Klapouch Napisano 13 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2022 W dniu 12.06.2022 o 12:47, meser262 napisał: Włochy - sierpień 1944 roku. - RAL 7028 Dunkelgelb jak najbardziej właściwy kolor. Pozdrawiam Krzysztof Dziękuję Ci za odpowiedź. Mimo wszystko pomalowałem 3-kolory, bo wydawało mi się to ciekawsze wizualnie. Godzinę temu, Stojkovic napisał: Ciekaw jestem jak wyjdziesz z takiej bazy by model nie był po prostu ciemny. O ! też jestem ciekaw i moja odpowiedź nie jest wcale złośliwa. Zamierzam używać już jasnej chemii : beżów, jasno-żółtych, białych. Zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Napisałem, że jestem ciekaw bo zadanie jest dość trudne. Próbowałem nieco eksperymentować z moim Panzer IV ausf J w podobnym camo i było cięzko wizualnie to skomponować bez napracowania się przy modulacji poszczególnych barw na modelu. Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2022 Zastanawiam się czy coś tu nie poszaleć z tymi osłonami kolorystycznie. Mam jakieś pole manewru nie będące zupełnym SF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Zacierka spoko, ale nowe jak z salonu Rusty little bit Ale nie wiem, czy w P3 był kamuflaż podobny jak schurzenach , ale lekko prysnął bym w tą stronę. Za czysto to, wygląda, tak dla kontrastu bije odrazu ten aber po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Czerwca 2022 Share Napisano 15 Czerwca 2022 Patrząc na ten model to po pierwsze trochę bym te blachy pogiął, porysował i podziurawił (głównie na kadłubie). Później dałbym na całość żółty delikatny filtr i dopiero wtedy kombinował dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2022 Też myślałem o pogięciu, ale wokół wieży mam osłony plastikowe. Słowem wyglądałoby dziwnie (?) gdyby dolne osłony były mocno zużyte, a górne proste jak z fabryki. Drugi element to dość ciemne malowanie. Już teraz bez lakierów, washy, olejów jest dość ciemno. Mocne ciuranie tylko ten efekt wzmocni. Z obu powyższych powodów pojazd będzie raczej przed bitwą niż po bitwie. Natomiast moje pytanie dotyczyło bardziej kolorów - tj na tych osłonach musi być kamo, ewentualnie 1-2 osłony mogą zostać w bazowym żółtym (jako dosztukowane). Nie mam zamiaru ich przyklejać, więc można będzie zdejmować i zakładać dowolnie. ... tak wiem, to nie pytanie, raczej stwierdzenie, ale i tak dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 15 Czerwca 2022 Share Napisano 15 Czerwca 2022 16 minutes ago, Klapouch said: Też myślałem o pogięciu, ale wokół wieży mam osłony plastikowe. Słowem wyglądałoby dziwnie (?) gdyby dolne osłony były mocno zużyte, a górne proste jak z fabryki. Nic dziwnego. Elementy opancerzenia tego typu podlegają normalnej wymianie/zużyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 15 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2022 Tak, ale zapewne na zasadzie 1:1, czyli jeden moduł jest do wymiany, to go wymieniamy, inny zostaje, mimo, że pogięty. W tym sensie, moduły mogą być w różnym stopniu uszkodzone / wygięte, a niektóre zupełnie nowe. Jednak raczej mało prawdopodobne jest, aby wymianie uległy wszystkie naraz moduły osłony wieży - raczej po prostu są nowe i nie zdążyły się uszkodzić, bo pojazd nie brał udziału w walkach. A jeśli nie brał w nich udziału, to i dolne osłony powinny być jak nowy. Choć bardziej niż powyższa logika przemawia do mnie argument estetyczny - po prostu dziwnie by to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2022 Doszło trochę narzędzi. Jeszcze nożyc brakuje, ale nie mam już siły dłubać, tym bardziej, że się złamały. Pomalowałem fartuchy. Są ruchome tj można sobie dowolnie zakładać, a jeden nie ma kamo - cały żółty. Choć wydaje mi się, że głupio wygląda, lepiej jakby był kontrastowy : panzer grey? Jeszcze wash, gęsi, oleje, brud i za rok skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 20 Czerwca 2022 Share Napisano 20 Czerwca 2022 (edytowane) Git, teraz ojejami jak przed camo robiłeś zacierki, to teraz będzie fajnie. Jakich farb używasz do trójbarwnego, bo kolorki spoko. Edytowane 20 Czerwca 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2022 Zestawu AK real colors do 3 barwnego camo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2022 Narzędziownia na miejscu. Antena będzie w pozycji złożonej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Pasek od łopaty na jej części pracującej powinien być w kolorze bazowym pojazdu a nie metaliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 22 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2022 Godzinę temu, patrykd napisał: Pasek od łopaty na jej części pracującej powinien być w kolorze bazowym pojazdu a nie metaliczny trzeba będzie poprawić. ciekawe jak tam teraz dojdę, ale spróbuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 24 Czerwca 2022 Share Napisano 24 Czerwca 2022 Nożyce też do poprawy, rękojeść była z bakelitu , a u Ciebie wyglądają jak z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2022 1 minutę temu, Evildead napisał: Nożyce też do poprawy, rękojeść była z bakelitu A by Cię .... 2 minuty temu, Evildead napisał: u Ciebie wyglądają jak z drewna A to miód na moje uszy - nikt oprócz Ciebie nie pochwalił, ani jeden. A tak się starałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 Uspokoję Cię, że klocek pod podnośnik był z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi