Grzes Posted May 24 Share Posted May 24 co tu się odjaniepawla!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 25 Author Share Posted May 25 (edited) 15 godzin temu, barszczo napisał: podstawki to nie pod model tylko pod kufel z piwem Musiałeś!? Zawsze się znajdzie taki co popsuje fajną zabawę Ale niech ci będzie - autor "wafelków" potwierdza twoją teorię I coś czuję że jest szansa na większe w ilości 15 sztuk (chyba) - te już będą "podstawkowe" 13 godzin temu, Grzes napisał: co tu się odjaniepawla!!! Chciałeś to masz Tylko pamiętaj by jakoś udokumentować wizytę w Katedrze nad Bugiem A z rzeczy warsztatowych to rozpocząłem wczoraj maskowanie "ciemnej stali" na kadłubach - można się zaorać A dzięki interwencji kolegi @rudy0007 , włoski "4-5" zaczyna osiągać stan "całkowitego złożenia". Edited May 25 by abtb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted May 25 Share Posted May 25 45 minut temu, abtb napisał: A dzięki interwencji kolegi @rudy0007 , włoski "4-5" zaczyna osiągać stan "całkowitego złożenia". Jak się nieprzypilnuje to potem tylko sodoma i gomora Ktoś musi nad tym wszystkim czuwać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 25 Author Share Posted May 25 3 minuty temu, rudy0007 napisał: Ktoś musi nad tym wszystkim czuwać O właśnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 25 Share Posted May 25 23 minuty temu, rudy0007 napisał: potem tylko sodoma i gomora Sodowa to jeszcze ujdzie ale gomora.Tej popitki to nie znam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted May 25 Share Posted May 25 10 godzin temu, abtb napisał: Musiałeś!? TAK . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 26 Author Share Posted May 26 Śmichy chichy, a co poniektórzy po kątach szepczą, że nic się nie robi tylko pisze A właśnie, że się robi Oto dowód - na razie sama farba: - "Tata wszystkich śledzi": i reszta ekipy: F-104B i F-104G (4-5) Maski są bardzo dobrej jakości i bardzo dobrze się od nich maluje te wszystkie cyferki i literki. Przy F-104B postaram się cyknąć fotę z nałożonymi maskami 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 26 Share Posted May 26 Te maski to wysokonakładowa produkcja czy dzieło jakiegoś domowego Panoramixa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 26 Author Share Posted May 26 6 minut temu, Xmen napisał: Te maski to wysokonakładowa produkcja NIE! Robione na moje specjalne zamówienie, specjalnie do tego warsztatu, specjalnie do wskazanych malowań, w ilości jednego kompletu (w razie "W" możliwy szybki dodruk, ale raczej nie będzie takiej potrzeby) 9 minut temu, Xmen napisał: dzieło jakiegoś domowego Panoramixa? Jak najbardziej Jest to już moje trzecie "zamówienie" u @Soris-a i muszę powiedzieć, że ma chłop fach w ręku i robi bardzo dobre maski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted May 26 Share Posted May 26 Dziękuję ślicznie za wyjaśnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 26 Author Share Posted May 26 30 minut temu, Xmen napisał: Dziękuję ślicznie Proszszszę bardzo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted May 30 Author Share Posted May 30 Gwiazdki W dniu 26.05.2023 o 07:08, abtb napisał: Przy F-104B postaram się cyknąć fotę z nałożonymi maskami Proszszę: Farbą już psiknięte, maski zdjęte. Teraz trochę nalepek i będzie można lakierować oba pod łosia 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted June 6 Author Share Posted June 6 (edited) W związku z tym, że kolega @rudy0007 ciśnie i szpilą kłuje, to trochę popchnąłem temat do przodu - pierwszy "makaron" trafił do lakierni Żeby poszło szybko i sprawnie kupiłem maski Clearpropa: Pasują ładnie, ale ciut skromnie w porównaniu z New Ware do modelu Hasy. A i złociszów trzeba wydać o pięć więcej Maskami obkleiłem szkło i takie coś wyszło: Następnie maziunki i połysk pod "srebro" und farba: Dziś w planie lepienie taśmy i II Etap Malarski Edited June 6 by abtb 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted June 6 Share Posted June 6 Teraz przynajmniej wiadomo kto tutaj tak naprawdę rządzi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted June 7 Author Share Posted June 7 8 godzin temu, rudy0007 napisał: kto tutaj tak naprawdę rządzi Rząd 22 godziny temu, abtb napisał: Dziś w planie lepienie taśmy czyli wszystko zgodnie z planem 22 godziny temu, abtb napisał: II Etap Malarski Jak wyżej - srebro położone i odrobina innych kolorów I III Etap malarski - oznakowanie (żeby majster nie mówił że się cyrklem nawycinał a ja nie korzystam ) i numerowanie: I efekt prawie że końcowy: Jak dobrze pójdzie, dziś prawie czarny pas na nosie, czerwony pas na doopie i "kóń" na usterzeniu. I pójdzie połysk i rozpocznie się kalkowanie 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted June 7 Share Posted June 7 2 godziny temu, abtb napisał: Rząd Oni lepiej niech tu w ogóle nie zaglądają 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted June 7 Author Share Posted June 7 1 godzinę temu, rudy0007 napisał: Oni lepiej niech tu w ogóle nie zaglądają A Ty to się do partii zapisałeś? Ja myślałem że Ty będziesz coś o mojej pracy twórczej pisał /komentował a Ty się w politykę bawisz - "ić" pan stąd z takim podejściem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted July 15 Share Posted July 15 Czyja tutaj znowu muszę robić porządek? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 16 Author Share Posted July 16 (edited) Ktoś w końcu musi być placowym - twoja kandydatura została przyjęta jednogłośnie A poza tym wczoraj wróciłem z wywczasy - daj się ogarnąć Edited July 16 by abtb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted July 16 Share Posted July 16 12 godzin temu, abtb napisał: Ktoś w końcu musi być placowym - twoja kandydatura została przyjęta jednogłośnie No i pasuje, o wynagrodzeniu porozmawiamy później, jak już dojdziesz do siebie i się zaklimatyzujesz na nowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 30 Author Share Posted July 30 (edited) Obiecałem placowemu, że w niedzielę wrzucę fotki z postępów I w sumie jest niedziela to są i fotki YF-104: F-104B: I pierwszy "makaron" po kalkach: Edited July 31 by abtb 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted July 30 Share Posted July 30 I że już 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted July 31 Author Share Posted July 31 Ale że co - nie ta niedziela? Za wcześnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted August 21 Author Share Posted August 21 (edited) W końcu udało się położyć jako takiego łosia: oraz dołożyć dwie kolejne sztuki: F-104S ASA M i F-104J: Edited August 24 by abtb 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted August 22 Share Posted August 22 Italianiec jak malowany. Wczesne, duże znaki na skrzydłach świetnie się prezentują . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts