M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 7 Kwietnia 2022 Share Napisano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Ustawienia aparatu były ręczne ( identyczne dla każdego przypadku ) czy automatyczne - chodzi mi o te 3 wcześniejsze zdjęcia?. Który kolor jest najbliższy rzeczywistemu?. Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 7 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2022 13 minut temu, Rack napisał: Ustawienia aparatu były ręczne ( identyczne dla każdego przypadku ) czy automatyczne - chodzi mi o te 3 wcześniejsze zdjęcia?. Który kolor jest najbliższy rzeczywistemu?. Zdjęcia robione ajfonem. Lustrzanke wyciągam tylko to galerii końcowych. 12 minut temu, bulik58 napisał: Ciekaw jestem co ci z tej mieszanki wyjdzie Zobaczymy - lubie eksperymentować 14 minut temu, M.A.V. napisał: Dzięks 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Szybki wash: Zrobiłem kilka słupków na podstawkę: . Pomalowałem detale, zdjąłem maski, popsikałem matowym i gdzieniegdzie dodałem jakieś smugi, rozjaśnienia (wszystko niekoniecznie w tej kolejności) Koła przyłożone na sucho i to z jednej strony. Dlatego też pancerzyk jeszcze nie doklejony. . . Teraz maluję jakieś graty na wieżę - jakieś bańki, skrzynki i tp. A to zajawka na następną podstawkę pod kolejny 8-mio kołowy pojazd - ale to jeszcze chwila. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Przemek Przybulewski 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Kwietnia 2022 Share Napisano 21 Kwietnia 2022 5 godzin temu, Przemek Przybulewski napisał: Kurde cuda Panie cuda !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 15 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Kurde cuda Panie cuda !! Eee tam - bez przesady. Zwykłe maziaje. 13 godzin temu, bulik58 napisał: Super to wyglada , dobrze jest widziec ponownie twoja prace w dziale pojazdy wojskowe. Dzięki - kończę powoli tego i dzisiaj otwieram następny warsztat. Także ten, trochę drobiazgów, to co się nawinęło pod rękę: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Kwietnia 2022 Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Fajne graty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 W dniu 23.04.2022 o 17:25, Paweł Czarnocki napisał: Fajne graty ... Dzięki - łapałem co było po ręką. Pobrudziłem kółka: I zacząłem brudzić podwozie: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Trochę jak baranek do konserwacji podwozia, ale to chyba nie koniec ciurania? Czym to przytwierdzasz do podwozia, fixerem jakimś? Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2022 20 minut temu, Lipstein napisał: Trochę jak baranek do konserwacji podwozia, ale to chyba nie koniec ciurania? Trochę kolory nie takie na zdjęciu, jeszcze trochę zróżnicuje. Zresztą dwóch wnęk i tak nie będzie widać wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 Jednak brudzenie to brudna robota. Ale coś tam udało sie zrobić: Przymiarka kół: I tylni pas/osłony: Zrobiłem sobie jeszcze nosze/"spineboardy", chyba dorzucę któreś do ładunku. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 oooo ładne to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Maja 2022 Share Napisano 6 Maja 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 Próbuję jakoś wpasować pojazd w podłoże - zawsze z tym mam problem - z robieniem śladów kół czy gąsienic. Rewelacji nie ma ale to chyba najlepsze na co mnie stać: Zastanawiam sie też na ułożeniem gratów na wieży. Dorobiłem jedną deskę ortopedyczną ale jest za długa, więć wezmę inną, składaną na pół. No i doszedł pachołek drogowy. Jakoś to trzeba będzie przymocować, obwiązać itd . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Fajnie, ale nie za kolorowo? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 4 godziny temu, Endrju napisał: Fajnie, ale nie za kolorowo? Pozdrawiam. Andrzej. Jak to u włochów - kolorowy, wesoły naród to i pojazd pstrokaty Żałuję tylko że nie mam włoski kartonów MRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 3 godziny temu, Przemek Przybulewski napisał: Jak to u włochów - kolorowy, wesoły naród to i pojazd pstrokaty Żałuję tylko że nie mam włoski kartonów MRE Pudełka po pizzy zrób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Taboret rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 4 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Pudełka po pizzy zrób W sumie… czemu nie 3 godziny temu, Kowalec222 napisał: Taboret rządzi Dzieki Doszła trawa, słupki itp . . . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Nie no, na co Ci ten parapet w podstawce, jak teren na dwóch bokach styka się z krawędzią deski to pozostałe też powinny, bedziesz coś tam ustawiał? Jak nie, to lepiej zlikwidować to wystające drewno... PS dla mnie nie jest zbyt kolorowo jeśli chodzi o dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 9 Maja 2022 Autor Share Napisano 9 Maja 2022 16 minut temu, orzechu500 napisał: Nie no, na co Ci ten parapet w podstawce, jak teren na dwóch bokach styka się z krawędzią deski to pozostałe też powinny, bedziesz coś tam ustawiał? Jak nie, to lepiej zlikwidować to wystające drewno... PS dla mnie nie jest zbyt kolorowo jeśli chodzi o dodatki Kiedyś sobie tak wymyśliłem i tak robie wszystkie modele. Tam będzie etykieta/tabliczka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 No super to wygląda. Jest na co popatrzeć. Bardzo mi się podoba wykonanie. Ja tam nie należę do tych, którzy uważają że wszystko ma być tak jak w realu albo zgodne ze światowymi trendami. To co ja robię ma mi się podobać. Mam dwa pytania z czystej ciekawości. Czy koncepcja tych klamotów, notabene bardzo sympatyczna, ma pokrycie w rzeczywistości? Jaką miałeś koncepcję stawiając te słupki na środku pola? Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 Bardzo fajne, podoba mi się, choć jak dla mnie zbyt symetryczne to wszystko. Osobiście pod lekkim skosem zjeżdzający pojazd bym ustawił, no ale to ja, a ja się nie znam. Ogólnie jednak jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Maja 2022 Autor Share Napisano 10 Maja 2022 10 godzin temu, bulik58 napisał: Jest dobrze , czemu powielac stereotypy ? W pewnym sensie jest to twoj podpis. Dzięki - no włąśnie też tak uważam - jak gdzieś przewinie sie zdjęcie z taką podstawką to na 99% będzie mój model. Dosyć charakterystyczny układ. 2 godziny temu, Endrju napisał: No super to wygląda. Jest na co popatrzeć. Bardzo mi się podoba wykonanie. Ja tam nie należę do tych, którzy uważają że wszystko ma być tak jak w realu albo zgodne ze światowymi trendami. To co ja robię ma mi się podobać. Mam dwa pytania z czystej ciekawości. Czy koncepcja tych klamotów, notabene bardzo sympatyczna, ma pokrycie w rzeczywistości? Jaką miałeś koncepcję stawiając te słupki na środku pola? Pozdrawiam. Andrzej. Dziękuję - takie tam maziaje i klejonki. Klamoty nie mają żadnego pokrycia z rzeczywistością, co więcej, nie trafiłem na żadne zdjęcie, na którym byłyby jakieś graty na wieży. Jest to czyste Sci-Fi, What-If, czy inna fanaberia. Trochę tak na przekór bo ten zielony to nudny do wyrz....ania Podstawka lużno inspirowana zdjęciem z tego postu: 2 godziny temu, Rafał B napisał: Bardzo fajne, podoba mi się, choć jak dla mnie zbyt symetryczne to wszystko. Osobiście pod lekkim skosem zjeżdzający pojazd bym ustawił, no ale to ja, a ja się nie znam. Ogólnie jednak jestem na tak Nie mogę się z Tobą nie zgodzić, miałobyć lekko pod kątem i tak nawet szykowana była baza ze styroduru i papieru. W sumie to nawet nie wiem jak to się stało że sie wyprostowało - sam raczej unikam takich kątów ze względu na brak dynamiki. Na koniec jedna fotka z tabliczką - prawie koniec: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Maja 2022 Autor Share Napisano 10 Maja 2022 (edytowane) Tabliczka jest pomalowana na czarno i tylko przetarta Gunze chromem (suchy pędzel). Na zdjęciach ciężko oddać ten efekt, wygląda troche jakby była nieudolnie pomazana na biało. Już ją przykleiłem na super glue więc malowanie jej byłoby ryzykowne - szkoda że wcześniej nie pisałeś bo to fajny pomysł - Zielono-biało-czerwona Edytowane 10 Maja 2022 przez Przemek Przybulewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi