Adrian800 Posted April 24 Share Posted April 24 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian800 Posted April 24 Author Share Posted April 24 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin70 Posted May 9 Share Posted May 9 Wybacz. Całość jest super ( ale...paprocie ssą za zielone ,jeżeli nie chcesz się bawić z malowaniem ciała na figurkach kup sobie Vallejo -Gamee Ink -72.093. Przy użyciu suchego pędzla nawet nie ma potrzeby malować oczu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted May 9 Share Posted May 9 9 minut temu, marcin70 napisał: Wybacz. Całość jest super ( ale...paprocie ssą za zielone ,jeżeli nie chcesz się bawić z malowaniem ciała na figurkach kup sobie Vallejo -Gamee Ink -72.093. Przy użyciu suchego pędzla nawet nie ma potrzeby malować oczu. Ludzie co wam się stało z tym malowaniem oczu, przecież są kalkomanie gałek ocznych w skali 1/35 i nie trzeba malować sadzonych jaj, podobnie jak kalkomanie dystynkcji i hitlerowskich gap które nb. przydały by się tym biegnącym Szkopom, duży plus za pasy do broni ale minus za ich nierealistyczność, wyglądają jakby były z blachy lub forniru . Ale od razu widać że marcin70 w wojsku nie był tankista wyszedł przednio ale buty całkiem skopane Józefy lub inaczej OZŻ-ety w w życiu nie były w takim kolorze nawet nowe a już matowe nie były nigdy . Pozdr. A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin70 Posted May 10 Share Posted May 10 od razu widać że marcin70 w wojsku nie był tankista wyszedł przednio ale buty całkiem skopane Józefy lub inaczej OZŻ-ety w w życiu nie były w takim kolorze nawet nowe a już matowe nie były nigdy . Pozdr. A. Święta racja w e wojsku nie byłem Miałem czarne , nawet 3 rodzaje - zomozy, zające ( Józefy ) i buty skoczka ( długie i wiązane ) . A kolorystyka na zdjęciu jest w trakcie pracy przed filtrami i innymi operacjami . Fota robiona telefonem i przy dennym oświetleniu. Pozdrawiam M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian800 Posted May 11 Author Share Posted May 11 (edited) Co do oczu to nie wydaje mi się żeby było aż tak tragicznie no ale to tylko moje spostrzeżenia tu jest figurka wstępnie malowana Edited May 11 by Adrian800 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdarek Posted May 15 Share Posted May 15 Dioramka przyjemna ...robi pozytywne wrażenie....gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian800 Posted May 15 Author Share Posted May 15 9 godzin temu, cdarek napisał: Dioramka przyjemna ...robi pozytywne wrażenie....gratuluję Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted May 17 Share Posted May 17 Bardzo fajnie wyszła drewniana szopa, a zwłaszcza lekko omszały dach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted May 22 Share Posted May 22 Widziałem kiedyś pracę pewnego modelarza. Gigantyczna diorama, przepiękne kamienice, a jak zajrzałem figurkom w oczy, to masakra. Jest taka porada, najpierw białko oczu, potem pasek jako źrenica, na końcu to wszystko zamalowuje się dookoła skórą. Nie na odwrót, skóra potem oczy. Ewentualnie ja tak maluję skóra, a oko jako czarna kropka, w tej skali białka i tak nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted May 24 Share Posted May 24 "ale buty całkiem skopane Józefy lub inaczej OZŻ-ety w w życiu nie były w takim kolorze nawet nowe a już matowe nie były nigdy" Taka ciekawostka z LWP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted May 25 Share Posted May 25 Dokładnie, wczesne opinacze były dużo jaśniejsze niż późniejsze, najbardziej znane. Matowe mogły być tylko w przypadku totalnego zakurzenia. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted May 25 Share Posted May 25 W dniu 24.05.2022 o 20:26, johnrambo napisał: Taka ciekawostka z LWP Widzę Przyjacielu że wojsko znasz tylko z filmów o Johnie Rambo albo z " Czterech pancernych i psa" . Trzewiki wz. 68 w takim kolorze występowały albo po tym jak je uszyli więźniowie w Wołowie albo jakiś innych Wronkach albo co obecnie bardziej prawdopodobne gdzieś na odległej półce w jakimś zapomnianym przez Boga, kwatermistrzostwo lub szefa kompanii magazynie ZN. Buty w wojsku (tym prawdziwym) były czyszczone i pastowane co najmniej 3 razy dziennie , na apel poranny, południowy i przed snem, a jeżeli delikwent miał służbę lub wartę odpowiednio częściej taką zazwyczaj brązową lub czarną (lotnictwo, marynarka ,NJW MSW i ZOMO-za ) pastą: https://archiwum.allegro.pl/oferta/erdal-pasta-do-butow-z-zaba-1979-r-i7221836890.html lub taką: https://pl.pinterest.com/pin/435090013996408494/ Gwarantuję Ci że przy tak częstym pastowaniu często "na gorąco" (pastę się podpalało a potem trzeba było szybko zgasić wtedy była płynna i lepiej wsiąkała ) ta ładna jasna skórka w tych butach bardzo szybko ciemniała . Jak pobierałem buty były ładne brązowe choć ciemniejsze jak te ze zdjęcia, jak je potem zdawałem po 18-u miesiącach były bardzo ciemne prawie czarne. Właściciela wątku przepraszam za offa. Pozdr. A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted May 26 Share Posted May 26 Przegrałeś po prostu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adams M1A1 Posted May 26 Share Posted May 26 5 godzin temu, johnrambo napisał: Przegrałeś po prostu Niby w czym przegrałem ?????? Podałem jak to w rzeczywistości wyglądało i tyle jak dla mnie takie buty możesz sobie zrobić na każdy kolor nawet różowy , ale z prawdą historyczną to będzie miało niewiele wspólnego . Pozdr. A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts