Moses Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Lato nadeszło, a jak wiadomo w jakieś tam remonty urlopy, wycieczki, człowiek nie ma nawet kiedy przysiąść do modeli. Coś tam jednak udało się wydłubać w takzwanym między czasie. A tym czymś jest dyspozycyjna maszyna, do szybkiego przewozu wysokiej rangi personelu USMC, North American T-39D Saberliner. Ten spuchnięty Sabre, to nowy wypust firmy Sword. Model sklejało sie jak Cię mogę. Problemy rozpoczęły się na łączeniu centropłata z kadłubem, tam wystarczyło wstawić rozpórkę która rozszerzała kadłub przez co wystarczyła niewielka dawka szpachli akrylowej na łączeniu górna połówka skrzydła- kadłub. Prawdziwa jazda rozpoczęła się, gdy przyszła kolej montażu odpowiedniej dla wersji D wersji nosa. Nic tam nie pasowało. skończyło się na 2 mm szparze miedzy wiatrochronem a kadłubem, i dłuuuuga sesją szpachlowania i polerowania. Drugim felerem jest instrukcja kalkomanii, a dokładnie stencili. Ciężko dojść co do czego, która gdzie powinna być, wiele napisów które powinny być wg instrukcji w ilosci 2sz okazywało sie ze były w ilosci jednej. Także model średni, da się skleić, ale jak nie musisz, to nie klej. Wykonanie też średnie nie lubię białych, czystych maszyn ciężko temat ugryźć, w szczególności gdy jest mało materiałów źródłowych Model przedstawia Maszynę Bu.No Bu.No.150551; Staff Transport Command, 1971 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Andrzej, ty tak na poważnie z tym czymś? Ostro poszedłeś Jako samolot to urodyny nienachalnej, ale jako model całkiem zgrabnie ulepiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 14 Sierpnia 2022 Share Napisano 14 Sierpnia 2022 Cześć! Wygląda dobrze - i przy okazji jesteś hipstersko oryginalny, mało kto inny ma jeszcze model tego samolotu... Jeśli chodzi o urozmaicenie powierzchni to przy takich maszynach polecam wrysowanie linii podziału ołówkiem - twardy, ostry jak igła ołówek daje tylko delikatne linie a maszyna nadal wygląda na czystą. Dół zawsze warto trochę uświnić - zwykle nie ma chętnych, żeby tam włazić i to sprawdzać Życzę powodzenia w następnych projektach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 Mnie tam się podoba (tym bardziej, że ja żadnego takiego nie mogę skończyć…). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Sierpnia 2022 Share Napisano 16 Sierpnia 2022 Mnie również się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi