Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Na tę chwilę kabiny "w trakcie" 😉

u43iMGl.jpg

eQ5wKfV.jpg

lv5sjv5.jpg

RyxwYk8.jpg 

Dłubanie przy wnękach

fpzwC6S.jpg

I belki od Edka na magnesach

7002FlL.jpg

LPL4Fjw.jpg

Edytowane przez Dorotka
  • Like 10
Napisano (edytowane)

"Pierwsze kontakty" z "kółkami" od D&W... Bardzo zacne "one som" :szok:

QAqeWeM.jpg

TMtCkVh.jpg

Aż zachciało mi się sięgnąć po aparat 😉 

tyqIxA3.jpg

Edytowane przez Dorotka
  • Like 2
Napisano

Piękny cockpit , takich golonek to jeszcze nie widziałem 🤔 jak kolega zapytam ile i gdzie 🤨.

Pozdrawiam Mirek

Napisano
Teraz, Mirek66 napisał:

Piękny cockpit , takich golonek to jeszcze nie widziałem 🤔 jak kolega zapytam ile i gdzie 🤨.

Pozdrawiam Mirek

Kupione w HobbyEasy, nie pamiętam ile, ale coś w okolicach 90 zł chyba :) 

Napisano
5 minut temu, bulik58 napisał:

... ,,Coś tam planuje, ale na razie mam inne lotnicze "priorytety". ,,,  Dorotka te inne ,, priorytety ,,  wyrastaja na piekny model Suki.  W jakim malowaniu bedzie?

Dzięki!

Co do malowania to miała być ukraińska "diagonalna 71", bo kupiłem szablony i kalki z Galaxy za jakieś niebotyczne pieniądze, ale w międzyczasie mi się odechciało, bo tak robi większość ten samolot. Także będzie złachany Ukrainiec z numerem 74 jak proponuje G.W.H. utrzymany mniej więcej w takie stylistyce jak poniżej...  Niestety dobrych zdjęć konkretnej "74" nie udało mi się nigdzie trafić...

8ruemV0.jpg

Napisano

Można prosić coś więcej o tym wynalazku, bo mnie zaciekawił:

10 godzin temu, Dorotka napisał:

7002FlL.jpg

Napisano
11 godzin temu, Dorotka napisał:

Na sąsiednim forum kiedyś kolega Portalus mocował zbiorniki konforemne na neodymki. Tu coś podobnego czy inny patent?

Napisano
2 godziny temu, Grzes napisał:

Można prosić coś więcej o tym wynalazku, bo mnie zaciekawił:

37 minut temu, marek d napisał:

Na sąsiednim forum kiedyś kolega Portalus mocował zbiorniki konforemne na neodymki. Tu coś podobnego czy inny patent?

Tak, to magnesy neodymowe 1,5 mm. Co by tu więcej napisać... Wiercisz dziury, wklejasz magnesy i działa  :)   

Kupić można choćby na Allegro w różnych rozmiarach.  

• Like 1
Napisano

Dobrze rozumiem, że belki trzymają się tylko na tych magnesach i są demontowalne?

Napisano
Teraz, Dorotka napisał:

Dokładnie tak

Chitre :chytry: 

:super:

• Haha 1
Napisano
3 minuty temu, Juffre napisał:

Korzystałeś z kalek 3D w kokpicie?

Tak z Quinty, jest w nim też trochę Edka... Generalnie pomieszanie z poplątaniem :) 

Napisano
Teraz, Dorotka napisał:

Tak z Quinty, jest w nim też trochę Edka... Generalnie pomieszanie z poplątaniem :) 

Wygląda zacnie :) 
Te golenie jak dla mnie to jest nowy poziom modelarstwa. Druk 3D naprawdę robi robotę. Tylko jak to precyzyjnie pomalować :D

Napisano
Godzinę temu, Juffre napisał:

Wygląda zacnie :) 
Te golenie jak dla mnie to jest nowy poziom modelarstwa. Druk 3D naprawdę robi robotę. Tylko jak to precyzyjnie pomalować :D

Zobaczymy :D

Napisano
3 godziny temu, MIRO napisał:

A nie za jasno masz troszku we wlotach i wnękach?

Co do wnęk nie wiem, dałem co instrukcja mówi, pobrudziłem, pokryłem bezbarwnym i tyle. Za barwę, odcień, nasycenie w tym wypadku umierać nie będę 😉 Co do wlotów to są przed filtrem, lakierem i "łosiem" więc z pewnością zrobią się ciemniejsze. A już całkiem ciemne staną się, kiedy ich bryła zostanie "zamknięta" i nie będzie doświetlona... Dzięki za czujność!   

Napisano
W dniu 9.04.2022 o 18:47, Dorotka napisał:

Kupione w HobbyEasy, nie pamiętam ile, ale coś w okolicach 90 zł chyba :) 

Teraz to już w okolicach 140zl plus przesyłka 😉

Napisano

Nic ciekawego się nie dzieje, ale dla warsztatowego porządku odnotowuje przyklejenie "wlotów"... W środku ciemno, nie widać, jakby się kto pytał, pasowanie dobre, chyba skończy się na minimalnej ilości arylowej szpachli  :)

JOWqfGv.jpg 

• Like 2