MAREK74 Napisano 23 Maja 2022 Share Napisano 23 Maja 2022 (edytowane) Mi też zmywacz Wamodu nigdy nie zmatowił owiewki. Z tym zielonym to jeszcze przemyśl. Na jakimś zagranicznym forum czytałem, że wiatrochron jest przeźroczysty jak cała reszta szkła, a ten niebieski czy zielony odcień powoduje duża grubość wiatrochronu - ale czy to prawda to sam nie wiem... Edytowane 23 Maja 2022 przez MAREK74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 (edytowane) 48 minut temu, MAREK74 napisał: Mi też zmywacz Wamodu nigdy nie zmatowił owiewki. Z tym zielonym to jeszcze przemyśl. Na jakimś zagranicznym forum czytałem, że wiatrochron jest przeźroczysty jak cała reszta szkła, a ten niebieski czy zielony odcień powoduje duża grubość wiatrochronu - ale czy to prawda to sam nie wiem... A Ty jak Marku zrobisz ? Co do szkła , to faktycznier tak może być jak piszesz :). Ja jednak zostawię tak jak jest. Edytowane 23 Maja 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 23 Maja 2022 Share Napisano 23 Maja 2022 Ja jak nie zapomnę to dam lekki niebieski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrec1962 Napisano 23 Maja 2022 Share Napisano 23 Maja 2022 10 godzin temu, kowal76 napisał: Może przemalować na clear green ? Co o tym myślicie ?. Dobrze jest, nie zmieniaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 3 minuty temu, mcrec1962 napisał: Dobrze jest, nie zmieniaj. Nie zmieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 Przednia owiewka i środkowa już przyklejone. Nadchodzi czas by zabrać się za malowanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Maja 2022 Share Napisano 27 Maja 2022 Super idzie, czekam na malunki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 12 minut temu, barszczo napisał: Super idzie, czekam na malunki . Dzięki. Nie jest to super wykonanie, ale jakoś tam wygląda :). Co do malowania, to za bardzo nie mam pomysłu jak malować. W sumie to podobają mi się w miarę czyste maszyny i teraz pytanie, czy pomalować bez żadnych preszajdingów i dać tylko łosza i lekkie brudzenie ?. A może pobawić się w jakieś esyfloresy i transparentne malowanie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Maja 2022 Share Napisano 27 Maja 2022 53 minuty temu, kowal76 napisał: A może pobawić się w jakieś esyfloresy i transparentne malowanie ?. O to, to. Polecam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 27 Maja 2022 Share Napisano 27 Maja 2022 Możesz zrobić delikatny marmurek. Wyjdzie Ci wtedy w miarę czysty samolot a całość będzie się dużo lepiej prezentowała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Maja 2022 Autor Share Napisano 27 Maja 2022 Dobra namówiliście mnie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Maja 2022 Autor Share Napisano 28 Maja 2022 Dziś położyłem czarny podkład. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Maja 2022 Share Napisano 28 Maja 2022 No to początek zrobiony . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Maja 2022 Autor Share Napisano 29 Maja 2022 Dziś psiknąłem preszajding pod kolory bazowe. Stwierdziłem że wystarczy i nie ma co kombinować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 Wow, ale szybko Ci to poszło Czekam na końcową warstwę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Maja 2022 Autor Share Napisano 29 Maja 2022 2 godziny temu, Juffre napisał: Wow, ale szybko Ci to poszło Czekam na końcową warstwę Dwie godziny psikania dziś świtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Maja 2022 Share Napisano 29 Maja 2022 56 minut temu, kowal76 napisał: Dwie godziny psikania dziś świtem. No to do wieczora będzie skończone . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Maja 2022 Autor Share Napisano 29 Maja 2022 (edytowane) 18 minut temu, barszczo napisał: No to do wieczora będzie skończone . Nie będzie bo farbek ni mam . Jutro muszę wybrać się do sklepu po biały, a szary odebrać z paczkomatu. Edytowane 29 Maja 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Maja 2022 Autor Share Napisano 30 Maja 2022 Wczoraj mnie jakiś wirus dopadł i ranek był nieciekawy. Po kilku godzinach poczułem się lepiej i zmalowałem dolne powierzchnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 Bardzo ładnie. Po dodaniu washa będzie idealnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 8 minut temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie. Po dodaniu washa będzie idealnie . Fajnie że jest w miarę ok, dzięki :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2022 Góra pomalowana. Teraz wstawki czarne i srebrne przy silnikach. Strasznie mnie irytują małe kłaczki które się przyklejają podczas malowania . Warunki mam takie jakie mam niestety. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Możesz spróbować kupić nawilżacz powietrza. Puścić go np godzinę przed malowaniem. Ewentualnie zraszaczem do kwiatków spryskać pokój Malowanie spoko . Widać marmurek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2022 7 minut temu, Juffre napisał: Możesz spróbować kupić nawilżacz powietrza. Puścić go np godzinę przed malowaniem. Ewentualnie zraszaczem do kwiatków spryskać pokój Malowanie spoko . Widać marmurek Próbowałem zraszaczem ale nie daje efektów. Mam kota i to też ma wpływ. Co do modelu, to za bardzo nie chciałem, aby był bardzo widoczny ten marmurek i chyba jest w miarę dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Myślę że udało Ci osiągnąć fajny efekt. Powierzchnia nie jest jednolita, delikatnie widać że ten marmur pod spodem jest. Całość jest jednak delikatna i to bardzo dobrze wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi