Skocz do zawartości

Hamerykanckie ZUO, Trumpeter, 1:350

Szydercza Gała

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Szydercza Gała napisał:

Zminiaturyzowany reaktor typu RBMK :haha:

Maładiec.

• Haha 2

Oczywiscie robiąc zdjęcia dobrym aparatem zapomniałem o zapałce, ale wcześniej SZCZeliłem jedną tefelonem temu testowemu odpadkowi, także ten. Zielona eskadra zrobiona, tera jeszcze sześć z czerwonej :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

• Like 11

Dzięki, wolałbym w sumie jakieś w pełni metalowe samoloty juz w tych poźniejszych szarościach i niebieskich, bo to i drapać mozna do zinc chromate i amelinium i zasyfić można bardziej....

Nie wiem czy w najblizszym czasie dotknę jakiegoś okrętu lotniczego, starszna golgota jest z tymi latałkami :haha: 

Edytowane przez Szydercza Gała

• 3 weeks later...

No i wreszcie z latałkami KONIEC.... no dobra prawie :lol: Trzeba jeszcze meFkom zrobić wózki pod pływak, a P2Y dostaną drabinkIE na górny płat, ale to już po urlopie, jak będę ludziki malował i ustawiał.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teraz się bedEM byczył 3 tygodnie tam u Was, także poleżakuje sobie cały ten śmietnik, a jak wrócę to poskłądam toto do kupy i pomaluję trochę pacynek. Chciałem skończyć przed wyjazdem, a wyszło jak ZAWSZE :haha: 

• Like 13

• 3 weeks later...

No i to by było tak juz  że prawie był w domu już witał się z gąską :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zostało wszystko to o czym zapomniałem, albo zostawiłem sobie "na poźniej" . No więc teraz przyszło później i pora bedzie się rozliczyc ze wszystkich grzechUF i ZDRAD w piwnicach tFierdzy, w towarzystFie wszystkim znanego Pułkownika, którego imienia lepiej w obecnym klimacie politycznym nie wymawiać :haha:

Edytowane przez Szydercza Gała
  • Like 6

EEE no te cośmy produkowali w zeszłym roku to już dawno przecież położone i kładły sie bardzo dobrze, no bo i jak mogłoby być inaczej :haha: 

A ten od Woodhuntera też dobrze,  jego to nawet obrałem z kleju, więc jest tak cienki że miejscami prześwituje plastik :haha:

Ten fornir od chińskiego człowieka z Chin to mógłby być jaśniejszy w odcieniu, no ale po drobnych zabiegach udało mi sie je do siebie nieco upodobnić, plusem jest to że w oryginale te pokłady też były układane w odstępie 10 lat, więc nie muszą się ze sobą zgadzać.

Świetny.  Pokład kojarzy mi się bardziej z matą do rolowania sushi, niż z panelami.

Ciekawe, czy maszt na jego środku nie dekoncentrował pilotów?

• Haha 1

31 minut temu, zaruk napisał:

Ciekawe, czy maszt na jego środku nie dekoncentrował pilotów?

Gdy latali to maszty były chowane   :szczerbol:

tutaj to dobrze widać na archiwalnym filmie (1:56-2:04)

chociaż w wersji transportowca wodnosamolotów (AV) to akurat ten pokład to był używany tylko jako "bagażnik dachowy"  :haha:

Edytowane przez M.A.V.

W dniu 29.08.2023 o 00:49, Szydercza Gała napisał:

EEE no te cośmy produkowali w zeszłym roku to już dawno przecież położone i kładły sie bardzo dobrze, no bo i jak mogłoby być inaczej :haha: 

Wiem, wiem, że już położone, bo paczam z za kesonu na te Twoje budowlanki i jak już przeczytałem tego wieczora cały internet, to se pomyślałem, że zagaję z czystej ciekawości i nudy jak te twoje/moje wycinanki mają się do tych z Barlinka czy innego Quick-Stepa...:haha:

• 4 weeks later...