Cypis Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 W dniu 18.06.2022 o 01:11, Cypis napisał: Kolekcjoner WP , pierwsze słyszę o tym Łosiu z kaemami w nosie ( o projekcie tak , ale nie o tym , że jednego przerobiono) . Możesz napisać coś więcej , skąd takie info ? Jakieś szczegóły ? Kolekcjoner WP , jeszcze raz p[roszę o szczegóły Twojego info o przeróbce Łosia we wrześniu 1939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 7 godzin temu, Cypis napisał: Kolekcjoner WP , jeszcze raz p[roszę o szczegóły Twojego info o przeróbce Łosia we wrześniu 1939 Tak o tym pisali J.B. Cynk w 1990 i A. Glass w 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 Godzinę temu, Wymysl napisał: Tak o tym pisali J.B. Cynk w 1990 i A. Glass w 2008. Wymysl to wiem , to znam . Natomiast KolekcjonerWP napisał : "Pomimo tego, że kusi mnie jeszcze jeden łoś wyposażony w karabiny w nosie i skrzydłach (prawie what if, bo jednego we wrześniu przerobili) " i ta informacja bardzo mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 Nie wiem skąd ten cytat pana A. Glassa z 2008, czy z jednego z tomów PKL czy monografii Łosia. Tak czy siak w jednej z tych książek jest fragment o tym, że taka przeróbka była planowana i nawet coś tam zrobiono (gdy czekano na coś, nie pamiętam czy plany czy zgodę warsztat remontowy zrobił chyba synchronizator). Niestety nie znam żadnych innych źródeł, które wniosły coś nowego do tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 Pełne info z Glassa , ale o jednym egzemplarzu przerobionym we wrześniu 1939 nigdy nie słyszałem , stąd moja prośba do Kolekcjonera WP o szczegóły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Tak, dokładnie o ten fragment mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Lipca 2022 Share Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 15.06.2022 o 14:03, p2288 napisał: ehm.... oglądałęm ten wątek bez konta (dopiero założyłem) i miałem nadzieję że jeszcze BH coś zrobi z tymi modelami ponieważ lubię PLASTYK. A tu nie ma gościa! wie ktoś coś co się stało? No co się stało, zamienił się na pancerniaka, teraz tutaj prowadzi/sz warsztat Edytowane 7 Lipca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 8 Lipca 2022 Share Napisano 8 Lipca 2022 W dniu 3.07.2022 o 14:42, Cypis napisał: Pełne info z Glassa , ale o jednym egzemplarzu przerobionym we wrześniu 1939 nigdy nie słyszałem , stąd moja prośba do Kolekcjonera WP o szczegóły . Być może pomyliło mi się z tym łosiem do którego podobno zainstalowano karabiny w skrzydłach. Model tego Łosia jest na stronie: https://www.facebook.com/EdwardHernet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 A cuś tu się już skleiło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Lipca 2022 Share Napisano 12 Lipca 2022 Chyba wyszło jak w przysłowiu: "Dobrze żarło, ale zdechło" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi