Vieh_san Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Może na tym będzie lepiej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 No ni chu chu tego tutaj nie ma, na schematach i planach też tego nie widzę, także jako, że trzeba pewne decyzje podejmować, to usuwam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 To odrazu zaszpachluj podziały na ogonie i go przenituj jak na zdjeciu widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 8 minut temu, Moses napisał: zaszpachluj podziały na ogonie Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 wydawało mi się ze to taki duzy bryt blachy, tylko nitowany, jak powiekszylem fotkę to przy poziomych nitach rochodzących sie przed kokpitem w Y delikatnie widac łączenie blach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 A, no tak. Łącznie blach na zakładkę sprawia, że światło potrafi spłatać taki figiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Tak, można mieć wrażenie, że nie widać łączenia blach, tak akurat światło pada zza pleców fotografa i nie zostawia cienia żadnego ;D Pierwszy raz cały samolot nituję i uważam, że jeszcze ręka musi się wyrobić 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) 16 godzin temu, greatgonzo napisał: Niestety nie bardzo widać, a nie mam pojęcia co by tam miało być. Skaza? Przejrzałem trochę zdjęć wersji Mk.I, II i V. Na niektórych egzemplarzach jest tam faktycznie jakiś panel czy cuś, zazwyczaj ginie w granatowej części roundel'a. Nawet na zdjęciu powyżej jest. Edytowane 31 Marca 2022 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Jest tutaj faktycznie, nie zauważyłem, ale na pewno nie był tak wysunięty jak w modelu. Ściąłem go, ale jeszcze nie szlifowałem, więc chyba taki zostawię jak mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) 23 minuty temu, Vieh_san napisał: Jest tutaj faktycznie Niżej. Na zakładce. na linii wypukłych nitów brakuje kilku sztuk i tam jest to coś. Edit: Tu lepiej widać bo na białym tle: Edytowane 31 Marca 2022 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Trochę niżej i w prawo? Są 3 nity, a potem przerwa. Kurcze ciekawe, bo nigdzie tego nie mogę na schematach znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) W tym samym momencie edytowałem swój poprzedni wpis, teraz widać lepiej. Eduard w 1:48 też to uwzględnił. Edytowane 31 Marca 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Tam rzeczywiście jest taka łatka. nigdy wcześniej jej nie widziałem. ciekawe po co. Wygląda jakby była potrzebna technologicznie przy nitowaniu do podłużnicy, albo trzymała coś w środku. Lepiej widać na współczesnych zdjęciach. Edytowane 31 Marca 2022 przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 3 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2022 Chłodnica przygotowana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 5 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Prace powoli postępują. Spit dostał otwarte klapy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 Bardzo ładnie wyglądają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Kwietnia 2022 Share Napisano 5 Kwietnia 2022 prawie, bo niektóre żeberka trochę uciekają w bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2022 @Moses jak chodzi o te 4 i 5 od prawej strony to tak miało być, ale przyznaję, takie cienkie żeberka zaginane pensetą dały mi trochę popalić ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Kwietnia 2022 Share Napisano 6 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Moses napisał: prawie, bo niektóre żeberka trochę uciekają w bok To że uciekają to nie problem, taka konstrukcja. Pytanie czy na górze skrzydła widać inny szczegół świadczący o wypuszczonych klapach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2022 14 godzin temu, barszczo napisał: To że uciekają to nie problem, taka konstrukcja. Pytanie czy na górze skrzydła widać inny szczegół świadczący o wypuszczonych klapach . Dopiero będzie montowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 Dobra, idzie trochę do przodu. Żeby kokpit był otwarty to musiałem przesuwaną osłonę trochę szlifować. Ta osłona nad regulatorem napięcia też była tak gruba, że nie mogłem spasować no i dłubałem tak, aż ją złamałem na pół, no cóż trzeba z tym żyć. Skleiłem, szlifowałem i polerowałem, aż na sam koniec zanurzyłem całą w sidoluxie. Jak jeszcze na nią pójdzie przesuwana osłona to nie powinno być tak widać. Podkład położony, teraz niwelacja innych niedoróbek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2022 Jakaś próba preshadingu. Zobaczymy co z tego będzie. PS. Nie jest aż tak kontrastowo jak na zdjęciu, aparat musiał trochę po swojemu poprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Pierwsze kolory poszły na model hej, teraz wnęki, kółeczka, golenie itd., itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Ładnie idzie A czym szanowny kolega tak go pięknie podziurkował jeśli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi