makinen Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Następca humvee wybrany, więc czas się przestawić . Patrząc na zdjęcia w necie, to kombinacji kilka jest, byleby producenci zestawów nadążyli. Fajna bryka, większa od humvee, ale mniej przypakowana, niż M-ATV. Zgrabny, ale masywny. Wymyśliłem sobie wersję USMC z wieżą MCTAGS, choć kusi z wyrzutnią TOW. Jakkolwiek może następny raz. ofiara na zdjęciu, a pacjent w pudełku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Zaczynaj Piotrek. Przemacales wypraski? Ikit to chyba to samo co Trumpeter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2022 (edytowane) Tak sprawa wygląda porównawczo, ale JLTV na obniżonym zawieszeniu i podniesionym ,jak stare Citroeny Edytowane 5 Sierpnia 2022 przez makinen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Zasiadam i oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Sierpnia 2022 Share Napisano 5 Sierpnia 2022 Zestaw podobno mocno uproszczony i z różnymi błędami. Chociażby co robi w środku stanowisko od Crowsa? Nie chciałeś zaczekać na RFM? Na pewno pobije jakością i odwzorowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Przyjdzie czas na RFM. Dlatego ten będzie zamkniety. Stanowisko CROWS pominę we wnetrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Czy zdjęcie z artboxa na pudełku ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością? Tzn. pojazd jest obwieszony antenami typowymi dla misji w Afganistanie - czy JLTV były / są już wysyłane w rejony konfliktów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Znalazłem coś takiego, ale wygląda to na pokazówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Z Afganistanu to nie jest, ale konfiguracja taka sama. Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2022 Kabina bez fajerwerków. Zaczekam na RFM z otwartym wnętrzem. Zdjęć tez niewiele z możliwością podglądu podsufitki, rozmieszczenia interkomów i samej elektroniki. Zamykam na głucho. Okienka w tylnych drzwiach, jak szpary w sredniowiecznym rycerskim hełmie. Tylne drzwi zmontowane z obu stron. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 No właśnie ja czekam na rfma... Zamykaj na amen jak nic. Może byś zrobił takiego jak na fotkach bo przyznam że szkoda wieży na USMC żeby z tego dłubać. A wieża oryginalna trzyma przyzwoity wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 28 minut temu, SnajperTBG napisał: No właśnie ja czekam na rfma... Zamykaj na amen jak nic. Może byś zrobił takiego jak na fotkach bo przyznam że szkoda wieży na USMC żeby z tego dłubać. A wieża oryginalna trzyma przyzwoity wymiar? Jest jakaś data na kiedy RFM zapowiedziało swój model? Bo można czekać jak na M-ATV Socom od Pandy - aż Panda padła... (Choć słyszałem, że komuś odsprzedali projekty i formy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, mandrivecs napisał: Jest jakaś data na kiedy RFM zapowiedziało swój model? Bo można czekać jak na M-ATV Socom od Pandy - aż Panda padła... (Choć słyszałem, że komuś odsprzedali projekty i formy) Chiński wywiad donosi że późna jesień/zima powinien być w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Sierpnia 2022 Share Napisano 6 Sierpnia 2022 @makinen a co to z firma? jakościowo dobre to? bo nie kojarzę a ten z obniżonym zawieszeniu kozak wygląda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2022 @SnajperTBGWieży mi nie żal- przeznaczenia dla niej nie miałem. @Bengal Firma… I love Kit . Jakość bardzo fajna. Pasuje wszystko, żadnych deformacji. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 12 godzin temu, Bengal napisał: @makinen a co to z firma? jakościowo dobre to? bo nie kojarzę a ten z obniżonym zawieszeniu kozak wygląda.. To jest bodajże jakaś odnoga Trumpetera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Sierpnia 2022 Share Napisano 7 Sierpnia 2022 (edytowane) W dniu 6.08.2022 o 09:57, mandrivecs napisał: Czy zdjęcie z artboxa na pudełku ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością? Tzn. pojazd jest obwieszony antenami typowymi dla misji w Afganistanie - czy JLTV były / są już wysyłane w rejony konfliktów? JLTV nie widziało Afganistanu. Ich pierwsza zagraniczna misja to bodajże wysłanie USMC do Estonii. EDIT: Swoją drogą muszę sprawić sobie tą wieżę, żeby w 72 ją odwzorować, do swojego JTLV. Edytowane 7 Sierpnia 2022 przez Skinn3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2022 Muszę podejrzeć, czy konstrukcja pojazdu jest taka sama, jak modelu. Otóż brak ramy występuje. Przednie i tylne zawieszenie jest osobno montowane do nadwozia. Dziwne toto. Złapanie geometrii może być wyzwaniem. Na teraz na ślinę poskładane. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Sierpnia 2022 Share Napisano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) W dniu 6.08.2022 o 21:34, Bengal napisał: co to z firma? jakościowo dobre to? to Chińczycy (i rzeczywiście Zderzak ma racje że to firma córka Trumpka) chociaż z tą firmą ciekawa sprawa jest bo powstała na grobie firmy Merit International (z kapitałem amerykańskim) po której przejęli formy i wypraski ---> wydają obecnie wiele ich starych modeli nawet bez zmian artboxu sorry makinen za OFFTOP Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Sierpnia 2022 Share Napisano 10 Sierpnia 2022 dzięki, jakoś ta grafika (żółta obwódka) mi się z czymś kojarzyła dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Kiedyś takie zdjęcia były z HMMWV… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Sierpnia 2022 Share Napisano 13 Sierpnia 2022 Czas leci jakieś 10 lat temu ekscytowalismy się kiedy Bronco wypuściło M1114 a Academy M1151... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2022 Wstępnie pomalowany. Zostały jeszcze stopnie/podesty. Uparłem się na wersje USMC, ale ten egzemplarz powinien mieć wysoki wydech, którego w modelu nie ma. Trudno- pierwsze koty za płoty. Pojazd wg mnie ma swietna sylwetkę, wiec czekam na RFM, albo sprawie sobie drugiego w malowaniu NATO. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2022 Ktoś poratuje? Miałem kalki USMC. Jedna położyła się ok, druga rozsypała się w drobny pył ( z tego same starego arkusza). Dla zobrazowania poszukiwań- boczna część maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2022 Skrzynka jest piaskowa rzeczywiście, ale to, co prześwieca, to raczej okładzina włazu. Tu na zdjęciu masz zieloną skrzynkę z bateriami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi