panDespota Napisano 3 Listopada 2022 Autor Share Napisano 3 Listopada 2022 9 godzin temu, JollyMonk napisał: Oto, co pomyślałem: oczywiście nie warto tego powtarzać. Ale może przynajmniej nie podkreślaj te podziały cienieniem? Nałóż grubszą warstwę farby na wierzch. Mniej rzucający się w oczy. Model jest już po błyszczącym lakierze, kalkach i łoszu, tak że już za późno. Niedługo wrzucę jakieś zdjęcie. Mam w sumie z telefonu, ale w takiej jakości że wstyd wrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 On 11/3/2022 at 7:08 PM, panDespota said: Model jest już po błyszczącym lakierze, kalkach i łoszu, tak że już za późno. Niedługo wrzucę jakieś zdjęcie. Mam w sumie z telefonu, ale w takiej jakości że wstyd wrzucać Rozumiem. Czekamy na zdjęcia. Okazuje się tylko, że jest to krótka budowa - jeśli coś pójdzie nie tak, to znowu będzie za późno na komentarze. I nie możesz niczego naprawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 Bardzo spadły mi morale po tej wtopie z liniami Kalki kładłem jak wróciłem do domu po kilku drinkach. Jedna gwiazda mi pękła. Nieudolnie próbowałem ją podmalować. Picie jednak nie idzie w parze ze sklejaniem Obecnie model wygląda tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 6 minut temu, panDespota napisał: Bardzo spadły mi morale po tej wtopie z liniami Nie widzę, nie słyszę . Malowanie i kalki skutecznie odciągają wzrok od, naprawdę, mini wtopy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek62 Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Podoba mi sie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Wygląda świetnie, po lakierze matowym i brzydzeniu nabierze jeszcze więcej wyrazu. Tylko te gwiazdy zgaś, żeby nie waliły po oczach. Jakbyś nie napisał, że to Clear Prop 1/72 myślałbym, że to Eduard w czteryósemce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 2 godziny temu, panDespota napisał: Bardzo spadły mi morale po tej wtopie z liniami Stare ludowe porzekadło mezopotamskich wynalazców modelarstwa głosi, że i tak nic nie będzie widać. Modelki wygląda coraz lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Żeby zapijać brak szpachli w kilku miejscach - to prawdziwie modelarska dusza musi być. Ech, chodzą jeszcze tacy ludzie po świecie. Jedź Waćpan dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 5 godzin temu, panDespota napisał: Kalki kładłem jak wróciłem do domu po kilku drinkach. Piłeś? Nie klej! Chyba jestem ślepy, nie potrafię rozróżnić, która gwiazda to ta poprawiana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 6 Listopada 2022 Share Napisano 6 Listopada 2022 13 hours ago, HK1885 said: Wygląda świetnie, po lakierze matowym i brzydzeniu nabierze jeszcze więcej wyrazu. Tylko te gwiazdy zgaś, żeby nie waliły po oczach. 15 hours ago, barszczo said: Malowanie i kalki skutecznie odciągają wzrok . W pełni popieram opinię kolegów! Weathering rozjaśni drobne błędy, a model będzie wyglądał naturalnie. Iszak i na brzuchu mogę być dość brudne, a połączenie skrzydła z kadłubem może być postrzępione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 6 Listopada 2022 Autor Share Napisano 6 Listopada 2022 11 godzin temu, Roland_Sebastian napisał: Chyba jestem ślepy, nie potrafię rozróżnić, która gwiazda to ta poprawiana. Lewe górne skrzydło. Mniej więcej na środku. Na zdjęciu tak tego nie widać ale w rzeczywistości jest spora różnica w odcieniu między plamką a gwiazdą. Będę musiał jeszcze nad tym popracować. Tym razem na trzeźwo 58 minut temu, JollyMonk napisał: W pełni popieram opinię kolegów! Weathering rozjaśni drobne błędy, a model będzie wyglądał naturalnie. Iszak i na brzuchu mogę być dość brudne, a połączenie skrzydła z kadłubem może być postrzępione. Jeszcze się muszę zastanowić jak go ubrudzić. Wstępnie planowałem delikatnie, no ale po tym co zaszło będę chyba musiał trochę zmienić plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JollyMonk Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 On 11/6/2022 at 9:44 AM, panDespota said: Lewe górne skrzydło. Mniej więcej na środku. Na zdjęciu tak tego nie widać ale w rzeczywistości jest spora różnica w odcieniu między plamką a gwiazdą. Nic, dzieje się to również na prawdziwych samolotach - retuszowali uszkodzenia płótna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 15 Stycznia 2023 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2023 Udało się ukończyć szkraba jeszcze przed nowym rokiem, ale z braku czasu dopiero teraz ogarnąłem sesję. Szczerze wszystkim polecam model. Z byków jakich mam świadomość i jakich nie udało mi się uniknąć- brak szpachlowania linii na łączeniu skrzydeł kadłub od góry i na dole. Raz że pośpiech, dwa że wziąłem to za łączenia paneli. A co jeszcze pewnie okaże się w galerii Zapraszam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi