piotr2498 Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Cześć Chciałbym przedstawić Wam mój najnowszy model, czyli Eduardowy Fw-190 A-8 w skali 1/48. Dodatki, jakie zostały użyte podczas budowy tego modelu, to żywiczne koła, uzupełniająca Edkowa blaszka fototrawiona do Foczki 190 A-8 a także metalowe lufy działek. Model został pomalowany farbami Gunze, Tamiya oraz AK RC, a do brudzenia użyłem kilka gotowych specyfików AK, Ammo of Mig, oraz farb olejnych Abteilung. Zapraszam do galerii 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 jest fajnie. Nawet bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Generalnie fajnie ale do mnie nie przemawia twoje ubrudzenia góry ja bym je przygasił lub pomniejszył 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 2 Października 2022 Autor Share Napisano 2 Października 2022 Teraz, Adamo722 napisał: Generalnie fajnie ale do mnie nie przemawia twoje ubrudzenia góry ja bym je przygasił lub pomniejszył Dzięki. Co do brudzenia, to fakt, na zdjęciach jest trochę mocne, ponieważ mój aparat mocno wyciąga kolory. W rzeczywistości wygląda to dużo lepiej i jest to bardziej stonowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Ciekawa interpretacja malowania i brudzenia. Jestem na tak. Jedynie rzuciło mi się w oczy to, że blaszkowe osłony podwozia nie zostały podgięte tak aby pasowały do otworów w płacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 2 Października 2022 Autor Share Napisano 2 Października 2022 1 minutę temu, RogerM napisał: Jedynie rzuciło mi się w oczy to, że blaszkowe osłony podwozia nie zostały podgięte tak aby pasowały do otworów w płacie. Tak, jest to niestety prawda. Za bardzo zaufałem instrukcji, gdzie było pokazane, że łączą się one z goleniami podwozia w dwóch punktach, przez co wyszły niesymetrycznie. Też zwróciłem na to uwagę, ale już nie chciałem wszystkiego demontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Bardzo fajny. Ajabym tylko jeszcze kołpak przybrudził bo się mocno na pierwszy plan wpycha. Osłony do poprawienia bez problemu. Podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 2 Października 2022 Autor Share Napisano 2 Października 2022 Co do osłon, to jak będę miał czas, to się za to zabiorę, bo faktycznie, są do poprawienia A co do Kołpaka, to myślałem, żeby go trochę obić srebrną farbą, albo ubrudzić engine grime, ale jak na razie pozostawiłem go taki jaki jest, bo mam tendencję do przedobrzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianPoltorak Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Piękna foka, bardzo mi się podoba. Pierwsze skojarzenie co do kołpaka, to że wygląda jak z anodowanego aluminium szczególnie na tej fotce od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 2 Października 2022 Autor Share Napisano 2 Października 2022 Godzinę temu, DamianPoltorak napisał: Piękna foka, bardzo mi się podoba. Pierwsze skojarzenie co do kołpaka, to że wygląda jak z anodowanego aluminium szczególnie na tej fotce od frontu. Dziękuję bardzo za miłe słowa Co do kołpaka, to tak jak już mówiłem, mój aparat mocno wyciąga kolory, więc w rzeczywistości dużo mniej rzuca się w oczy, ale jak by nie patrzeć wybrałem te malowanie, właśnie ze względu na te nietuzinkowe jak na foczki niebieskie kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 11 godzin temu, piotr2498 napisał: mój aparat mocno wyciąga kolory, więc w rzeczywistości dużo mniej rzuca się w oczy Może warto nieco zmniejszyć wysycenie barw podczas obróbki zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 3 Października 2022 Autor Share Napisano 3 Października 2022 59 minut temu, zaruk napisał: Może warto nieco zmniejszyć wysycenie barw podczas obróbki zdjęć. Te zdjęcia nie zostały poddane żadnej obróbce w jakimś programie, tylko mój aparat ma włączony jakiś tryb nasyconych kolorów i nie bardzo wiem, jak go wyłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Listopada 2022 Share Napisano 2 Listopada 2022 Jak dla mnie to miód i malina jest cacy tak jak koledzy przygasiłbym trochę kołpak ale i tak bomba . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Dla mnie git, podoba mi się malowanie i postarzanie. Co do zdjęć, popracuj nad oświetleniem. Dwie lampy (reflektory) biurkowe przesłonięte chusteczkami i masz ekstra fotki gwarantowane. Aparat czy telefon wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 W dniu 4.11.2022 o 15:26, GreGG24 napisał: Dla mnie git, podoba mi się malowanie i postarzanie. Co do zdjęć, popracuj nad oświetleniem. Dwie lampy (reflektory) biurkowe przesłonięte chusteczkami i masz ekstra fotki gwarantowane. Aparat czy telefon wystarczą. Dzięki za rady W takim razie będę musiał zaopatrzyć się w dodatkową lampę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 5 Listopada 2022 Share Napisano 5 Listopada 2022 Bardzo ładny. Wycieki pod silnikiem tylko mi się średnio podobają. Wspomniany kołpak bym coś usyfił żeby nie był tak jednolity. Wyloty przy działkach od spodu skrzydeł masz nie pomalowane czy światło tak odbija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 5 Listopada 2022 Autor Share Napisano 5 Listopada 2022 Dziękuję Co do wycieków pod silnikiem, to faktycznie powinny być dużo bardziej stonowane, i przy ewentualnym następnym modelu postaram się to jakoś lepiej ogarnąć, a jeśli chodzi o wyloty przy działkach od spodu, to są one oczywiście pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi