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 25 Marca 2022 Share Napisano 25 Marca 2022 Świetny, jak zwykle Twoje prace. Uwielbiam te improwizacje na pace! Jedyna uwaga - chyba kompletnie nietrafiony zakres pracy wycieraczek? Za szeroko, za to niedostatecznie nisko na szybie? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 25 Marca 2022 Autor Share Napisano 25 Marca 2022 Godzinę temu, kryspacz napisał: Świetny, jak zwykle Twoje prace. Uwielbiam te improwizacje na pace! Jedyna uwaga - chyba kompletnie nietrafiony zakres pracy wycieraczek? Za szeroko, za to niedostatecznie nisko na szybie? tak nie miałem szyb na podmiankę i zostały takie jak są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 8 Sierpnia 2023 Share Napisano 8 Sierpnia 2023 Gadżety i weathering robi robotę. Miazga! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Sierpnia 2023 Share Napisano 9 Sierpnia 2023 Lepiej wygląda poprawiony. Te dodatki i zmiany zawsze wychodzą na plus. Strasznie razi niestety przednia osłona strzelca z kompletnie nierzeczywistym jej kształtem. To wyrób Academy- brak ściętej krawędzi po prawe stronie (patrząc z pozycji strzelca). Silnik- tu jeszcze trochę roboty jest z dodaniem kabli, a zwłaszcza przewodów od świateł itd. Jeśli maska zamknieta, to ok. Cieszy humvee na Forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 9 Sierpnia 2023 Share Napisano 9 Sierpnia 2023 Bardzo efektowny, podoba mi się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 10 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2023 W dniu 9.08.2023 o 08:07, makinen napisał: Lepiej wygląda poprawiony. Te dodatki i zmiany zawsze wychodzą na plus. Strasznie razi niestety przednia osłona strzelca z kompletnie nierzeczywistym jej kształtem. To wyrób Academy- brak ściętej krawędzi po prawe stronie (patrząc z pozycji strzelca). Silnik- tu jeszcze trochę roboty jest z dodaniem kabli, a zwłaszcza przewodów od świateł itd. Jeśli maska zamknieta, to ok. Cieszy humvee na Forum. Co ciekawe osłona strzelca jest zrobiona z metalu bo plastikowa mi się nie podobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 10 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2023 Mogę się pochwalić gdzie jest teraz Humvee i jeszcze kilka innych moich modeli ,,Dzisiejszy dzień jest dla nas wyjątkowy W dniu dzisiejszym otwarta została wystawa modeli naszych klubowych kolegów w „Hall of Honor”, która mieści się w U.S. Army Garrison Poland Modele, które znalazły się w tym wyjątkowym miejscu, związane są tematycznie ze sprzętem wykorzystywanym przez USA od czasów II Wojny Światowej po czasy współczesne. Bardzo dziękujemy U.S.Army Garrison Poland za taką wspaniałą możliwość. Jesteśmy dumni i zaszczyceni mogąc pokazać nasze modele,, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi