Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajne tempo i ładne efekty już widać :super:.  Powodzenia 

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Po 3 miesiącach w końcu koniec. Będzie pogoda zrobię fotki w świetle dziennym.

IMG_20221201_214039.jpg

IMG_20221201_214528.jpg

Edytowane przez Adamo722
  • Like 8
Napisano

Bardzo fajny, a jest jakiś wash w liniach podziału? Bo tak jak dla mnie to trochę mało widoczne są, chyba że to wina oświetlenia.

Napisano (edytowane)

Godzinę temu, Vieh_san napisał:

Bardzo fajny, a jest jakiś wash w liniach podziału? Bo tak jak dla mnie to trochę mało widoczne są, chyba że to wina oświetlenia.

Nie będzie washa czasami jest przereklamowany :wojo:

image.thumb.png.4dc33b9b5ab48ab869413e9c576c0bea.png

"The Movie" Memphis Belle - DSC_7031c

Chociaż to różnie można interpretować 

Edytowane przez Adamo722
  • Like 4
Napisano

Napracowałeś się przy modelu ale niestety kolorystyka jest z tej części na której siedzę. Lotki pomalowałeś na szaro a powinien być jasny oliwkowo brązowy z resztą wkleiłeś zdjęcia samolotów które ogromnie się różnią kolorystycznie od Twojego modelu. I choć należy się pochwała za staranne wykonanie.

Napisano
W dniu 9.12.2022 o 21:48, chudypiotrek77 napisał:

Napracowałeś się przy modelu ale niestety kolorystyka jest z tej części na której siedzę. Lotki pomalowałeś na szaro a powinien być jasny oliwkowo brązowy z resztą wkleiłeś zdjęcia samolotów które ogromnie się różnią kolorystycznie od Twojego modelu. I choć należy się pochwała za staranne wykonanie.

Obejrzyj ten filmik

Napisano (edytowane)

Obejrzałem. W 1;38 wyraźnie widać że lotki i ster kierunku mają kolor Jaśniejszy ale w tonacji oliwkowej. Natomiast plamy barwy zielonej są ewidentnie ciemniejsze od Olive drab na całym kadłubie. Nie ma takiej jasnej zielonej barwy. 

W dniu 1.12.2022 o 21:43, Adamo722 napisał:

Po 3 miesiącach w końcu koniec. Będzie pogoda zrobię fotki w świetle dziennym.

IMG_20221201_214039.jpg

IMG_20221201_214528.jpg

Edytowane przez chudypiotrek77
Dokończenie zdania
Napisano
27 minut temu, chudypiotrek77 napisał:

Obejrzałem. W 1;38 wyraźnie widać że lotki i ster kierunku mają kolor Jaśniejszy ale w tonacji oliwkowej. Natomiast plamy barwy zielonej są ewidentnie ciemniejsze od Olive drab na całym kadłubie. Nie ma takiej jasnej zielonej barwy. 

Mam takie same spostrzeżenia. W 7:07 wyraźnie widać jak kolor steru kierunku się odcina od szarego i wpada w zielony (oliwkowy)

Napisano

Mnie się podoba, chociaż wydaje mi się, że za mocne okopcenia są. Może mi się wydawać...

Napisano

Jeszcze uwaga instrukcja Revella podaje 75% koloru spodu +25% białego na sterze kierunku i lotkach. 

Okopcenia to różnie bywało 

image.png.329627dfd76fad7267fb9d8555cffd01.png

image.png.7f9022b0c74c1bb919186399069b52bf.png

• Like 1
Napisano

Z tego co kojarzę, powierzchnie sterowe - lotki, stery wysokości i kierunku, były kryte płótnem, stąd różnica w odcieniach kolorów kamuflażu na nich. Natomiast same kolory powinny być "jednolite", czyli góra OliveDrab, dół NeutralGrey. Na zielony musiałbym poszukać w "papierach", a te chwilowo poza zasięgiem. Teraz już za późno na poprawki, ale nauka, żeby nie do końca wierzyć instrukcjom. Revell niestety ma to do siebie, że każe mieszać swoje kolory i tam dość łatwo o pomyłkę. Ogólnie model fajnie zrobiony i zachęca do położenia na stół swojego egzemplarza (który jednak musi poczekać, bo kolejka niemała)😉