Adrian800 Napisano 24 Kwietnia 2022 Share Napisano 24 Kwietnia 2022 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 Wybacz. Całość jest super ( ale...paprocie ssą za zielone ,jeżeli nie chcesz się bawić z malowaniem ciała na figurkach kup sobie Vallejo -Gamee Ink -72.093. Przy użyciu suchego pędzla nawet nie ma potrzeby malować oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Maja 2022 Share Napisano 9 Maja 2022 9 minut temu, marcin70 napisał: Wybacz. Całość jest super ( ale...paprocie ssą za zielone ,jeżeli nie chcesz się bawić z malowaniem ciała na figurkach kup sobie Vallejo -Gamee Ink -72.093. Przy użyciu suchego pędzla nawet nie ma potrzeby malować oczu. Ludzie co wam się stało z tym malowaniem oczu, przecież są kalkomanie gałek ocznych w skali 1/35 i nie trzeba malować sadzonych jaj, podobnie jak kalkomanie dystynkcji i hitlerowskich gap które nb. przydały by się tym biegnącym Szkopom, duży plus za pasy do broni ale minus za ich nierealistyczność, wyglądają jakby były z blachy lub forniru . Ale od razu widać że marcin70 w wojsku nie był tankista wyszedł przednio ale buty całkiem skopane Józefy lub inaczej OZŻ-ety w w życiu nie były w takim kolorze nawet nowe a już matowe nie były nigdy . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 10 Maja 2022 Share Napisano 10 Maja 2022 od razu widać że marcin70 w wojsku nie był tankista wyszedł przednio ale buty całkiem skopane Józefy lub inaczej OZŻ-ety w w życiu nie były w takim kolorze nawet nowe a już matowe nie były nigdy . Pozdr. A. Święta racja w e wojsku nie byłem Miałem czarne , nawet 3 rodzaje - zomozy, zające ( Józefy ) i buty skoczka ( długie i wiązane ) . A kolorystyka na zdjęciu jest w trakcie pracy przed filtrami i innymi operacjami . Fota robiona telefonem i przy dennym oświetleniu. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 11 Maja 2022 Autor Share Napisano 11 Maja 2022 (edytowane) Co do oczu to nie wydaje mi się żeby było aż tak tragicznie no ale to tylko moje spostrzeżenia tu jest figurka wstępnie malowana Edytowane 11 Maja 2022 przez Adrian800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 15 Maja 2022 Share Napisano 15 Maja 2022 Dioramka przyjemna ...robi pozytywne wrażenie....gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 15 Maja 2022 Autor Share Napisano 15 Maja 2022 9 godzin temu, cdarek napisał: Dioramka przyjemna ...robi pozytywne wrażenie....gratuluję Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Maja 2022 Share Napisano 17 Maja 2022 Bardzo fajnie wyszła drewniana szopa, a zwłaszcza lekko omszały dach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Widziałem kiedyś pracę pewnego modelarza. Gigantyczna diorama, przepiękne kamienice, a jak zajrzałem figurkom w oczy, to masakra. Jest taka porada, najpierw białko oczu, potem pasek jako źrenica, na końcu to wszystko zamalowuje się dookoła skórą. Nie na odwrót, skóra potem oczy. Ewentualnie ja tak maluję skóra, a oko jako czarna kropka, w tej skali białka i tak nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 24 Maja 2022 Share Napisano 24 Maja 2022 "ale buty całkiem skopane Józefy lub inaczej OZŻ-ety w w życiu nie były w takim kolorze nawet nowe a już matowe nie były nigdy" Taka ciekawostka z LWP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 25 Maja 2022 Share Napisano 25 Maja 2022 Dokładnie, wczesne opinacze były dużo jaśniejsze niż późniejsze, najbardziej znane. Matowe mogły być tylko w przypadku totalnego zakurzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 25 Maja 2022 Share Napisano 25 Maja 2022 W dniu 24.05.2022 o 20:26, johnrambo napisał: Taka ciekawostka z LWP Widzę Przyjacielu że wojsko znasz tylko z filmów o Johnie Rambo albo z " Czterech pancernych i psa" . Trzewiki wz. 68 w takim kolorze występowały albo po tym jak je uszyli więźniowie w Wołowie albo jakiś innych Wronkach albo co obecnie bardziej prawdopodobne gdzieś na odległej półce w jakimś zapomnianym przez Boga, kwatermistrzostwo lub szefa kompanii magazynie ZN. Buty w wojsku (tym prawdziwym) były czyszczone i pastowane co najmniej 3 razy dziennie , na apel poranny, południowy i przed snem, a jeżeli delikwent miał służbę lub wartę odpowiednio częściej taką zazwyczaj brązową lub czarną (lotnictwo, marynarka ,NJW MSW i ZOMO-za ) pastą: https://archiwum.allegro.pl/oferta/erdal-pasta-do-butow-z-zaba-1979-r-i7221836890.html lub taką: https://pl.pinterest.com/pin/435090013996408494/ Gwarantuję Ci że przy tak częstym pastowaniu często "na gorąco" (pastę się podpalało a potem trzeba było szybko zgasić wtedy była płynna i lepiej wsiąkała ) ta ładna jasna skórka w tych butach bardzo szybko ciemniała . Jak pobierałem buty były ładne brązowe choć ciemniejsze jak te ze zdjęcia, jak je potem zdawałem po 18-u miesiącach były bardzo ciemne prawie czarne. Właściciela wątku przepraszam za offa. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 26 Maja 2022 Share Napisano 26 Maja 2022 Przegrałeś po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Maja 2022 Share Napisano 26 Maja 2022 5 godzin temu, johnrambo napisał: Przegrałeś po prostu Niby w czym przegrałem ?????? Podałem jak to w rzeczywistości wyglądało i tyle jak dla mnie takie buty możesz sobie zrobić na każdy kolor nawet różowy , ale z prawdą historyczną to będzie miało niewiele wspólnego . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin70 Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 Dziękuję za wsparcie moralne i merytoryczne. Dla wyjaśnienia buty są przed nakładaniem filarów i innego ... . Temat winietki jest również SF co wybacza pewne niedociągnięcia oryginalne a daje sens wypowiedzi kolegi "johnrambo". / Atakowaliśmy na linii północnej do Kopenhagi , straty ogromne uzupełniane czym się da. / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi