Bartosz Ciesielski Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 Rosyjski Pick up nie wiem co to za auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 UAZ Gun tuck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 ciekawe opancerzenie Tigra dospawany kawałek MTLB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 21 Maja 2022 Autor Share Napisano 21 Maja 2022 Humvee ukraiński i jeden z produkowanych wozów opancerzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Figurant do tych pojazdów... 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Maja 2022 Share Napisano 22 Maja 2022 Chyba Mariupol ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 22 Maja 2022 Autor Share Napisano 22 Maja 2022 (edytowane) 17 godzin temu, chorąży napisał: Chyba Mariupol ... Raczej tak przejęli tam Ruskie kilka sztuk w takim stanie. Widziałem fotkę jak się cieszą z zdobytego Humvee który stał na kanale naprawczym na następnym zdjęciu pozują przy tym samym pojeździe i widać że go holują , Edytowane 23 Maja 2022 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 (edytowane) Takie tablice w temacie inwazji w Ukrainie Edytowane 23 Maja 2022 przez Bartosz Ciesielski 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uapa Napisano 23 Maja 2022 Share Napisano 23 Maja 2022 Jedno "ale" co do ostatniego zdania. Pojazdy posiadały oryginalne znaki i numery taktyczne. Często gęsto były one zamalowane. A więc robiąc model wypadałoby je nanieść a potem zamalować. Raz były zamalowane lepiej a raz gorzej. Z czasem farba ta także schodziła i odsłaniała oryginalne oznakowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 2 godziny temu, Uapa napisał: Jedno "ale" co do ostatniego zdania. Pojazdy posiadały oryginalne znaki i numery taktyczne. Często gęsto były one zamalowane. A więc robiąc model wypadałoby je nanieść a potem zamalować. Raz były zamalowane lepiej a raz gorzej. Z czasem farba ta także schodziła i odsłaniała oryginalne oznakowania. Dla tego warto korzystać z zdjęć referencyjnych tym bardziej że najeźdźcy chyba stosowali farby jakie miel bo widziałem jak na niektórym zdobycznym sprzęcie ścierali szmatą a nawet ręką na innych zostawały nawet po spaleniu . Po za tym malowane różna techniką pędzlami, wałkami, sprayami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Jest to twoj figurant z tym fotelem czy tez tylko fotka z....? bulik 58 Na FB widziałem jak ktoś maluje właśnie tą figurkę ma być z tego diorama, na tą chwilę autor pochwalił się 2 figurami i kawałkiem zdewastowanego wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 (edytowane) już namierzyłem https://www.facebook.com/groups/457222667760992/user/100061647758181/ Edytowane 23 Maja 2022 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Maja 2022 Share Napisano 23 Maja 2022 W dniu 21.05.2022 o 14:26, Bartosz Ciesielski napisał: Rosyjski Pick up nie wiem co to za auto niech ktoś mnie oświeci ----> czemu on ma na dachu banderę wojenną floty ZSRR ??? (w dodatku obowiązującą do 1991) może to jakiś kamuflaż ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 A tu mamy UAZ a Bochenka po" tuningu,, https://t.co/B0XN1LMmAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Maja 2022 Autor Share Napisano 23 Maja 2022 Humvee Ukraińskiej piechoty morskiej, pojazdy podobne do wozów których fotkę znalazł chorąży 17 godzin temu, chorąży napisał: Chyba Mariupol ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 31 Maja 2022 Autor Share Napisano 31 Maja 2022 Zdobyczny Humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 31 Maja 2022 Share Napisano 31 Maja 2022 Na slickach Nic dziwnego, że nie zwiał przed ruskami, jak tylko buksować mógł w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 (edytowane) nie wiem czy to się podłapuje pod tematykę ale wrzucam bo wielce ciekawe przykłady wojennej myśli technologicznej Edytowane 1 Czerwca 2022 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2022 Tu też dorzucamy wszelkie gun trucki i inne wozy Ala nad max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 3 godziny temu, M.A.V. napisał: nie wiem czy to się podłapuje pod tematykę ale wrzucam bo wielce ciekawe przykłady ruskiej myśli technologicznej A jesteś pewien, że to ruskie te pickupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 To są "taczanki", te z Maximem to Ukraińskie. Oni używają wszystkiego co strzela, do niszczenia Tigrów preferowali rusznice ppanc z czasów II w.ś. Robią tak od co najmniej 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 (edytowane) 47 minut temu, Tap-chan napisał: A jesteś pewien, że to ruskie te pickupy? 3 minuty temu, chorąży napisał: To są "taczanki", te z Maximem to Ukraińskie OK - ja te fotki znalazłem opisane jako pojazdy "ochotników" z Donbasu Poprawiłem post żeby nie było kontrowersji Edytowane 1 Czerwca 2022 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 (edytowane) Sorry, nie o kontrowersje chodzi, nie to miałem na myśli Piszemy o mad-maksie czy guntrucku a tu "swojskie" i tubylcze "taczanka" funkcjonuje.. Kolejny rodzynek... Tam jest tyle "propagandy" ze trudno zidentyfikować co, gdzie i jak ... tam "czarne jest białe a białe czarne".. Edytowane 1 Czerwca 2022 przez chorąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 Ten KM na pickupie wyżej to Maxim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 1 Czerwca 2022 Share Napisano 1 Czerwca 2022 54 minuty temu, mandrivecs napisał: Ten KM na pickupie wyżej to Maxim? Dwa zdjęcia Kolegi M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi