zoltan1 Napisano 6 Września 2022 Autor Share Napisano 6 Września 2022 Tu mnie zaskoczyłeś,poczuli pieniądze Model faktycznie dobrze się sprzedaje obserwuje to po sklepach i allegro. Jak już nie raz pisałem nie buduje modeli dla siebie więc mam terminy. Podejrzewam że ten zestaw nie będzie tańszy niż sam model, zestaw z pudła jest już naprawdę dobrze w wyposażony w blaszki i moim skromnym zdaniem wystarczy na zbudowanie bardzo przyzwoitego modelu. Jest tam pokład co jest ogromnym plusem z tą jak to było wcześniej napisane i słusznie meblościanką będzie wizualny problem. Mnóstwo tych blaszek będzie się dublować z tego zestawu chciałbym pokład i rufową blachę na pokład lotniczy bo coś mi się ten układ blach w tym modelu nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Września 2022 Share Napisano 6 Września 2022 Temu drugiemu dno zrób mniej nudne. Rozumiem że klYent nasz pannn, ale skoro pocieniowałeś górę, to zrób to przynajmniej tak samo na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 6 Września 2022 Autor Share Napisano 6 Września 2022 (edytowane) Jest podcieniowane delikatnie,słabo to na fotach widać.Powierzchnia jest ogromna i można poszaleć ale takie mam wytyczne, nic nie poradzę. Edytowane 6 Września 2022 przez zoltan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 7 Września 2022 Autor Share Napisano 7 Września 2022 (edytowane) Drugi bydlak polakierowany, była prośba żeby pokazać etapy malowania. Pierwsza warstwa na czysto LP-12,druga warstwa cieniowanie czarnym kolorem troszkę na styl pijanego mistrza ,trzecia kolejna warstwa LP-12 ,następnie czarny wash i na koniec bezbarwny.Drugi kadłub nie dostał jeszcze bezbarwnego ,więc troszkę się różni odcieniami .Bezbarwny wyciągnie i wyostrzy wszystko. To nie koniec brudzenia i zacieków,będą na końcu budowy,Taka sama sytuacja przy malowania pod linią wody. Edytowane 7 Września 2022 przez zoltan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 7 Września 2022 Share Napisano 7 Września 2022 Ile puszek farby poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 7 Września 2022 Autor Share Napisano 7 Września 2022 (edytowane) Na oba modele poszło 5 sztuk LP-12 10ml z czerwonych robiłem mieszankę dodatkowo je rozcieńczając,zostało na małe poprawki. Edytowane 7 Września 2022 przez zoltan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) Tym razem artyleria. Edytowane 12 Września 2022 przez zoltan1 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 wielkie skur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 Wszystko tu jest ogromne,plus dodatkowy oczy tak szybko nie wysiadają. Detal jak widać jest rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek-M128 Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Ładnie to wszystko wygląda Cały czas mam w głowie zestaw Pontosa, ale po tym co tutaj pokazujesz nie widzę sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 To jest wersja premium więc czego szukać więcej. Same wypraski są bardzo dobrej jakości,nieco lepsze niż w trampku w skali 1:200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) Yamato według nie jest wybitnie trudnym modelem.Znacznie trudniejszym modelem jest Iowa i Missouri ze względu na rozbudowane nadbudówki i masy artylerii przeciwlotniczej i innych detali. Trampek tak zauważyłem ostatnio zaczyna oszczędzać na grubości blaszek,małe detale spoko ale np relingi to bibuła co doprowadza człowieka do ku...... . Edytowane 12 Września 2022 przez zoltan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) Co ty gadasz, z trumpkowych blaszek można robić czołgi, ich grubość jest wręcz denerwująca. Porządne blachy okrętowe w 350 czy 700 nie powinny przekraczać 0.1 mm Edytowane 12 Września 2022 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 12 Września 2022 Autor Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) te czołgi z tych blach wysłał bym putinowi w prezencie,taki pocisk przeleci przez ta blaszkę i nie wybuchnie. Same zalety a ja się czepiam trampka . Edytowane 12 Września 2022 przez zoltan1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 15 Września 2022 Autor Share Napisano 15 Września 2022 (edytowane) Wieże świeżo pomalowane,dostały oczywiście cieniowanie.Pogoda do bani na lepsze foty.Będę musiał unieść działa w wieży B ,działa leżą na relingach wieży A. Edytowane 15 Września 2022 przez zoltan1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Września 2022 Share Napisano 15 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 24 Września 2022 Autor Share Napisano 24 Września 2022 (edytowane) Nadbudówki w produkcji ,oczywiście to nie wszystkie blaszki.Problem będzie z masztem jak to zwykle bywa przy 200 trzeba będzie maszt wzmocnić, inaczej złoży się po zamocowaniu anten . Edytowane 29 Września 2022 przez zoltan1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 24 Września 2022 Share Napisano 24 Września 2022 Super okręt wychodzi!!!! Śpiesz się z budową bo w rządowym limicie 2 000 kWh się nie zmieścisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 24 Września 2022 Autor Share Napisano 24 Września 2022 Możesz mieć racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 24 Września 2022 Autor Share Napisano 24 Września 2022 W sprawie tej meblościanki pokładowej to przyszło mi do głowy poprawienie ołówkiem wszystkich linii miedzy dechami. Będzie to bardzo pracochłonne i powinno zgubić słoje.Próbowałem z bezbarwnym ale to niewiele daje,co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Września 2022 Share Napisano 24 Września 2022 A Vandajka dałeś po tym syceniu lakierem jak pisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 25 Września 2022 Autor Share Napisano 25 Września 2022 Nie próbowałem z tym cholerstwem jest taki problem że im bardziej ten pokład się przyciemnia tym bardziej słoje widać. Dechy widać na pokładzie ale laserek słabo je ponacinał.Bardziej widoczne krechy miedzy dechami powinny załatwić sprawę i zgubić optycznie słoje.Musze coś wykombinować bo inaczej czeka mnie malowanie pokładu a to mi nigdy nie wychodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Września 2022 Share Napisano 25 Września 2022 No to pinłosza zrób, tez z Vandajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 29 Września 2022 Share Napisano 29 Września 2022 Pięknie to wszystko wygląda. Też już mam swojego. Czekam na zestaw Pontosa. Idą do mnie z Japoni wieże artyleryjskie z Fujimi w skali 1:200. Gdzieś na FB widziałem że Trumpetera są za wysokie. Jest kolizja między lufami drugiej wieży w pozycji poziomej, a dachem pierwszej wieży. Jak listonosz przyniesie paczkę to porównam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltan1 Napisano 29 Września 2022 Autor Share Napisano 29 Września 2022 (edytowane) Opierając się na animacji Stefana Dramińskiego widać że wieża B ma lekko uniesione działa podobnie jak w tym modelu inaczej zahaczy o relingi wieży A.Tu niech się wypowiedzą eksperci od Yamato. Edytowane 29 Września 2022 przez zoltan1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi