Skocz do zawartości

[W] B1 Centauro - szybki warsztat - Trumpeter 1:35

Przemek Przybulewski

Rekomendowane odpowiedzi

Ustawienia aparatu były ręczne  ( identyczne dla każdego przypadku ) czy automatyczne - chodzi mi o te 3 wcześniejsze zdjęcia?.

Który kolor jest najbliższy rzeczywistemu?.

Edytowane przez Rack

13 minut temu, Rack napisał:

Ustawienia aparatu były ręczne  ( identyczne dla każdego przypadku ) czy automatyczne - chodzi mi o te 3 wcześniejsze zdjęcia?.

Który kolor jest najbliższy rzeczywistemu?.

Zdjęcia robione ajfonem. Lustrzanke wyciągam tylko to galerii końcowych. 

12 minut temu, bulik58 napisał:

Ciekaw jestem co ci z tej mieszanki wyjdzie

Zobaczymy - lubie eksperymentować 🙂

14 minut temu, M.A.V. napisał:

:super:

Dzięks

• Thanks 1

• 2 weeks later...

Szybki wash:

IMG_4058.thumb.jpg.af9d50ad02dd9248ce5b8aca23eaee83.jpg

Zrobiłem kilka słupków na podstawkę:

IMG_4057.thumb.jpg.6edada8c9ce9d46995f373ae078a21d1.jpg

.

IMG_4080.thumb.jpg.7fee3fff58d42efc8855899df98f1891.jpg

Pomalowałem detale, zdjąłem maski, popsikałem matowym i gdzieniegdzie dodałem jakieś smugi, rozjaśnienia (wszystko niekoniecznie w tej kolejności)
Koła przyłożone na sucho i to z jednej strony. Dlatego też pancerzyk jeszcze nie doklejony.

IMG_4075.thumb.jpg.89ef9a26c394cbb8bdab4d741f5e9e49.jpg

.

IMG_4076.thumb.jpg.68bbdc86feb870db50ad0d1e93bedb31.jpg.

IMG_4077.thumb.jpg.fecf14174fe45e90ed9402b0a335ae00.jpg

Teraz maluję jakieś graty na wieżę - jakieś bańki, skrzynki i tp.

A to zajawka na następną podstawkę pod kolejny 8-mio kołowy pojazd - ale to jeszcze chwila.

IMG_3950.jpg

IMG_4060.jpg

Edytowane przez Przemek Przybulewski
  • Like 10

15 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał:

Kurde cuda Panie cuda !!

Eee tam - bez przesady. Zwykłe maziaje.

13 godzin temu, bulik58 napisał:

Super to wyglada , dobrze jest widziec ponownie twoja prace w dziale pojazdy wojskowe.

Dzięki - kończę powoli tego i dzisiaj otwieram następny warsztat.

Także ten, trochę drobiazgów, to co się nawinęło pod rękę:

IMG_4087.thumb.jpg.d17d0b749d22ddf1f0debe8b40fddf1a.jpg

• Like 4

Trochę jak baranek do konserwacji podwozia, ale to chyba nie koniec ciurania? Czym to przytwierdzasz do podwozia, fixerem jakimś?

Edytowane przez Lipstein

20 minut temu, Lipstein napisał:

Trochę jak baranek do konserwacji podwozia, ale to chyba nie koniec ciurania?

Trochę kolory nie takie na zdjęciu, jeszcze trochę zróżnicuje. Zresztą dwóch wnęk i tak nie będzie widać wogóle

• 2 weeks later...

Próbuję jakoś wpasować pojazd w podłoże - zawsze z tym mam problem - z robieniem śladów kół czy gąsienic.

Rewelacji nie ma ale to chyba najlepsze na co mnie stać:

IMG_4128.thumb.jpg.a621f58477d5b7c7e43c342de0bc65bd.jpg

Zastanawiam sie też na ułożeniem gratów na wieży. Dorobiłem jedną deskę ortopedyczną ale jest za długa, więć wezmę inną, składaną na pół. No i doszedł pachołek drogowy.

Jakoś to trzeba będzie przymocować, obwiązać itd

IMG_4130.thumb.jpg.8882a9fc0b68d29c3d7447bf13777b55.jpg

.

IMG_4129.thumb.jpg.d643f10097cd3d520c2108d79bb0a0e3.jpg

• Like 5

Nie no, na co Ci ten parapet w podstawce, jak teren na dwóch bokach styka się z krawędzią deski to pozostałe też powinny, bedziesz coś tam ustawiał? Jak nie, to lepiej zlikwidować to wystające drewno... PS dla mnie nie jest zbyt kolorowo jeśli chodzi o dodatki 

16 minut temu, orzechu500 napisał:

Nie no, na co Ci ten parapet w podstawce, jak teren na dwóch bokach styka się z krawędzią deski to pozostałe też powinny, bedziesz coś tam ustawiał? Jak nie, to lepiej zlikwidować to wystające drewno... PS dla mnie nie jest zbyt kolorowo jeśli chodzi o dodatki 

Kiedyś sobie tak wymyśliłem i tak robie wszystkie modele. Tam będzie etykieta/tabliczka. 

• Like 1

No super to wygląda. Jest na co popatrzeć. Bardzo mi się podoba wykonanie. 👍

Ja tam nie należę do tych, którzy uważają że wszystko ma być tak jak w realu albo zgodne ze światowymi trendami. To co ja robię ma mi się podobać. Mam dwa pytania z czystej ciekawości. 😀

Czy koncepcja tych klamotów, notabene bardzo sympatyczna, ma pokrycie w rzeczywistości? 

Jaką miałeś koncepcję stawiając te słupki na środku pola?

Pozdrawiam.

Andrzej.

Bardzo fajne, podoba mi się, choć jak dla mnie zbyt symetryczne to wszystko. Osobiście pod lekkim skosem zjeżdzający pojazd bym ustawił, no ale to ja, a ja się nie znam. Ogólnie jednak jestem na tak 👍

10 godzin temu, bulik58 napisał:

Jest dobrze :super:, czemu powielac stereotypy ? W pewnym sensie jest to twoj podpis.

Dzięki - no włąśnie też tak uważam - jak gdzieś przewinie sie zdjęcie z taką podstawką to na 99% będzie mój model. Dosyć charakterystyczny układ.

2 godziny temu, Endrju napisał:

No super to wygląda. Jest na co popatrzeć. Bardzo mi się podoba wykonanie. 👍

Ja tam nie należę do tych, którzy uważają że wszystko ma być tak jak w realu albo zgodne ze światowymi trendami. To co ja robię ma mi się podobać. Mam dwa pytania z czystej ciekawości. 😀

Czy koncepcja tych klamotów, notabene bardzo sympatyczna, ma pokrycie w rzeczywistości? 

Jaką miałeś koncepcję stawiając te słupki na środku pola?

Pozdrawiam.

Andrzej.

Dziękuję - takie tam maziaje i klejonki.
Klamoty nie mają żadnego pokrycia z rzeczywistością, co więcej, nie trafiłem na żadne zdjęcie, na którym byłyby jakieś graty na wieży. Jest to czyste Sci-Fi, What-If, czy inna fanaberia. Trochę tak na przekór bo ten zielony to nudny do wyrz....ania 🙂

Podstawka lużno inspirowana zdjęciem z tego postu:

2 godziny temu, Rafał B napisał:

Bardzo fajne, podoba mi się, choć jak dla mnie zbyt symetryczne to wszystko. Osobiście pod lekkim skosem zjeżdzający pojazd bym ustawił, no ale to ja, a ja się nie znam. Ogólnie jednak jestem na tak 👍

Nie mogę się z Tobą nie zgodzić, miałobyć lekko pod kątem i tak nawet szykowana była baza ze styroduru i papieru. W sumie to nawet nie wiem jak to się stało że sie wyprostowało - sam raczej unikam takich kątów ze względu na brak dynamiki.

Na koniec jedna fotka z tabliczką - prawie koniec:
image.thumb.jpeg.003fb7643c342a22b9d60f2a3b2be537.jpeg

• Thanks 2

Napisano (edytowane)

Tabliczka jest pomalowana na czarno i tylko przetarta Gunze chromem (suchy pędzel).
Na zdjęciach ciężko oddać ten efekt, wygląda troche jakby była nieudolnie pomazana na biało.

Już ją przykleiłem na super glue więc malowanie jej byłoby ryzykowne - szkoda że wcześniej nie pisałeś bo to fajny pomysł - Zielono-biało-czerwona

Edytowane przez Przemek Przybulewski