panDespota Napisano 16 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2023 4 godziny temu, jachud3 napisał: Elegancko W końcu blutack? Czy z rąsi fukane? 3 godziny temu, zaruk napisał: Brawo. Bez szablonu, czy tak? Z ręki. Według pomysłu z FB wrzuconego przez @Zadra Dzięki wielkie. Nie szło mi malowanie i zerkanie do instrukcji. Naniosłem pędzlem mocno transparentnym kolorem plam ich zarys i później pokrywałem je dokładnie farbą z aerografu. Pozwoliło to mi się bardziej skupić na samym nanoszeniu farby Godzinę temu, HK1885 napisał: Weź nie marudź... Jest bardzo dobrze, nawet więcej niż bardzo dobrze. I to w tej skali. Efekt jest ok, ale cały proces malowania jest mega męczący. Garba z zeza dostanę 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Godzinę temu, panDespota napisał: Garba z zeza dostanę Nie marudź. Jakieś koszty muszą być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 11 godzin temu, panDespota napisał: Rozpoznanie walką. Pierwsze koty za płoty. Wyszło po Japońsku- jako tako, ale do przyjęcia Ten zielony chyba tylko trochę za oliwkowy. Zmieniał już nie będę. Za dużo pracy mnie część zrobiona do tej pory kosztowała Mega ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zadra Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 No to cieszę się, że patent pomógł Muszę kiedyś sam go wypróbować. Życzę wytrwałości i czekam na finalny efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 16 Kwietnia 2023 Share Napisano 16 Kwietnia 2023 Prześlicznie Ci wychodzi to malowanie, chapeau bas! Michał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Dzięki za komentarze. Tymczasem Hayatka dostała resztę plam, czarny pas przed kabiną i Hinomaru. Jeszcze tylko żółte pasy na skrzydłach i koniec malowania. I zdjęcia z obecnego stanu prac 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Jak mówią gimbusy; jest mega. W dniu 16.04.2023 o 16:00, panDespota napisał: Garba z zeza dostanę I jak dostałeś? Jeżeli tak to kol. Zbójcerz naprawi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Wyszło to MEGA! Ale... 8 godzin temu, panDespota napisał: Jeszcze tylko żółte pasy na skrzydłach i koniec malowania. Nie wiem czy nie lepiej było najpierw zrobić pasy, zamaskować i dopiero kłaść kamo. Żółty trochę może trochę słabo kryć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Zazdroszczę umiejętności malarskich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 W dniu 18.04.2023 o 13:48, marek d napisał: I jak dostałeś? Jeżeli tak to kol. Zbójcerz naprawi. Tak. Na psychice im bliżej było końca taki stres żeby nie spaprać czegoś 17 godzin temu, Baas ArK napisał: Nie wiem czy nie lepiej było najpierw zrobić pasy, zamaskować i dopiero kłaść kamo. Żółty trochę może trochę słabo kryć Psikne wcześniej białym albo srebrem. Będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Krzysiek ja mam pytanie odnośnie hinomaru.Nie za szerokie te białe obwódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) 55 minut temu, Xmen napisał: Krzysiek ja mam pytanie odnośnie hinomaru.Nie za szerokie te białe obwódki? Dobre pytanie. Rozumiem że chodzi o skrzydło. Przy malowaniu hinomaru wzorowałem się na kalce też mi się wydawało ciut szeroko, ale sobie myślę taka kalka... tak robię Nie mam jak sprawdzić bo nie będę miał spory czas dostępu do warsztatu, ale wydaje mi się że dobrze pomierzyłem. Z tego co pamiętam obwódką na kalce miała jakieś 1,2mm. Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez panDespota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Ok. Pytam bo pewnie też zacznę Ki-84 w niedługim czasie. Jak znam życie to mój nie wyjdzie tak ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 Skończony! Zapraszam do galerii białego tygrysa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi