Grzes Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 co tu się odjaniepawla!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Maja 2023 Autor Share Napisano 25 Maja 2023 (edytowane) 15 godzin temu, barszczo napisał: podstawki to nie pod model tylko pod kufel z piwem Musiałeś!? Zawsze się znajdzie taki co popsuje fajną zabawę Ale niech ci będzie - autor "wafelków" potwierdza twoją teorię I coś czuję że jest szansa na większe w ilości 15 sztuk (chyba) - te już będą "podstawkowe" 13 godzin temu, Grzes napisał: co tu się odjaniepawla!!! Chciałeś to masz Tylko pamiętaj by jakoś udokumentować wizytę w Katedrze nad Bugiem A z rzeczy warsztatowych to rozpocząłem wczoraj maskowanie "ciemnej stali" na kadłubach - można się zaorać A dzięki interwencji kolegi @rudy0007 , włoski "4-5" zaczyna osiągać stan "całkowitego złożenia". Edytowane 25 Maja 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 45 minut temu, abtb napisał: A dzięki interwencji kolegi @rudy0007 , włoski "4-5" zaczyna osiągać stan "całkowitego złożenia". Jak się nieprzypilnuje to potem tylko sodoma i gomora Ktoś musi nad tym wszystkim czuwać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Maja 2023 Autor Share Napisano 25 Maja 2023 3 minuty temu, rudy0007 napisał: Ktoś musi nad tym wszystkim czuwać O właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 23 minuty temu, rudy0007 napisał: potem tylko sodoma i gomora Sodowa to jeszcze ujdzie ale gomora.Tej popitki to nie znam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 10 godzin temu, abtb napisał: Musiałeś!? TAK . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 Śmichy chichy, a co poniektórzy po kątach szepczą, że nic się nie robi tylko pisze A właśnie, że się robi Oto dowód - na razie sama farba: - "Tata wszystkich śledzi": i reszta ekipy: F-104B i F-104G (4-5) Maski są bardzo dobrej jakości i bardzo dobrze się od nich maluje te wszystkie cyferki i literki. Przy F-104B postaram się cyknąć fotę z nałożonymi maskami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Te maski to wysokonakładowa produkcja czy dzieło jakiegoś domowego Panoramixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 6 minut temu, Xmen napisał: Te maski to wysokonakładowa produkcja NIE! Robione na moje specjalne zamówienie, specjalnie do tego warsztatu, specjalnie do wskazanych malowań, w ilości jednego kompletu (w razie "W" możliwy szybki dodruk, ale raczej nie będzie takiej potrzeby) 9 minut temu, Xmen napisał: dzieło jakiegoś domowego Panoramixa? Jak najbardziej Jest to już moje trzecie "zamówienie" u @Soris-a i muszę powiedzieć, że ma chłop fach w ręku i robi bardzo dobre maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Dziękuję ślicznie za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 30 minut temu, Xmen napisał: Dziękuję ślicznie Proszszszę bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Maja 2023 Autor Share Napisano 30 Maja 2023 Gwiazdki W dniu 26.05.2023 o 07:08, abtb napisał: Przy F-104B postaram się cyknąć fotę z nałożonymi maskami Proszszę: Farbą już psiknięte, maski zdjęte. Teraz trochę nalepek i będzie można lakierować oba pod łosia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2023 (edytowane) W związku z tym, że kolega @rudy0007 ciśnie i szpilą kłuje, to trochę popchnąłem temat do przodu - pierwszy "makaron" trafił do lakierni Żeby poszło szybko i sprawnie kupiłem maski Clearpropa: Pasują ładnie, ale ciut skromnie w porównaniu z New Ware do modelu Hasy. A i złociszów trzeba wydać o pięć więcej Maskami obkleiłem szkło i takie coś wyszło: Następnie maziunki i połysk pod "srebro" und farba: Dziś w planie lepienie taśmy i II Etap Malarski Edytowane 6 Czerwca 2023 przez abtb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 6 Czerwca 2023 Share Napisano 6 Czerwca 2023 Teraz przynajmniej wiadomo kto tutaj tak naprawdę rządzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 8 godzin temu, rudy0007 napisał: kto tutaj tak naprawdę rządzi Rząd 22 godziny temu, abtb napisał: Dziś w planie lepienie taśmy czyli wszystko zgodnie z planem 22 godziny temu, abtb napisał: II Etap Malarski Jak wyżej - srebro położone i odrobina innych kolorów I III Etap malarski - oznakowanie (żeby majster nie mówił że się cyrklem nawycinał a ja nie korzystam ) i numerowanie: I efekt prawie że końcowy: Jak dobrze pójdzie, dziś prawie czarny pas na nosie, czerwony pas na doopie i "kóń" na usterzeniu. I pójdzie połysk i rozpocznie się kalkowanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 7 Czerwca 2023 Share Napisano 7 Czerwca 2023 2 godziny temu, abtb napisał: Rząd Oni lepiej niech tu w ogóle nie zaglądają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2023 1 godzinę temu, rudy0007 napisał: Oni lepiej niech tu w ogóle nie zaglądają A Ty to się do partii zapisałeś? Ja myślałem że Ty będziesz coś o mojej pracy twórczej pisał /komentował a Ty się w politykę bawisz - "ić" pan stąd z takim podejściem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 Czyja tutaj znowu muszę robić porządek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 16 Lipca 2023 Autor Share Napisano 16 Lipca 2023 (edytowane) Ktoś w końcu musi być placowym - twoja kandydatura została przyjęta jednogłośnie A poza tym wczoraj wróciłem z wywczasy - daj się ogarnąć Edytowane 16 Lipca 2023 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 12 godzin temu, abtb napisał: Ktoś w końcu musi być placowym - twoja kandydatura została przyjęta jednogłośnie No i pasuje, o wynagrodzeniu porozmawiamy później, jak już dojdziesz do siebie i się zaklimatyzujesz na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 30 Lipca 2023 Autor Share Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) Obiecałem placowemu, że w niedzielę wrzucę fotki z postępów I w sumie jest niedziela to są i fotki YF-104: F-104B: I pierwszy "makaron" po kalkach: Edytowane 31 Lipca 2023 przez abtb 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Lipca 2023 Share Napisano 30 Lipca 2023 I że już 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 31 Lipca 2023 Autor Share Napisano 31 Lipca 2023 Ale że co - nie ta niedziela? Za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) W końcu udało się położyć jako takiego łosia: oraz dołożyć dwie kolejne sztuki: F-104S ASA M i F-104J: Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez abtb 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Sierpnia 2023 Share Napisano 22 Sierpnia 2023 Italianiec jak malowany. Wczesne, duże znaki na skrzydłach świetnie się prezentują . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi