arhtus Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 No i jednak kolor liter kodowych 309 nietrafiony na kalkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 20 minutes ago, arhtus said: No i jednak kolor liter kodowych 309 nietrafiony na kalkach To jaki finalnie być powinien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) A skąd ja mam to wiedzieć Na czarno białych zdjęciach z epoki kolor/odcień liter mocno różni się od pasa sky na kadłubie. Nie wiem, czy można to wytłumaczyć "zużyciem" koloru, a nawet jeśli, to wypadałoby to jakoś zróżnicować, w 72 AH obrała chyba lepszy kierunek. Edytowane 13 Lipca 2023 przez arhtus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Pardonsik, myślałem, że wiesz bo oni coś tam chyba pisali, że powinny być sky tylko nieco w innym odcieniu. No ale ja tez nie mam pojęcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Godzinę temu, arhtus napisał: Z tymi nitami to dziwna sprawa. Gdy AH pokazała pierwsze zdjęcia z pomalowanymi skrzydłami pomyślałem bleeeee, tyle krzyku, a to wygląda kiepsko... Znowu gdy zobaczyłem model w pudełku, przyznam było WOW, a teraz znowu pomalowany Hurrek i znowu bleee... Hurraś od AH lepiej wygląda w pudełku niż sklejony i pomalowany. Morał z tego taki, że lepiej go nie sklejać Najlepiej go nie kupować i tłuc o tym tuziny postów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Godzinę temu, arhtus napisał: Morał z tego taki, że lepiej go nie sklejać chyba niekoniecznie wiekszosc problemow pokazuje sie w trakcie budowy .Si-204 z RV Aircraft - w pudelku - najlepszy model w 72 jaki widzialem Reszta wyszla pozniej Kupowac i kleic , zeby pokazac tym ............., co sie do pasow startowych kleja, do czego jest klej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 2 godziny temu, Luljan napisał: czyli dobrze zrobiłem, że nie kupiłem Idealnie! Jeszcze lepiej byś zrobił gdybyś nie kupił i nie pisał o tym na każdym kroku. Ale rozumiem, nerwica natręctw. 2 godziny temu, arhtus napisał: Morał z tego taki, że lepiej go nie sklejać Czyli jest postęp. Lepiej było nie kupować, a teraz można kupić tylko nie sklejać. Zaczekam na wniosek, że można skleić, ale lepiej nie stawiać na telewizorze. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 14 minut temu, TM48 napisał: lepiej nie stawiać na telewizorze. teraz to juz sie chyba nie da postawic..... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 (edytowane) 36 minut temu, TM48 napisał: Idealnie! Jeszcze lepiej byś zrobił gdybyś nie kupił i nie pisał o tym na każdym kroku. Ale rozumiem, nerwica natręctw. Czyli jest postęp. Lepiej było nie kupować, a teraz można kupić tylko nie sklejać. Zaczekam na wniosek, że można skleić, ale lepiej nie stawiać na telewizorze. Ludzie ogarnijta się AH wysyła jednak te gratisowe modele dla najwierniejszych? Wyłapałeś może jakiś żart w moim wpisie, czy wszystko na serio? Edytowane 13 Lipca 2023 przez arhtus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 Godzinę temu, arhtus napisał: AH wysyła jednak te gratisowe modele dla najwierniejszych? Dokładnie! Pisałem do Hobbybosa z propozycją, że za kilka modeli będę pisał, że nie kupię Army i nie warto jej sklejać, niestety odpisali, że już mają dwóch na usługach, więc zostało tylko chwalić. Godzinę temu, arhtus napisał: Wyłapałeś może jakiś żart w moim wpisie, czy wszystko na serio? No skąd, ja w ogóle nie znam się na żartach. Fragment o telewizorze chyba najlepiej o tym świadczy. 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dante Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 21 hours ago, arhtus said: No i jednak kolor liter kodowych 309 nietrafiony na kalkach Tutaj jest wytlumaczone dlaczego zdecydowali sie na taki kolor: https://armahobbynews.pl/blog/2023/05/16/hurricane-mk-iic-zagadka-koloru-liter-dywizjonu-309/ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 No ale przecież ten kolor na zdjęciach ewidentnie się rózni, więc nie mógł być to taki sam odcień, nawet jeśli z nazwy miał być to sky. Osobiście wolałbym szary, albo jakiś szarosky 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 W zasadzie mogli dać na kalkach dwie wersje kolorystyczne. Wtedy wszyscy byliby zadowoleni (poza tymi oczywiście, którzy i tak zadowoleni nie są, cokolwiek by się działo...). 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Mogli mogli, ale nie dali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Kolorystyka samolotów RAFu wcale taką oczywistą nie jest… Może było, ale warto przypomnieć: Rodzaje Sky 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) Nie przywiązywałbym się szczególnie do tego tekstu. Nie jest szczególnie nowy. Wnioski nie uwzględniają kontekstu źródeł i interpretacja bywa wątpliwa, albo wręcz błędna. I choć historia Sky type S na operacyjnych samolotach RAF rzeczywiście nie jest zupełnie oczywista, to niekoniecznie aż tak. Edytowane 14 Lipca 2023 przez greatgonzo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 4 godziny temu, martinello napisał: W zasadzie mogli W zasadzie to mogli maski dać i każdy by sobie napaćkał po uważaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 14 minut temu, MIRO napisał: W zasadzie to mogli maski dać myslisz o literach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 4 godziny temu, arhtus napisał: Mogli mogli, ale nie dali Kolejny powód żeby nie kupować tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 15 minut temu, RogerM napisał: Kolejny powód żeby nie kupować tego modelu Trzeba by chyba skatalogować te powody. I nadać im unikalne numery, żeby ich (tych powodów) nie pomylić 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 49 minut temu, RogerM napisał: Kolejny powód żeby nie kupować tego modelu Kolejny powód żeby wykazać swoją czopkowatość 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) Ja chętnie zobaczę te wasze Hurki, zrobione oczywiście, Panowie RogerM i martinello, wtedy się wspólnie ubawimy . Edytowane 14 Lipca 2023 przez Luljan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Ubaw mamy od dłuższego czasu czytając posty z Irlandii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Noooo dobrze, dobrze, wstaw fotki, oj nie mogę się doczekać Panie fachura . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 Fotki czego Panie malkontent?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi