MAREK74 Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Wygrzebałem taki oto zestaw z szafy. Kupiony kiedyś na jakiejś aukcji. W pudełku kilka części było już powycinanych i kilka sklejonych. Ktoś wrzucił jeszcze jakieś klony foteli żywicznych. Trochę słabo wyglądają kalkomanie - są pożółkłe. Jest trochę słońca i już się "wygrzewają". Zobaczymy co z tego będzie. Dokupiłem parę blaszek i kalkomanie. Chciałbym go zrobić w kamo SEA "City of Victorville" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xatrix_pl Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Zasiadam w pierwszym rzędzie, powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 No Panie kibicuje podpatruję. Pozdrawiam Focus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Jak kamo SEA to i ja jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 Patrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Jet w 1:48 Zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankie Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 I ja zasiadam, ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Fajnie, jest widownia. Oby "widowisko" jej nie zawiodło. Wziąłem się za te znalezione w pudełku klony foteli. Okazuje się, że mają pełno pęcherzyków powietrza. Zalewane i czyszczone. Górna część zagłówka była słabo odlana i wyszło to po podkładzie. Wstawiłem więc plastikową z zestawu. W tak zwanym międzyczasie podczas schnięcia podkładu wykonałem wskaźnik ciśnienia w tylnej części kadłuba. Nie wiem jeszcze jak i kiedy go "oszklić" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Humbrolem do oszklenia zrobisz taki mały element na gotowym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Z tym Humbrolem to muszę się zastanowić, bo mam obawy czy będzie można uzyskać płaską "szybkę" - może się zapadać i będzie wklęsła. Fotele muszę jeszcze poprawiać ale do malowania i blaszek już bliżej. Zabrałem się za kokpit. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 To może użyjesz żywicy epoksydowej dwuskładnikowej. Niektórzy polecają ją do robienia kloszów lamp. Może się do tego nadać. Jakiej średnicy drucików użyłeś? Wygląda to elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Myślałem o żywicy ale jak to zaleję to będzie grubo. Mam też Bondica. Wrócę do tego problemu później, może do czasu konieczności jego rozwiązania pojawi się jeszcze jakiś pomysł. Druciki o grubościach 0,26 i 0,18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2022 Dodałem parę rzeczy na burtach. Teraz będzie malowanie tego i blaszki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Fotele doprowadziłem do takiego stanu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Super wyglądają:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 Banzai! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Aktualizacja prac. Nakleiłem trochę blaszek i pomalowałem wnętrze kokpitu. Tablice przyrządów i drążki tylko wstawione do zdjęć. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 25 Kwietnia 2022 Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Bardzo przyjemny kokpit Mam jeszcze pytanie do foteli. Jakich dodatków do nich użyłeś? Same blaszki czy jakieś kalki 3D też tam poszły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 25 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2022 Użyłem tylko blaszek z zestawu Eduarda 49015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 26 Kwietnia 2022 Share Napisano 26 Kwietnia 2022 Wyszły Ci te fotele wyjątkowo realistycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 30 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2022 W dniu 26.04.2022 o 07:06, Juffre napisał: Wyszły Ci te fotele wyjątkowo realistycznie Dzięki. Trwają prace nad kokpitem przy klejeniu blaszek tablic , a także zająłem się komorą podwozia przedniego. Trochę blaszek, kabelków i plastiku tam wpakowałem, by nie było pusto. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Świetnie idzie. Zapowiada się fajny Phantom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Ładne detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Super. Będzie piękny Phantom. W moim tak bogato nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 Kokpit Super, malowanie krawędzi zawsze robi dobrą robotę, nie wiem czemu często zabawa światłem jest pomijana i tylko kolor bazowy + wash można pooglądać chyba dlatego że to już pędzlem trzeba robić a to się nie godzi jak się ma psikawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi