Skocz do zawartości

Gaz Tigr i inne MRAP w działaniach w Ukrainie

Bartosz Ciesielski

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Bartosz Ciesielski napisał:

Ził 131 z działkiem 

Tam akurat był chyba Ural 4320. Pewna gra wyryła w moim umyśle sylwetki ruskich ciężarówek dość solidnie:szczerbol:

• Like 1

3 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał:

Dxisiajbtaka ciekawostka wojska Ukrainskie chowają pod garaż z siatki Kraby i jak widać chyba działa na dobrze na Rosyjskie drony Kamikaze 

FB_IMG_1674407380521.jpg

Taki Ukraiński Cope Cage :D

Cytując mojego św pamięci dzidka kiedy wracał z robót w 1945 i rusek chciał zabrać mu pierścień z Orłem w Koronie. 

,, Ani ty ani ja  nie będę miał"  I wywalił w pole. Na fotkach Ukraiński czołg niszczy porzucony Rosyjski czołg którego nie dało się ewakułowac 

.

Screenshot_20230124_064055_Telegram.jpg

Screenshot_20230124_064104_Telegram.jpg

Screenshot_20230124_064116_Telegram.jpg

Screenshot_20230124_064125_Telegram.jpg

Screenshot_20230124_064134_Telegram.jpg

Screenshot_20230124_064142_Telegram.jpg

9 godzin temu, bulik58 napisał:

ladunek 200

https://t.me/uniannet/87407

Raczej na swoich, Rosjan jeśli zakopują to pewnie w dołach.

A tutaj wóz wojskowy do łapanek ochotników:

photo_2023-01-25_04-18-45.jpg

photo_2023-01-25_04-18-46.jpg

Tutaj ten sam "ambulans" 103, kilka dni wcześniej:

A tu w Odessie inny van, tym razem szary, Sił Zbrojnych Ukrainy (też chyba werbunek ochotników):

Edytowane przez Tap-chan

11 minut temu, bulik58 napisał:

Demostracje na Bialorusi

Za spokojnie na tym zdjęciu jak na białoruskie standardy.Raczej to wyjazd fotoreporterów na jakąś propagandową ustawkę.

3 godziny temu, bulik58 napisał:

Po czym mozna poznac sanitarke ze zdjec iz jest to pojazd wojskowy i sluzy do werbunku , podobnie jak ten cywilny bus bez oznaczen wojskowych ??

Bo siedzą w nich wojskowi i wręczają powiestki? Podejrzanych o szpiegostwo zwijają oddziały w stylu AT, z bronią, tych tutaj zwija kilku typów, w t jeden ma podkładkę na dokumenty, zapewne z wezwaniem mobilizacyjnym.

Takich filmików i zdjęć, gdzie zwijają ludzi do różnych samochodów w celu werbunku jest całkiem sporo.

Posucha, jeszcze trzeba trochę poczekać na ten nowy sprzęt. AMX RCR-10 podobno już w przyszłym miesiącu. Leopardy niby długo będą dostarczane, ale gdzieś jakiś Niemiec zauważył pociąg z 16 spakowanymi Leopardami we wschodnich Niemczech, i to ze 2 tygodnie temu.

Wagner podobno płaci 500k rubli za pierwszego zniszczonego, a milyjon za przejętego.

Dłuższy filmik jest w komentarzach do tego który pokazałeś.

Nie zamierzam się spierać.Większość tych filmików jest cięta w najciekawszym momencie i nie widać efektu ostrzału.

Tak jak np.filmik z walki Terminatora z czołgiem i BWP.

Edytowane przez Xmen

• Super Moderator

Poczyściłem trochę ten wątek. Wzajemne wytyczki i podróże uznam za chwilę za prowokację w stronę moderatorów :)

Jeden temat już zamknąłem; ostrzegam - powtórzą się off-topy to rozesłane zostaną do zainteresowanych skierowania na urlopy.

Ja tylko grzecznie proszę....  :)

• Like 1
  • Thanks 2