Gościu Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Postanowiłem, że nie będę zakładał kolejnego wątku, a tu wstawię kolejna pozycję. Do Pary, IV dostanie Pz III tazkę z teatru działań pustynnych(jednak nieco bardziej sfatygowany). Model nieco wzbogaciłem o "własne" ulepszenia. Tylni "podtrzymywacz bedzie nosił także kanistry, na przód pójdą gąski..itd Teraz wezmę się za figurki załogi, z uwagi na oczekiwanie...na bransoletki . Model: I najbardziej interesująca mnie kwestia, czy poprawia się jakość moich zdjęć ? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Zdjęć tak, ale worki do dupy. Postaraj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Fajnie obladowany ,ale te przylepione gumy faktycznie troche niepasuja do epoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Oooo... dwa najładniejsze czołgi WWII w jednej relacji...... mmmmm.....Uwielbiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 le te przylepione gumy faktycznie troche niepasuja do epoki Smile hehe....a tow Ameryce, w 42/43`.... jeszcze gum nie było ? Chyba już były ;p Spróbuje jeszcze raz, niemniej wcale to takie łatwe nie jest;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Skleciłem załogę, są dwa warianty: 1 Ten z IV krzyczy -na przód wariant nr. 2-czoło otrzymało kilka klapsów, i tymrazem wystając z trójki krzyczy - odwrót A tu, zadowolony otwieram folijke, wyjmuję pierwszą część żołnierza i...: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 Rafale a może tak trzecia wersja z cyklu: Pz.III - dziś kurde nie jeżdżę, Pz.IV - to cię pociągnę Ps. Zapomniałem pochwalić za Trójeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 albo jedz bo cię paliwem obleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Sierpnia 2008 Share Napisano 25 Sierpnia 2008 albo jedz bo cię paliwem obleje i spale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Rafale a może tak trzecia wersja z cyklu: Pz.III - dziś kurde nie jeżdżę, Pz.IV - to cię pociągnę Mr. Green Pz IV Berge?...hm. To fajny temacik, jednak na siedem dwa.....jeśli miałaby byc podstawka....musiałaby być sporo rozciągnięta(napięte liny holownicze) albo jedz bo cię paliwem obleje i spale Yyyyy, a co autor miał na myśli?(podwójnie, jak widać :[ ) I , sądząc z opisu swoich preferowań, pomylił tematy(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Niekoniecznie duża, przecież nie musi przedstawiać pojazdów w trakcie holowania, ale na chwilę, przed, kiedy liny jeszcze nie są naciągnięte a dowódca Czwórki daje sygnał do rozpoczęcia całej akcji holowania. Trzeba by było wtedy zamienić miejscami gapowiczów z bocznych włazów a kolesia na Trójce przenieść na przód. Ale jak zrobisz to już Twój wybór - nam pozostanie tylko podziwiać i zbierać szczęki z podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2008 Pomysł ciekawy, być może kiedyś...jak Bóg da dożyć ;) Zapomniałem pstryknąc fotencję, ale na tanka dojdzie jeszcze zwykły żołdak,typ w blezerku i małe zwierzątko :p Nie chce jeszcze "mazać", dopóki nie zakończę "rozmyślnia". pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Więc porozmyślałem i pomazałem, kolejka modeli na JUŻ sie powoli uszczupliła, za czym idzie-te będą w czasie JUŻ ,ofiarami mojego beztalencia. Pomerdałem kolorki w czasie maludzingu i wyszła mi taka oto Baza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Fajno. Ten tłumik robiłeś rozpuszczalnikiem czy taki już był w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 mart72, jest opisane w tym warsztacie, wystarczy uważniej doczytać-a jest i zobrazowane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Popaciałem takze tłumik,chciałem zobaczyć czy mi jego faktura odpowiada. To tutaj? To przepraszam, nie zauważyłem, na fotki się zapatrzyłem. Pytam się, bo ostatnio oglądałem t-34/76 Tamiyi i miał już firmowo gotową fakturę odlewu na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 To tutaj? Tak, ale nie napisałem wprost, są natomiast foki(pochopnie stwierdziłem, że opisałem). Tak, dorabiałem sam, nitro-jak w większości modeli. Pytam się, bo ostatnio oglądałem t-34/76 Tamiyi i miał już firmowo gotową fakturę odlewu na wieży. Fakt, są "poodlewane"-jednak nieraz niewystarczająco- wtedy właśnie należy samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 No wreszcie coś ruszyło. Jak będziesz obicia i kurzenie robił, to pokazuj dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Będzie coś robione z gąskami zapasowymi na IV. Strasznie widać wypychacze na nich. Szczególnie na fotce od tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Tak, tylne i może na wieży zostaną wymienione, zdjęcia pokazały co należy jeszcze poprawić- i to się właśnie czyni, ale dzieki za zwrócenie uwagi. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Dzisiejszy dzień, pod znakiem oznaczeń i kilku obić, takich wstępnych(tylko pędzlem) Modele sa jak narazie po 2 filtrach, na poziomie malowania udało mi sie uzyskac tak zróżnicowane powierzchnie, że aż szkoda tego było ruszać.....ale jak mus, to mus.. Powyżej także sido oraz Wash,ale bardzo precyzyjny, by nie ciapkać całej powierzchni,teraz zmywanie-rozmywanie w koło nitów itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Elegancko... a ta III to z jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 DML- Ausf J i troszkę złomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 Rozumiem Rafale, że na obicia czarną używasz? I powiedz mi jeszcze jak zrobiłeś kolorek na drewnianym klocku pod podnośnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 Rozumiem Rafale, że na obicia czarną używasz? Tu akurat jest to ciemny metalizer i nie jest czarny- rzadko kiedy stosuję czerń. Klocek, to kilka odcieni farbek Vallejo, nakładanych po sobie(od brązu o żółć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi