Moses Napisano 14 Sierpnia 2022 Napisano 14 Sierpnia 2022 Lato nadeszło, a jak wiadomo w jakieś tam remonty urlopy, wycieczki, człowiek nie ma nawet kiedy przysiąść do modeli. Coś tam jednak udało się wydłubać w takzwanym między czasie. A tym czymś jest dyspozycyjna maszyna, do szybkiego przewozu wysokiej rangi personelu USMC, North American T-39D Saberliner. Ten spuchnięty Sabre, to nowy wypust firmy Sword. Model sklejało sie jak Cię mogę. Problemy rozpoczęły się na łączeniu centropłata z kadłubem, tam wystarczyło wstawić rozpórkę która rozszerzała kadłub przez co wystarczyła niewielka dawka szpachli akrylowej na łączeniu górna połówka skrzydła- kadłub. Prawdziwa jazda rozpoczęła się, gdy przyszła kolej montażu odpowiedniej dla wersji D wersji nosa. Nic tam nie pasowało. skończyło się na 2 mm szparze miedzy wiatrochronem a kadłubem, i dłuuuuga sesją szpachlowania i polerowania. Drugim felerem jest instrukcja kalkomanii, a dokładnie stencili. Ciężko dojść co do czego, która gdzie powinna być, wiele napisów które powinny być wg instrukcji w ilosci 2sz okazywało sie ze były w ilosci jednej. Także model średni, da się skleić, ale jak nie musisz, to nie klej. Wykonanie też średnie nie lubię białych, czystych maszyn ciężko temat ugryźć, w szczególności gdy jest mało materiałów źródłowych Model przedstawia Maszynę Bu.No Bu.No.150551; Staff Transport Command, 1971 10 Cytuj
abtb Napisano 14 Sierpnia 2022 Napisano 14 Sierpnia 2022 Andrzej, ty tak na poważnie z tym czymś? Ostro poszedłeś Jako samolot to urodyny nienachalnej, ale jako model całkiem zgrabnie ulepiłeś Cytuj
pmroczko Napisano 14 Sierpnia 2022 Napisano 14 Sierpnia 2022 Cześć! Wygląda dobrze - i przy okazji jesteś hipstersko oryginalny, mało kto inny ma jeszcze model tego samolotu... Jeśli chodzi o urozmaicenie powierzchni to przy takich maszynach polecam wrysowanie linii podziału ołówkiem - twardy, ostry jak igła ołówek daje tylko delikatne linie a maszyna nadal wygląda na czystą. Dół zawsze warto trochę uświnić - zwykle nie ma chętnych, żeby tam włazić i to sprawdzać Życzę powodzenia w następnych projektach i pozdrawiam Paweł Cytuj
Kon_Bar Napisano 16 Sierpnia 2022 Napisano 16 Sierpnia 2022 Mnie tam się podoba (tym bardziej, że ja żadnego takiego nie mogę skończyć…). 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi