Bartas89 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 3 godziny temu, toled napisał: Minimalnie rozcieńczam i psikam aerografem ze 2-3 warstwy od wewnątrz - najlepszy efekt Czyli znowu maskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 9 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2022 Może będę nieobiektywny, ale mi się podoba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 9 Czerwca 2022 Share Napisano 9 Czerwca 2022 Godzinę temu, Bartas89 napisał: Może będę nieobiektywny, ale mi się podoba Jak będę obiektywny , jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 15 godzin temu, Bartas89 napisał: Może będę nieobiektywny, ale mi się podoba Będziesz nieobiektywny, bo to subiektywne zdanie Ale subiektywnie uważam, że czysto. Jeszcze jakiś wash się przyda, bo płasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2022 2 godziny temu, toled napisał: Będziesz nieobiektywny, bo to subiektywne zdanie Ale subiektywnie uważam, że czysto. Jeszcze jakiś wash się przyda, bo płasko Ewentualny wash nakładać w tym przypadku bezpośrednio na srebrną farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 Godzinę temu, Bartas89 napisał: Ewentualny wash nakładać w tym przypadku bezpośrednio na srebrną farbę? Jeżeli srebrna to nie emalia, to możesz, chociaż powinno się to robić na lakier bezbarwny już, który nie wiem, czy nie popsuje efektu srebrnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 10 Czerwca 2022 Share Napisano 10 Czerwca 2022 Ja raczej dałbym najpierw satyne albo glossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 Czy w tym modelu, przednia oś jest skrętna? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 11 Czerwca 2022 Share Napisano 11 Czerwca 2022 6 godzin temu, Bartas89 napisał: Czy w tym modelu, przednia oś jest skrętna? To Ty nam powiedz, to nie my sklejamy model Ale tak, ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 11 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2022 17 minut temu, toled napisał: To Ty nam powiedz, to nie my sklejamy model Ale tak, ma Hehe bo coś mi się tutaj nie zgadza...Ciężko chodzi, ale na pewno nie skleiłem części, które nie miały być sklejone. W ogóle mocowanie amortyzatorów do podwozia jest dość kiepskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2022 "Tkanina" zrobiona. Potem zamontowałem fotele i kierownicę. Ogólnie to już jestem przy finiszu. Już dawno bym skończył, ale niestety męczę się z tylnymi światłami. Ciężko to zamaskować, bo od wewnętrznej strony klosze są nie równe i farba podpływa. Problemem jest też jedno miejsce na światło cofania, które ma pozostać nie pomalowane. Ogólnie koszmar. Zobaczymy jak to wyjdzie. Jak ktoś gdzieś ma na necie jakiś tutorial jak to zrobić to z chęcią zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Czerwca 2022 Share Napisano 17 Czerwca 2022 Na tylne świata polecam np. MR.MASKING SOL NEO Wstrząsasz porządnie, i nawet wykałaczką możesz nakładać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 17 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2022 1 godzinę temu, toled napisał: Na tylne świata polecam np. MR.MASKING SOL NEO Wstrząsasz porządnie, i nawet wykałaczką możesz nakładać Mam to. Czy różni się NEO od zwykłego Mr.Masking Sol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 17 Czerwca 2022 Share Napisano 17 Czerwca 2022 2 minuty temu, Bartas89 napisał: Mam to. Czy różni się NEO od zwykłego Mr.Masking Sol? Niby Neo, to unowocześniona wersja. Tak czy inaczej swoje zadanie spełni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Czerwca 2022 Super Moderator Share Napisano 17 Czerwca 2022 17 minut temu, toled napisał: Niby Neo, to unowocześniona wersja. Z tego co kiedyś koledzy pisali na forum, to te wersja gorzej działa niż stara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 Ten zwykły Mr.masking jest zbyt rzadki. Trudno do kontrolować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 Neo jest dość gęsty, łatwo go kontrolować. Do precyzyjnego nakładania zawsze używam wykałaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 Model ukończony. Kosztował mnie wiele nerwów i wysiłku. Dzięki wszystkim za porady, za jakiś czas powinna pojawić się jego galeria, to wtedy sobie poużywacie A niedługo ruszam z nowym projektem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 19 minut temu, Bartas89 napisał: A niedługo ruszam z nowym projektem Co tym razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 48 minut temu, _OldMan_ napisał: Co tym razem ? Auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 18 Czerwca 2022 Share Napisano 18 Czerwca 2022 3 minuty temu, Bartas89 napisał: Auto. Dzięki za obszerną i wyczerpującą odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 54 minuty temu, _OldMan_ napisał: Dzięki za obszerną i wyczerpującą odpowiedź. Auto niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2022 Godzinę temu, _OldMan_ napisał: Dzięki za obszerną i wyczerpującą odpowiedź. Jest założony nowy warsztat, bo widzę, że moi fani nie mogą się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2022 Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi