Wymysl Napisano 30 Maja 2022 Share Napisano 30 Maja 2022 W dniu 27.05.2022 o 16:19, mysiek13 napisał: To w Migach z DDR - u, ja robię 65, to podobno oryginalny z Sowietów, i te miały pomarańczowe... Na naszych były oba kolory pasów. Serio? Wydaje mi się, że nigdzie nie widziałem pomarańczowych. Nie mam pod ręką nic lepszego, ale tu na zdjęciu z PKL-u zrobionym nie później niż w 1991 widać kawałek pasa. To jest prawdopodobnie egzemplarz 67, albo właśnie 65 (obydwa z pierwszej dostawy z lipca '89) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 Nie do końca moje klimaty, ale kilka lat temu popełniłem jeden. O ile pamiętam to Trumpek ma górne wloty w pozycji otwartej, co sugeruje kołowanie. Ja dorzuciłem pilota a nie wiem co planujesz Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 4 Czerwca 2022 Share Napisano 4 Czerwca 2022 http://www.attacksquadron.pl/2016/09/08/mig-29-walkaround-samolotu-mysliwskiego/ https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mig_29_fotel_katapultowy_k_36.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 6 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2022 Powoli do przodu, teraz taki mało spektakularny etap, ale który bardzo lubię - okablowanie i przewody w łukach podwozia....o ile bryła samolotu i model są w miarę proste, dzięki też fajnemu podziałowi technologicznemu u Trumpka, to kabelków wejdzie mnóstwo i niestety będą chyba konieczne pewne uproszczenia... Patrząc po sąsiednim warsztacie ICM jest duuuuzo bardziej uproszczony w tym zakresie od Trumpka... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 Bardzo fajnie Ci idzie :D. Widzę że cały warsztat jest prowadzony z dużą ilością monografii więc także na plus :). W ramach inspiracji zarzucę taką składankę, pamiętam jakie wrażenie zrobiła https://www.youtube.com/watch?v=PVPL0QZSQoA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2022 Powoli okablowanie do przodu, mocno uproszczone na wręgach, bo nie dam rady tyle kabelków ułożyć sensownie w tygodniu druga cześć 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2022 W dniu 11.06.2022 o 12:46, rudolf24 napisał: Bardzo fajnie Ci idzie :D. Widzę że cały warsztat jest prowadzony z dużą ilością monografii więc także na plus :). W ramach inspiracji zarzucę taką składankę, pamiętam jakie wrażenie zrobiła https://www.youtube.com/watch?v=PVPL0QZSQoA Widziałem już 3 części, robi wrażenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Lipca 2022 Autor Share Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) Powoli do przodu, zgodnie z uwagami Kolegi Rudolf24 oraz przejrzanymi wątkami wcześniejszych Migów konieczne było zamknięcie górnych wlotów powietrza na postoju. Przy braku dostępności w internecie gotowych elementów Army /attack sqadron (a w Bytomiu były na jakimś czeskim stoisku i nie kupiłem ) najłatwiej posiłkować się Partem... Powoli można kończyć okablowanie tylnej części komór podwozia głównego i zamykać kadłub Edytowane 3 Lipca 2022 przez mysiek13 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 Elegancko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 Iście jubilerska robota, ja już bym wolał chyba dać F.O.D :P. Zestaw parta dedykowany Italerii jak mniemam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 Part oczywiście dedykowany Italeri trochę wczoraj podkończyłem przewody w komorach podwozia (trochę odpuściłem ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 No i przed chwilą złożony kadłub jedyne co mogę powiedzieć o inżynierii tego modelu i spasowaniu to WIELKIE ŁOŁ!!! Małe chińskie rączki zrobiły super robotę w autocadzie projektując model. Jeszcze nigdy nie kleiłem tak dobrze spasowanego samolotu, chyba nie da się go sp... lić(ale piszę cicho bo licho nie śpi ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 5 Lipca 2022 Share Napisano 5 Lipca 2022 Bardzo fajnie idzie, rozumiem że jeśli chodzi o skrzynke z bezpiecznikami za fotelem to będziesz coś jeszcze działał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 6 Lipca 2022 Autor Share Napisano 6 Lipca 2022 Tak oczywiście, z uwagi na podział technologiczny planuję wykończyć "górę kabiny" i wnętrze już po pomalowaniu całości - teraz dużo łatwiej będzie to zamaskować, a mam pewne że żaden drobny detal się nie urwie /zniszczy /zgubi... tablica, fotel czy drążek spokojnie wejdą w tym stanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 Pozwolę sobie zostawić- świeżo wstawiona, 4 i ostatnia według autora część "Fulcrum Drivers" https://www.youtube.com/watch?v=paKExOJJiaA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Lipca 2022 Autor Share Napisano 9 Lipca 2022 (edytowane) Gonię trochę wykończenie zewnętrzne Miga... Ogólnie super, niewielkie poprawki będą konieczne tylko na dziobie - co widać Edytowane 9 Lipca 2022 przez mysiek13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 9 Lipca 2022 Autor Share Napisano 9 Lipca 2022 I montaż zaczepów do rakiet - 2xR27 i 4xR60 z zestawu Eduarda, aż szkoda wieszać rakiet, taki fajny detal może zewnętrzne zostawię puste 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 Zawsze można zrobić konfiguracje 4xR-60 i zostawić puste pylony na R-27. Albo po dwie R-27+2xR-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 R-27 muszą koniecznie być! Strasznie rzadko widzę je po polskimi MiGami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 19 minut temu, Psar77 napisał: R-27 muszą koniecznie być! Strasznie rzadko widzę je po polskimi MiGami U nas R-27 były używane jako rezerwa wojenna+w Polsce nie było tak dużego poligonu by z nich strzelać. Tak przynajmniej parę lat temu powiedział mi technik MiGów na jednym z Airshow ;). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Lipca 2022 Autor Share Napisano 10 Lipca 2022 Dziękuję pięknie za komentarze Skłaniam się do 2xR27 i 2xR60 z pustymi zewnętrznymi pylonami... Znalazłem 2 zdjęcia z taką konfiguracją, oba z 2-giej części Polish Wings o Migu, zamieszczone tylko w celu dyskusji Jednak znacznie częściej znalazłem fotki z wyrzutniami S8/R8 na wewnętrznych pylonach niż z R27... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 3 minuty temu, mysiek13 napisał: Skłaniam się do 2xR27 i 2xR60 z pustymi zewnętrznymi pylonami... Znalazłem 2 zdjęcia z taką konfiguracją Ale na fotkach masz R-73 a nie R-27. R-27 u nas na fotkach to prawdziwe unikaty, nawet podczas dni otwartych w Mińsku Mazowieckim R-27 bywały wystawione bardzo rzadko i tylko na stojaczkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 10 Lipca 2022 Autor Share Napisano 10 Lipca 2022 Sorry faktycznie będą R73 plus R60 więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 Godzinę temu, rudolf24 napisał: U nas R-27 były używane jako rezerwa wojenna+w Polsce nie było tak dużego poligonu by z nich strzelać. Tak przynajmniej parę lat temu powiedział mi technik MiGów na jednym z Airshow ;). I to prawda. Ale jednak przynajmniej na sesję wyleciały, woec może jednak ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 10 Lipca 2022 Share Napisano 10 Lipca 2022 Jak najbardziej R-27 są możliwe, tylko jak mówię i widać bardzo rzadko się pojawiają ;). S-8 owszem częściej, ale chyba nie widziałem w konfiguracji z rakietami R-60/R-73 i S-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi