Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Na tę chwilę kabiny "w trakcie" Dłubanie przy wnękach I belki od Edka na magnesach Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez Dorotka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) "Pierwsze kontakty" z "kółkami" od D&W... Bardzo zacne "one som" Aż zachciało mi się sięgnąć po aparat Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez Dorotka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 9 minut temu, Tazman79 napisał: Gdzie kupiłeś? HobbyEasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Piękny cockpit , takich golonek to jeszcze nie widziałem jak kolega zapytam ile i gdzie . Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Teraz, Mirek66 napisał: Piękny cockpit , takich golonek to jeszcze nie widziałem jak kolega zapytam ile i gdzie . Pozdrawiam Mirek Kupione w HobbyEasy, nie pamiętam ile, ale coś w okolicach 90 zł chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 5 minut temu, bulik58 napisał: ... ,,Coś tam planuje, ale na razie mam inne lotnicze "priorytety". ,,, Dorotka te inne ,, priorytety ,, wyrastaja na piekny model Suki. W jakim malowaniu bedzie? Dzięki! Co do malowania to miała być ukraińska "diagonalna 71", bo kupiłem szablony i kalki z Galaxy za jakieś niebotyczne pieniądze, ale w międzyczasie mi się odechciało, bo tak robi większość ten samolot. Także będzie złachany Ukrainiec z numerem 74 jak proponuje G.W.H. utrzymany mniej więcej w takie stylistyce jak poniżej... Niestety dobrych zdjęć konkretnej "74" nie udało mi się nigdzie trafić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Można prosić coś więcej o tym wynalazku, bo mnie zaciekawił: 10 godzin temu, Dorotka napisał: I belki od Edka na magnesach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Dorotka napisał: I belki od Edka na magnesach Na sąsiednim forum kiedyś kolega Portalus mocował zbiorniki konforemne na neodymki. Tu coś podobnego czy inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Grzes napisał: Można prosić coś więcej o tym wynalazku, bo mnie zaciekawił: 37 minut temu, marek d napisał: Na sąsiednim forum kiedyś kolega Portalus mocował zbiorniki konforemne na neodymki. Tu coś podobnego czy inny patent? Tak, to magnesy neodymowe 1,5 mm. Co by tu więcej napisać... Wiercisz dziury, wklejasz magnesy i działa Kupić można choćby na Allegro w różnych rozmiarach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Dobrze rozumiem, że belki trzymają się tylko na tych magnesach i są demontowalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2022 14 minut temu, Grzes napisał: Dobrze rozumiem, że belki trzymają się tylko na tych magnesach i są demontowalne? Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Kwietnia 2022 Share Napisano 9 Kwietnia 2022 Teraz, Dorotka napisał: Dokładnie tak Chitre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Korzystałeś z kalek 3D w kokpicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Juffre napisał: Korzystałeś z kalek 3D w kokpicie? Tak z Quinty, jest w nim też trochę Edka... Generalnie pomieszanie z poplątaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Teraz, Dorotka napisał: Tak z Quinty, jest w nim też trochę Edka... Generalnie pomieszanie z poplątaniem Wygląda zacnie Te golenie jak dla mnie to jest nowy poziom modelarstwa. Druk 3D naprawdę robi robotę. Tylko jak to precyzyjnie pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Juffre napisał: Wygląda zacnie Te golenie jak dla mnie to jest nowy poziom modelarstwa. Druk 3D naprawdę robi robotę. Tylko jak to precyzyjnie pomalować Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Trwa walka na wielu frontach, która trochę potrwa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 wydruki goleni "bajka" - szczególnie to okablowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) A nie za jasno masz troszku we wlotach i wnękach? Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez MIRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 3 godziny temu, MIRO napisał: A nie za jasno masz troszku we wlotach i wnękach? Co do wnęk nie wiem, dałem co instrukcja mówi, pobrudziłem, pokryłem bezbarwnym i tyle. Za barwę, odcień, nasycenie w tym wypadku umierać nie będę Co do wlotów to są przed filtrem, lakierem i "łosiem" więc z pewnością zrobią się ciemniejsze. A już całkiem ciemne staną się, kiedy ich bryła zostanie "zamknięta" i nie będzie doświetlona... Dzięki za czujność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 W dniu 9.04.2022 o 18:47, Dorotka napisał: Kupione w HobbyEasy, nie pamiętam ile, ale coś w okolicach 90 zł chyba Teraz to już w okolicach 140zl plus przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 5 godzin temu, Tazman79 napisał: Teraz to już w okolicach 140zl plus przesyłka Kupiłem zanim świat zwariował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Nic ciekawego się nie dzieje, ale dla warsztatowego porządku odnotowuje przyklejenie "wlotów"... W środku ciemno, nie widać, jakby się kto pytał, pasowanie dobre, chyba skończy się na minimalnej ilości arylowej szpachli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi