Baldigozz Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Dorzucę jeszcze ukończonego Crudadera, któregoś kiedyś pokazywałem w trakcie prac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Podoba mi sie. Jedno pytanie: co to za kolor?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artez Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Model ładny i bardzo ciekawy kolorek , ale według mnie koła są zbyt czyste w porównaniu do reszty modelu , nie pomalowałeś reflektorów ( wieża , nadwozie ) i widać że lusterko doklejałeś pod koniec bo nawet washa na nim nie ma :] Pzd|2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boozy Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Ładny. No właśnie jaki to kolor? Na jakim etapie robiłeś odpryski i otarcia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Podoba mi się, choć może taki trochę za rdzawy po całości ale niezły efekt. Sympatyczny dezel. Też miałem go ostatnio w planach ale po cromwellu nie chciało mi się takiego samego podwozia od razu trzaskać, więc wziąłem szwaba na warsztat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jendrass1 Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Wszystko świetnie, modelik udany tylko ten kolor carramba? nie powinien być zielony ? Cromwelle/Churchile/Schermany były zielone/ciemno zielone. No chyba, że ten jest już z zupełnego końca wojny i ma być całkowicie wyeksploatowany ?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baldigozz Posted July 8, 2008 Author Share Posted July 8, 2008 Kolor jest brązowy (nawet czekoladowy), tak jak były malowane pojazdy brytyjskie w czasie gdy jeszcze 1. DPanc używała Crusaderów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jendrass1 Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 Ok, wierzę na słowo bo się na tym dziale polskiej broni nie znam. A później malowano je inaczej ? Jestem przekonany, że kilka razy mignęły mi zdjęcia zielonych pojazdów ... u Andersa były zielone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mart72 Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 nie powinien być zielony ? Cromwelle/Churchile/Schermany były zielone/ciemno zielone. Nie tylko, w Afryce Północnej mocno kombinowano z kolorami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wierzba Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 Calkiem niezly, tylko ze jest nierownomiernie wyeksploatowany, bo jest cały w odpryskach ale gąsienice ma prawie jak nowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pafica Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 Jest dobrze. Zużyte są albo z mocnym nalotem rdzy(po niejeżdżeniu) albo takie właśnie srebrne, przetarte do gołego metalu i wypolerowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmokHaosu Posted July 13, 2008 Share Posted July 13, 2008 No widzicie.... Nie niemieckie, nie z tamiya a jakie ładne. Nie wiem co wy z tym washem wszyscy sie uwzięliście. Reggy pokazał jak to sie robi i teraz już wszyscy po wszystkim jadą washem A gąsienice są mało wyeksploatowane ? Przecież aż się świecą od wytarcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts