Mitrandir Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 Ładna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 11 Listopada 2022 Autor Share Napisano 11 Listopada 2022 Ostatnie korekty skorupy zrobione. W HB, z prawej strony trzeba zlikwidować trzy poziome pasy za oknem pilota, w miejsce nich powinny być dwie klapy serwisowe, analogicznie jak z lewej strony, przed drzwiami. Z tyłu obudowy, po lewej stronie przekładni jest tylko klinowaty otwór, kwadratowego z prawej nie ma. Tak widać na zdjęciach. Muszę poprawić kabinę, bo wyleciały fotele po upadku na podłogę. Teraz jeszcze nakleić trzeba wszelkie wypusty, blaszki, które zeszlifowałem. Aha, stateczniki tylne rozmiarowo pasują raczej od Zvezdy, a nie z HB. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Dajesz, dajesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 11.11.2022 o 18:25, tomekk napisał: Ostatnie korekty skorupy zrobione. W HB, z prawej strony trzeba zlikwidować trzy poziome pasy za oknem pilota, w miejsce nich powinny być dwie klapy serwisowe, analogicznie jak z lewej strony, przed drzwiami. To sa luki akumulatorów nie klapy serwisowe, niestety laik nie zauważy ale silniki są za krótkie to widać gołym okiem - a znam te śmigłowce powinny dalej wystawać śmiesznie to wygląda Pavla robi "strych" do HB Edytowane 23 Listopada 2022 przez Adamsky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Listopada 2022 Autor Share Napisano 23 Listopada 2022 Godzinę temu, Adamsky napisał: To sa luki akumulatorów nie klapy serwisowe, niestety laik nie zauważy ale silniki są za krótkie to widać gołym okiem - a znam te śmigłowce powinny dalej wystawać śmiesznie to wygląda Pavla robi "strych" do HB Sprawdziłem jeszcze raz i faktycznie brakuje 2-3 mm, zrobimy korektę, dzięki za informacje. To akumulatory po obu stronach kadłuba były ulokowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 2 godziny temu, Adamsky napisał: To sa luki akumulatorów nie klapy serwisowe, niestety laik nie zauważy ale silniki są za krótkie to widać gołym okiem - a znam te śmigłowce powinny dalej wystawać śmiesznie to wygląda Pavla robi "strych" do HB Miałem te same odczucia,że silniki za krótkie,porównywałem z fotkami prawdziwych Mi-8 i tak mi wychodziło,ale sobie myślę,że może wyjdę na wariata.który się czepia.......hehe. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Listopada 2022 Autor Share Napisano 23 Listopada 2022 Bo wiecie, ja już bez okularów to nie dowidzę. Jestem na etapie kształtowania bryły, więc nie ma problemu z korektą, tylko żeby nam Mi-17 nie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Listopada 2022 Autor Share Napisano 23 Listopada 2022 Jeszcze kolejna rzecz, czy ktoś jest w stanie opisać anteny mieczykowe/linkowe pod spodem kadłuba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Listopada 2022 Share Napisano 23 Listopada 2022 (edytowane) 43 minuty temu, tomekk napisał: Bo wiecie, ja już bez okularów to nie dowidzę. Jestem na etapie kształtowania bryły, więc nie ma problemu z korektą, tylko żeby nam Mi-17 nie wyszedł. Jeszcze zwróć uwagę na wlot wentylatora...w Mi-8 jest nieco większy niż w Mi-17.... Edytowane 23 Listopada 2022 przez Sławekb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 W dniu 23.11.2022 o 21:04, tomekk napisał: Sprawdziłem jeszcze raz i faktycznie brakuje 2-3 mm, zrobimy korektę, dzięki za informacje. To akumulatory po obu stronach kadłuba były ulokowane ? w Mi-8 sa po obu stronach plus kabina transportowa - 6 szt , w Mi-17 - tyko po lewej stronie 2 szt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 Godzinę temu, Adamsky napisał: w Mi-8 sa po obu stronach plus kabina transportowa - 6 szt , w Mi-17 - tyko po lewej stronie 2 szt Czemu taka różnica w ilości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 Mi-8 i Mi-17 to 2 różne śmigłowce , mające inne układy, inny zespół napędowy , inne zasilanie i tylko minimalne wspólna budę temat rzeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 @tomekkjesli będziesz miał jakieś pytania pisz, cos tam wiem o smiglowach to postaram sie pomóc 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Listopada 2022 Share Napisano 28 Listopada 2022 44 minuty temu, Adamsky napisał: Mi-8 i Mi-17 to 2 różne śmigłowce , mające inne układy, inny zespół napędowy , inne zasilanie i tylko minimalne wspólna budę temat rzeka. A to jeszcze się dopytam może, czy Mi-8MTV2 to jest nie eksportowa wersja 17? Bo gdzieś mi migły np. wspólne kalkomanie chyba i gdzieś kiedyś jakieś informacje, ale teraz już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 30 Listopada 2022 Share Napisano 30 Listopada 2022 W dniu 13.08.2022 o 23:46, Mitrandir napisał: Czyli co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 W dniu 28.11.2022 o 17:08, Vieh_san napisał: A to jeszcze się dopytam może, czy Mi-8MTV2 to jest nie eksportowa wersja 17? Bo gdzieś mi migły np. wspólne kalkomanie chyba i gdzieś kiedyś jakieś informacje, ale teraz już nie wiem. Mi-17T to wersja eksportowa Mi-8MT i Mi-8MTV-1 . rysunki które przedstawił @jmx62to Mi-8T - NIE Mi-17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) Ale kształt szyb w kabinie pilotów(a dokładniej chodzi o górny obrys) to chyba jest taki sam i w -8 i w -17? Edytowane 3 Grudnia 2022 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 1 godzinę temu, jmx62 napisał: Ale kształt szyb w kabinie pilotów(a dokładniej chodzi o górny obrys) to chyba jest taki ssm i w -8 i w -17? Taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 Zawsze można spróbować tak ukryć ten błędny kabiny ze Zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Grudnia 2022 Share Napisano 3 Grudnia 2022 4 godziny temu, jmx62 napisał: Zawsze można spróbować tak ukryć ten błędny kabiny ze Zvezdy W 1/48 jest już prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 5 Grudnia 2022 Share Napisano 5 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 4.12.2022 o 00:30, Sławekb napisał: W 1/48 jest już prawidłowy. Wyciągnęli wnioski? Edytowane 5 Grudnia 2022 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 22 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2022 Obudowa silnika poprawiona. Górny wlot powietrza powiększyłem od wewnętrznej strony, więc wygląda lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Bardzo dużo pracy w niego wkładasz, trzymam kciuki za szczęśliwe doprowadzenie do końca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Witam...a mógłbyś dać trochę więcej fotek np.z boku?....bo pewnie przedłużone są gondole,ale coś mi ich kształt dziwnie przypomina Mi-17.......Wybacz,że się czepiam,bo i tak zrobisz jak tobie będzie pasować,ale takie mam odczucia,że za garbate są osłony i przez to skojarzenia z Mi-17/14.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Grudnia 2022 Share Napisano 22 Grudnia 2022 Taka fotka poglądowa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi