kapsel Napisano 17 Listopada 2022 Share Napisano 17 Listopada 2022 Fajne tempo i ładne efekty już widać . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 17 Listopada 2022 Autor Share Napisano 17 Listopada 2022 Wklejone kółeczka i sprężarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 21 Listopada 2022 Autor Share Napisano 21 Listopada 2022 Dalej 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Listopada 2022 Autor Share Napisano 30 Listopada 2022 (edytowane) Kalki położone Edytowane 30 Listopada 2022 przez Adamo722 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Listopada 2022 Autor Share Napisano 30 Listopada 2022 (edytowane) Czekając na mecz tak na szybko Edytowane 30 Listopada 2022 przez Adamo722 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Po 3 miesiącach w końcu koniec. Będzie pogoda zrobię fotki w świetle dziennym. Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Adamo722 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Grudnia 2022 Share Napisano 1 Grudnia 2022 Bardzo fajny, a jest jakiś wash w liniach podziału? Bo tak jak dla mnie to trochę mało widoczne są, chyba że to wina oświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 1 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Vieh_san napisał: Bardzo fajny, a jest jakiś wash w liniach podziału? Bo tak jak dla mnie to trochę mało widoczne są, chyba że to wina oświetlenia. Nie będzie washa czasami jest przereklamowany Chociaż to różnie można interpretować Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Adamo722 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek77 Napisano 9 Grudnia 2022 Share Napisano 9 Grudnia 2022 Napracowałeś się przy modelu ale niestety kolorystyka jest z tej części na której siedzę. Lotki pomalowałeś na szaro a powinien być jasny oliwkowo brązowy z resztą wkleiłeś zdjęcia samolotów które ogromnie się różnią kolorystycznie od Twojego modelu. I choć należy się pochwała za staranne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 W dniu 9.12.2022 o 21:48, chudypiotrek77 napisał: Napracowałeś się przy modelu ale niestety kolorystyka jest z tej części na której siedzę. Lotki pomalowałeś na szaro a powinien być jasny oliwkowo brązowy z resztą wkleiłeś zdjęcia samolotów które ogromnie się różnią kolorystycznie od Twojego modelu. I choć należy się pochwała za staranne wykonanie. Obejrzyj ten filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek77 Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 (edytowane) Obejrzałem. W 1;38 wyraźnie widać że lotki i ster kierunku mają kolor Jaśniejszy ale w tonacji oliwkowej. Natomiast plamy barwy zielonej są ewidentnie ciemniejsze od Olive drab na całym kadłubie. Nie ma takiej jasnej zielonej barwy. W dniu 1.12.2022 o 21:43, Adamo722 napisał: Po 3 miesiącach w końcu koniec. Będzie pogoda zrobię fotki w świetle dziennym. Edytowane 12 Grudnia 2022 przez chudypiotrek77 Dokończenie zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 12 Grudnia 2022 Share Napisano 12 Grudnia 2022 27 minut temu, chudypiotrek77 napisał: Obejrzałem. W 1;38 wyraźnie widać że lotki i ster kierunku mają kolor Jaśniejszy ale w tonacji oliwkowej. Natomiast plamy barwy zielonej są ewidentnie ciemniejsze od Olive drab na całym kadłubie. Nie ma takiej jasnej zielonej barwy. Mam takie same spostrzeżenia. W 7:07 wyraźnie widać jak kolor steru kierunku się odcina od szarego i wpada w zielony (oliwkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2022 W 51 sek. może i wygląda jakby w lekko zielony wpadał ale go zostawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 15 Grudnia 2022 Share Napisano 15 Grudnia 2022 Mnie się podoba, chociaż wydaje mi się, że za mocne okopcenia są. Może mi się wydawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2022 Jeszcze uwaga instrukcja Revella podaje 75% koloru spodu +25% białego na sterze kierunku i lotkach. Okopcenia to różnie bywało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 21 Grudnia 2022 Share Napisano 21 Grudnia 2022 Z tego co kojarzę, powierzchnie sterowe - lotki, stery wysokości i kierunku, były kryte płótnem, stąd różnica w odcieniach kolorów kamuflażu na nich. Natomiast same kolory powinny być "jednolite", czyli góra OliveDrab, dół NeutralGrey. Na zielony musiałbym poszukać w "papierach", a te chwilowo poza zasięgiem. Teraz już za późno na poprawki, ale nauka, żeby nie do końca wierzyć instrukcjom. Revell niestety ma to do siebie, że każe mieszać swoje kolory i tam dość łatwo o pomyłkę. Ogólnie model fajnie zrobiony i zachęca do położenia na stół swojego egzemplarza (który jednak musi poczekać, bo kolejka niemała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi