Moses Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Gdy No to Mitchell ukończony. Wiekowy model Italeri oparty na wypraskach z 1978 roku, z wypukłymi liniami. Niestety model ma kilka błędów merytorycznych, Model przetrasowany,zrobiony w zasadzie z pudła, dodana została tylko rurka pitota Mastera. Malowany MRP i Gunziakami, brudzenie to siuwaksy komucha (ptfu) oraz pudry Tamiya. Model przedstawia maszynę PBJ-1D (odpowiednik B-25D) z dywizjonu VMB-413 "Flying Nightmares" który w 1944 stacjonował w Rabaul. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Bardzo ładny, widać dużo pracy włożonej Jedynie potrafię się przyczepić do jakiś takich krzywych skrzydeł (nie wiem niestety ile w tym może być winy wiekowego modelu, ale może być sporo ;D) w stosunku do statecznika poziomego. Tak na szybko, żeby było od razu wiadomo o co mi chodzi, analiza z Painta ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Marca 2022 Autor Share Napisano 21 Marca 2022 W rzeczywistości nie widać tego przechyłu, dopiero aparat mocno to uwidacznia. Na pewno wpływ ma na to wiek modelu, ale także to że postanowiłem skrzydła przykleić po pomalowaniu modelu. Aby było dobrze powinienem najpierw przykleić skrzydła a do nich dopiero pasować usterzenie. Ale jakbym tak zrobił, miałbym problem z pomalowaniem gondola silnikowych od strony kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Wielki plus za wysiłek i uzyskany efekt. Minus za poświęcanie czasu wiekowym zestawom nie wartym tego wysiłku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Marca 2022 Autor Share Napisano 21 Marca 2022 Mimo lat które ma zestaw na karku sklejalo mi się go przyjemnie. Niemniej nie polecam go, jest teraz fajny C/D od Airfixa a Italeri powinno przejść do lamusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Bardzo ładny model. Podoba mi się. Piękne wykonanie. Chciałbym takie modele budować. Lubię ten samolot za sprawą Rajdu Doolittle`a a samego Doolittle`a lubię bo w tym samym dniu obchodziliśmy urodziny Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Bardzo ładne malowanie Ci wyszło. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Wszyscy robią OG, a tu proszę w jakim ładnym garniturku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Mam nadzieję, że ta wtopa z geometrią faktycznie ginie na żywo, bo na zdjęciach, niestety, koncentruje na sobie uwagę i nie pozwala na cieszenie się widokiem fajnego modelu. Nad czym ubolewam, bo też lubię Mitchelle. To chyba jedyne bombowce, których zdjęcia kolekcjonuję. Głownie te, w zasadzie szturmowe, wersje z SWPTO do mnie gadają. Dla mnie to ikona bitwy na Morzu Bismarcka. Nic nie odbieram Australijczykom, ale z symbolami tak bywa, że ce:bip:e je subiektywizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 Czysto zrobiony, ładnie pomalowany, cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi